čtvrtek 1. června 2017

Rozvody teplého vzduchu z krbu

Jak řešit rozvody tepla? Pokud doma máte krbová kamna a nechcete, aby sloužila jen jako dekorace, využijte je naplno a vytopte s nimi klidně celý rodinný dům. K rozvodu teplého vzduchu po domácnosti se používá krbový ventilátor.


Výkon krbového ventilátoru se potom odvíjí od velikosti potrubí a délce ro. Teplovzdušné rozvody slouží k rozvodu teplého i studeného vzduchu do dalších částí domu.

Díky teplovzdušným rozvodům využijete maximum tepla z vašeho krbu. Ale je potřeba si uvědomit, že teplovzdušné rozvody slouží především jako podpora vytápění. Výběr teplovzdušného rozvodu je poměrně složitý proces. Kompletní rozvody teplého vzduchu v obytném objektu z instalovaného krbu Mezi části systému rozvodu teplého vzduchu z krbu patří: Krabice rozvodu teplého vzduchu , na kterou jsou napojeny jednotlivé větve určené k rozvedení teplého vzduchu do jednotlivých místností.


Existujú dva druhy krbových vložiek a kachlí - teplovodné s výmenníkom (možno napojiť na teplovodný rozvody , čo je ale drahšie a náročnejšie), alebo teplovzdušné, na ktoré napojíte príslušné hadice a stropom rozvádíte vzduch do požadovaných miestností. Dodáváme teplovzdušné rozvody , krbové mřížky, krbové ventilátory. Na rovnaké účely, vrátane prívodu vzduchu z exteriéru môžu byť použité aj hranaté teplovzdušné rozvody s rozmermi 200xmm.

Ohybné hliníkové potrubia, alebo ak chcete flexi hadice používané na distribúciu teplého vzduchu musia byť vzduchotesné a nesmú emitovať žiadne pachy. V tomto dodatkovém dílu našeho seriálu si představíme možnosti rozvodu teplého vzduchu od krbu do vzdálenějších místností domu. Takové připojení je např.


V cenové relaci kolem tis jsem nic takového nenašel aby kamna měla i velký výkon do vzduchu. Krb jsem nechtěl, jsem. Pokud si chcete užit teplo z krbové vložky po celém domě, využijte rozvody teplého vzduchu , které jsou k tomuto účelu určeny. Teplo vznikající v krbu je důmyslným systémem rozmístěno po celém požadovaném prostoru, tedy i do dalších místností, a to za pomocí teplovzdušného rozvodu.


Konkrétně se jedná o pozinkované rozvody , krbové mřížky, potrubí a ventilátory. Pokud potřebujete poradit, kontaktujte nás prosím, rádi vám pomůžeme. Rozvody teplého vzduchu z krbové vložky - vyberte si z naší nabídky.


Systémy zapojení teplovzdušných rozvodů - samotížný nebo nucený systém. Rozvod tepla patří k oblíbené formě úsporného vytápění Vašeho domu či bytu. Našim cílem je rozvod tepla za co nejmenší náklady v perfektní kvalitě. Nakupujte rozvod tepla v našem obchodě Krbylevne. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie.


Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Mřížky i anemostaty můžete vybírat z několika typů, barevných provedení či velikostí. Osazením filtru na krbový ventilátor získáte ochranu samotného ventilátoru i dalších částí vzduchovodů. Vždy je potřeba mít na paměti, že rozvody vzduchu mají být co nejjednodušší, nejkratší a odolné vůči vysokým teplotám. Krbová kamna jsou umístěna ve volném prostoru a teplo z nich je vyzařováno do okolí, tzn.


Pokud bychom ke kamnům přivedli izolované hadice a vedli je do dalších místností, byla by ztráta teploty tak markantní, že by tyto rozvody vůbec nefungovaly. Přidám citaci z kamnari. Vzduch uvnitř krbu je ohříván plochou pláště krbové vložky a kouřovodu, případně ještě přidaného teplovzdušného výměníku, přičemž intenzita oběhu vzduchu je přímo úměrná teplotě pláště krbové vložky.


Ta dosahuje zcela běžně hodnot i přes 4°C, vzduch v teplovzdušné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky