čtvrtek 12. října 2017

Co je infrasauna

Proceduru v infrakabině lze absolvovat před sportovní, rehabilitační či regenerační aktivitou, před kosmetickým ošetřením pleti nebo před pobytem v chladném prostředí. Vysílané infračervené paprsky jsou svými vlastnostmi podobné paprskům slunečním, saunování tak působí příznivě na fyzickou i psychickou stránku našeho těla. Infrasauna využívá blahodárného infračerveného světla.


Co je infrasauna

Klasické finské sauny nebo vlhké ruské sauny počítají svou historii na pár století a turecké lázně tu existovaly dokonce už před několika tisíciletími. Co je infrasauna a na jakém principu funguje? Zatímco klasická sauna funguje na principu nepřímého působení tepla na tělo, kdy se vzduch ohřívá pomocí saunovací kamen a ten pak ohřívá tělo, infrasauny jdou na to přímější cestou. V dnešní době je infrasauna velký hit. Infračervené záření, které se dostává do přímého kontaktu s Vaším tělem, totiž umí hotové divy.


Spousta lidí jí využívá třeba při hubnutí. V porovnání s tradiční finskou saunou produkuje infrasauna infračervené záření, které zvyšuje objem potu 2krát až 3krát. Teplota vzduchu v infrasauně je maximálně °C, zatímco finská sauna funguje na podstatně vyšších teplotách v rozmezí kolem až 1°C. Je otázka, co je praktičtější.


Co je infrasauna

Vnější panel je pro vás v jistém ohledu pohodlnější, nemůžete o něj omylem zavadit, ale musíte saunu kvůli přepínání opouštět. Naopak vnitřní panel je v této věci lepší a zároveň je bezpečnější. Nestane se, že byste se v sauně zamkli a nemohli ji vypnout. Tradiční sauna funguje stále na stejném principu.


Začněme popisem klasické finské sauny, která je v různých úpravách oblíbená v saunových světech nebo relaxačních centrech. Elektrická topidla však lze zapnout na dálku prostřednictvím SMS. Primitivní sauna může fungovat bez použití saunových kamen.


Základem je opět dobře izolovaná stavba, která je ale vytápěna kameny, rozžhavenými venku v otevřeném ohni. To je nejspíš i původní princip vytápění sauny. Už od pradávna je saunování velmi oblíbeným prostředkem v boji proti chřipce a nachlazení. Má skvělé preventivní účinky a pozitivní vliv na lidský organismus.


Infračervené (jinak také nazývané tepelné) záření – je záření o vlnové délce větší, než je vlnová délka viditelného světla. Jaká je jeho úloha a proč je věcí každého z nás. Kniha amerických konzultantek a někdejších editorek prestižního časopisu Harvard Business Review je považována za dosud nejlepší uvedení do managementu - přináší originální, moderní a ucelený pohled na obor managementu jako soubor teoretických poznatků, praktických nástrojů a. Co ale dělat v případě, že je člověk zrovna nemocný, případně nemá náladu na sport? Jedním z možných řešení je pořízení domácí infrasauny.


Díky tomuto typu saun se tělo zbaví toxinů efektivně , a to bez nadměrné fyzické zátěže na organismus. Unikněte z hektického života věčného shonu pomocí malé oázy klidu, kterou si postavíte přímo u vás doma. Zavřete oči a nechte se unést daleko od všedních starostí. Zastavte se, vypněte a relaxujte.


Ideálním prostředkem pro každodenní odpočinek se může stát infrasauna. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Saunování je osvědčená metoda, která pomáhá utužovat zdraví, zlepšovat fyzickou kondici a posilovat obranyschopnost organismu, zejména v přechodných ročních obdobích, kdy hrozí zvýšené riziko nakažení chřipkou či nachlazením. Obecně se dá říci, že infrasauna je organismem lépe snášena. Léčivým faktorem je u obou saun teplo, které se liší zdrojem a intenzitou pronikání tkáněmi.


Trocha teorie nikomu neuškodí. V principu se jedná zejména o menší osobní saunu vybavenou karbonovými nebo keramickými zářiči na principu sálavého tepla. Ty vyzařují vlnění, resp.


Na této stránce najdete články, rozhovory, obrázky. Omladenie pleti: infračervené žiarenie je vynikajúce na zlepšenie prekrvenia pokožky. Vďaka hĺbkovému prečisteniu sa pokožka zbaví nečistôt, stane sa pružnejšou a zlepší sa jej štruktúra.


Co je infrasauna

Zároveň je vhodné na ošetrenie akné, ekzémov, psoriázy a iných kožných ochorení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky