čtvrtek 15. června 2017

Auto na bioplyn

Auto na bioplyn

Po prečistení na tento plyn môžete jazdiť rovnako ako na CNG, ale za omnoho nižšiu cenu. Jazdiť na bioplyn je najšetrnejší spôsob jazdenia k prírode, pretože využívate metán, ktorý by sa inak dostal do atmosféry. Metán je omnoho silnejší skleníkový plyn ako CO ktorý vznikne jeho spaľovaním. Automobily na bioplyn (biometan) V dnešní době je na trhu nabízeno již několik desítek typů automobilů různých značek sériově vyráběných s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG – compressed natural gas).


Jako palivo do těchto automobilů může sloužit jak zemní plyn, tak biometan. Montáž bioplynu do auta se v podstatě neliší od montáže auta na CNG. Jízda na plynový pohon. Auto na ropný plyn propan butan (LPG), autobusy s pohonem na zemní plyn (CNG), metan a bioplyn. Nízká cena, úspora peněz, ekologie.


Patrové autobusy na bioplyn pro Nottingham City Transport jsou výsledkem spolupráce společností Scania a Alexander Dennis Limited (ADL). První jmenovaná firma je dodavatelem podvozků a motorů, zatímco ta druhá na ně montuje své karoserie s kompletně vybavenými interiéry. Nechal jsem si přestavět auto na plyn hlavně kvůli tomu, že je to levnější. Hodně jezdím a díky plynu utratím skoro o polovinu méně,“ uvedl nedávno pro klatovský Deník například pan Tomáš Lang z Janovic nad Úhlavou. Nemalému zájmu se těšil pohon z generátoru na nasávaný plyn také v Itálii, Francii a Velké Británii.


Daňové úlevy u auta na LPG a CNG. Spotřební daň u CNG a LPG, silniční daň u vozidel s pohonem na plyn. Over 500cars online.


Bioplyn je produkt vznikající rozkladnými procesy z organického materiálu. Setkáte se s ním v čistírnách odpadních nebo na skládkách, případně může být vyráběn uměle – třeba anaerobní fermentací (rozklad bez přístupu vzduchu) vlhké biomasy. Když se vyčistí, vznikne z něj biometan, palivo s velmi nízkými emisemi skleníkových plynů a zároveň velmi.


Auto na bioplyn

Základnou surovinou pre biopalivo bude bežný organický odpad na skládkach. Ten sa počas tridsiatich dní začne meniť na bioplyn. V rafinérii je potom táto látka očistená a obohatená o metán. Preto sa výsledný produkt nazýva biometán, no ide o rovnakú látku ako skvapalnený zemný plyn, ktorý sa tankuje ako CNG. Scania svou nabídku motorů, spalujících zemní plyn a bioplyn s ohledem na rostoucí poptávku neustále rozšiřuje a upravuje.


Tato poptávka je prakticky po celém světě, ale hlavní trhy v současnosti představují Brazílie a Rusko, kde jsou využívány pro výrobu elektrické energie například v místech těžby zemního plynu. O dnů později je výsledkem bioplyn s podílem metanu. Tento bioplyn stále ještě nemá dostatečnou kvalitu k tomu, aby mohl pohánět motory vozidel SEAT, takže musí být rafinován,“ vysvětluje Shepherd. Organické zbytky, které nebyly přeměněny na bioplyn , naleznou uplatnění jako hnojiva.


Auto na bioplyn

Optimalizace motoru na zemní plyn a bioplyn má jeho provozovatelům poskytovat flexibilitu, protože jej mohou použít, aby vyhovoval palivům plánovaným pro konkrétní projekt. Mechanická účinnost je 4 ve variantě na zemní plyn při Hz provozu a 4 ve variantě na bioplyn. Při Hertz pak odpovídá variantě na zemní. Bioplyn pak vlastním čističem upravíte na biometan a na svém dvoře si ho natankujete do traktoru, auta, náklaďáku – čehokoli, co je připraveno ho spalovat. CNG a biometan jsou totiž stoprocentně mísitelné bez rizika poškození motoru či palivového ústrojí.


Tyto stránky používají cookies k analýze návštěvnosti a bezpečnému provozování stránek. Používáním stránek vyjadřujete souhlas s našimi pravidly pro ochranu soukromí. Chcete si koupit auto ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky