čtvrtek 21. dubna 2016

Elektrické podlahové topení diskuze

Na této stránce Vám rádi zodpovíme dotazy, které se týkají elektrického podlahového vytápění. Navštivte náš obchod elektrické podlahové topení. Elektrické podlahové topení už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Pod dlažbu lze instalovat vyšší výkon a tedy podlaha může do prostoru předat více tepla. Proto je potřeba posoudit pro jaký účel chcete elektrické podlahové topení instalovat.

Pokud jej chcete pro pocit teplé podlahy je. Ze je topeni drevem nebo uhlim levnejsi nez elektrinou vi asi kazdy. Tohle jsou ale jen mlhave blaboly. To považuji za problém i když ti kteří jej mají a topí na víc budou tvrdit, že je to příjemné.


TZB-info využívá zpravodajství ČTK, jeho obsah je chráněn autorským zákonem. Podlahové vytápění - návrh, poradenství, diskuze. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


V koupelně máme i elektrické a jinak teplovodní podlahové topení.

Teplovodní podlahové topení je lepší,ale je třeba ho dát pod beton. Volit můžeme mezi přímotopným, smíšeným nebo akumulačním způsobem vytápění. Tyto systémy se liší v míře akumulace tepla do podlahy, tedy v tom, zda je použita betonová. Chystáte se na svou první montáž elektrického podlahového topení a nemáte představu o náročnosti? Nebo pro Vás podlahovku bude montovat firma a chcete vědět, jak montáž bude probíhat?


Na co dát pozor, co připravit předem, co těsně před pokládkou topných kabelů a co kontrolovat? Dobrý den, už mám více jak rok elektrické podlahové vytápění. RD jsem postavil v Brně má tepelné ztráty 8kW a podlahovou plochu 144m2. Topné kabely a termostaty mám od firmy Fenix Jeseník. Stejně jako u teplovodního podlahového topení se jedná o systém velkoplošného nízkoteplotního vytápění stavby.


U akumulačního vytápění jsou kabely zalévány do silné betonové vrstvy a výška podlahy se o moc neliší od vytápění teplovodního. Poloakumulační způsob využívá k akumulaci dlažbu. Jednotkové náklady na energii jsou sice vyšší, ale tuto nevýhodu kompenzuje stálé snižování tepelných ztrát domů, jednoduchá instalace jak v novostavbě, při modernizaci, tak i dodatečně. Před výběrem podlahové krytiny na podlahové topení je správné si ujasnit, jaké druhy vytápění vlastně máme. Instalují jej kompletně topenáři a po zdárné tlakové zkoušce se vedení zalije do cementového nebo anhydritového potěru.


Nevím ale podle mě budou v úseku elektrického podlahového topení ztráty. Když to vezmu laicky, tak nad hady klasické podlahovky uložíte systém elektrického vytápění, kdy máte nějaké fólie na kterých jsou uloženy kabely.

V současné době si necháváme postavit nízkoenergetický rodinný dům na klíč - bungalov, o velikosti 1ma musíme se nyní rozhodnout, jaký druh topení zvolit. Topení se reguluje pomocí termostatů, které udržují teplotu podlahy a při vytápění i teplotu vzduchu v místnosti na konstantní, předem navolené teplotě a nedochází tak ke zbytečnému přetápění. Rekonstrukce podlah a podlahové topení. V případě rekonstrukce podlah v bytě či domě, kdy chceme použít podlahové topení a nechceme, nebo nemůžeme udělat podlahu úplně novou, by Vám mohl pomoci tento jednoduchý postup pokládky jak udělat elektrické podlahové vytápění.


Diskuze , články, soutěže, bazar, , poradny. Plastická chirurgie, dermatologie, kosmetika. Levnější a úspornější topení jsou INFRAPANELY. Infratopení uspoří až nákladů na topení.


Nabízíme teplovodní, teplovzdušné, elektrické , sálavé, konvekční, akumulační i přímotopné podlahové vytápění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky