středa 4. října 2017

Instalace krbových kamen s výměníkem

Proto, prosím, věnujte pozornost následujícím schematům. Krby, kamna novou generaci krbových kamen s výměníkem , která svou technickou vyspělostí překonala stávající konkurenci. Krbová kamna s výměníkem tepla umožňují napojení krbových kamen na tepelné. Naši kamnáři provedou kvalitně, rychle a levně instalace krbových kamen s. Pak zcela jistě instalace krbových kamen s výměníkem bude přínosem jako.


Při ustavení a instalaci krbových kamen je nutné postupovat dle návodu na instalaci. Celá akce trvala dny. Nejprve jsme usadili kamna na místo,potom jsme smontovali komín,který se připevnil na fasádu. Kamna se zapojili do komína a topenář je připojil do systému ústředního topení s patřičnou regulací tak aby. Ten je dnes nejčastěji součástí krbových kamen či vložky, může však být i výměnný.


V případě teplovodního systému jsou krb či kamna s výměníkem napojeny na teplovodní soustavu vytápění v domě, kromě toho mohou připravovat také teplou užitkovou vodu. V posledních letech se naplno projevil trend koupě a instalace krbových kamen s výměníkem – tedy kamen určených k napojení do teplovodního systému (radiátory, bojler, akumulační nádrž apod). Tou výhodou je snížení výkonu do. Výkon kamen s teplovodním výměníkem rozdělujeme na výkon „do vzduchu“ (výkon, který kamna předávají do prostoru, ve kterém jsou umístěna) a výkon „do vody“ (výkon, který zajistí teplovodní výměník a předá jej do systému topení).


Přesné dimenzování výkonu kamen do vzduchu i do vody je velmi důležité. Velice úsporné řešení pro novostavby, kde není nutno budovat přípojku na plyn. Instalace krbových kamen , včetně napojení na komín není sice záležitost několika desítek minut, nicméně se dá zvládnout i svépomocí.


V tomto článku si řekneme několik věcí, které není radno podcenit nebo zapomenout. Využití krbových kamen na dřevo, brikety či pelety k vytápění celého domu lze přirovnat k otopnému systému s kotlem na tuhá paliva. Není to přirovnání zcela přesné, ale v každém případě lze krbová kamna využít k vytápění celého domu i ohřevu užitkové vody podobně jako jiné kombinace topidel a radiátorů s uzavřeným okruhem.


S dnešním standardem, jak se se staví nové domy bylo potřeba toto upravit, a proto se tento poměr změnil a moderní výrobci krbových kamen s výměníkem jdou tomuto trendu naproti. Proto se již začala vyrábět krbová kamna s výměníkem s jinými parametry. Kamna s teplovodním výměníkem dávají teplo místnosti, v níž se nacházejí, a zároveň energii předávají do vody, kterou pak vedete do dalších místností. Ke kamnům si navíc můžete přikoupit taky akumulační nádrž , která nastřádá teplou vodu i na dobu, kdy nemůžete přikládat do kamen. Pořiďte si krbová kamna s dostatečně hlubokým topeništěm, díky kterému tomuto nežádoucímu jevu snadno předejdete.


Hluboké topeniště u krbových kamen totiž významně eliminuje nežádoucí vypadávání rozžhaveného dřeva i vyskakování jisker. Takto je zajištěna ještě vyšší bezpečnost provozu. Odpověděl jsi mu špatně.


Instalace krbových kamen s výměníkem

Než taková odpověď, tak raději žádná. Když tazatel napíše, jesli má vyvložkovaný komín, jestli má přivedenou vodu ke kotli, jestli má přivedenou topnou a zpětnou ke kotli, případně jak daleko od něj, jestli má přivedený odpad pro DVB, jestli má přivedenou el. Připojení kamen ke komínu nebo komínové. Při výběru krbových kamen s výměníkem se zajímejte o funkci terciálního spalování.


Jde o šikovný doplněk, který prodlouží dobu hoření při nižší spotřebě paliva. Jedná se v podstatě o spalování zbytkových hořlavých plynů vznikajících při hoření, jež by se jinak odvedly nevyužité komínem ven. Dobrý den poptáváme ,natažení rozvodu topení v plastu od krbových kamen s výměníkem včetně naintalování topných těles ( velikost mac metr ) a všeho s tím spojeno včetně materiálu (mimo kamen a komínu ) drážka do zdi budou připraveny dle domluvy,začištění máme také zajištěno. U novostaveb je velmi často nutné zredukovat otvor zaustění do komína na potřebný průměr, který odpovídá velikosti hrdla kouřovodu kamen. Výhody kamen s výměníkem.


Kamna s výměníkem jsou schopná předat až výkonu do topných těles. Mezi jejich výhody patří sekundární spalování, nízké emisní hodnoty a většina kamen má vyjímatelný výměník. A jak je již zmíněno, je možné napojení do rozvodů radiátorů či ohřívačů vody.


Hledáte řešení, díky kterému byste mohli rychle a pohodlně vytopit více místností? Pak se podívejte po krbových kamnech s výměníkem. Jaké jsou hlavní výhody krbových kamen s teplovodním výměníkem ? Základní členění krbových kamen s výměníkem je dle výkonu od 9kw až po 1kw výkonu do výměníku. Dále můžeme vybírat podle materiálu: - litinová krbová kamna - ocelová krbová kamna. Vybírejte z prověřené značek jako ABX, HAAS-SOHN nebo Invicta.


Podle typu výměníku tepla rozlišujeme krbová kamna s výměníkeTeplovzdušná krbová kamna - kamna s teplovzdušným výměníkem , v němž dochází k přestupu tepla z kamen do vzduchu v komorách a teplý vzduch je vyfukován do okolí kamen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky