pondělí 19. června 2017

Jaký kondenzační kotel

Jaký kondenzační kotel

Snad jediným negativem, které lze vytknout je příliš vysoká pořizovací cena. Samozřejmě s ohledem na cenu a kvalitu. Vlastní kotel je nutnost pro všechny majitele domů, ale i některých bytů. Jeho pořízení předchází složité rozhodování.


Musíte si promyslet několik zásadních věcí jako je typ spalovaného paliva, výkon, typ kotle a další. Výběr kotle není dobré podceňovat, přece jen se jedná o investici až na. I pokud jste pevně rozhodnutí, že chcete úsporný kondenzační kotel , měli byste se raději poradit s projektantem.


Ne pro každou domácnost je totiž vhodný. Například v novostavbách s instalací problém nebývá, ale narazit mohou ti, kdo doposud využívali kotel na černé uhlí nebo koks a litinové radiátory s velkým objemem. Jaký komín pro kondenzační kotel ? Chcete vědět, na jakém principu pracují kondenzační kotle, jak probíhá jejich montáž, jaké jsou typy komínů a další užitečné informace, které souvisí s kondenzačními kotli?


Jak již z jeho názvu vyplývá, je to kotel , který využívá tzv. Pokud snížíme teplotu spalin v kotli pod rosný bo tzv. Zjednodušeně řečeno, ochlazená topná voda.


Kompaktní kondenzační kotle jsou kondenzační kotle vhodné pro rodinné domy. Jejich integrovanou součástí je zabudovaný zásobník na ohřev teplé vody. Ohřev teplé vody zajišťuje samotný kotel , případně i solární kolektor.


Jsou vyžadovány větší prostorové nároky z důvodu umístění kotle na zemi, jsou k dispozici. Plynové kotle pro domácnost představují ekologický a ekonomický zdroj vytápění. Víte, že na kondenzační plynový kotel můžete získat dotace? Kondenzační plynový kotel má svá specifika. K tomu, aby pracoval s maximální účinností, totiž potřebuje topnou soustavu s trochu odlišnými vlastnostmi než běžný plynový kotel.


Jednoduše řečeno, když vyměníme. Mezi nejlepší kotle na českém trhu patří také PROTHERM kotel Panther Condens KKO, což je závěsný plynový kondenzační kotel určený jen pro vytápění. Sestává z kondenzačního provedení a sortimentu certifikovaného odkouření. Můžeme u něho nalézt elektronicky řízené oběhové čerpadlo, expanzní nádobu OV.


Jaký kondenzační kotel

Ještě výkonnější kondenzační kotel Junkers v setu se 1litrovým hranatým zásobníkem si hravě poradí s teplem pro každou i početnější rodinu v bytě nebo většími rodinném domě. Kotle na tuhá paliva – návrat ke klasice I když jsou plynové kotle díky svému efektivnímu, bezpečnému a téměř bezúdržbovému provozu oblíbenou volbou, stále častěji se lidé vrací ke klasickým kotlům na tuhá paliva. U kondenzačních kotlů dochází při spalování plynu nebo propanu ke vzniku vody, která se ohřívá a mění na vodní páru.


Tato vodní pára a oxid uhličitý (dohromady je označujeme slovem „spaliny“) z kotle odchází a nesou s sebou také tzv. Co je to latentní teplo? Tímto tyto kondenzační kotle významně spoří spotřebovaný plyn. Jedná se o nízkoteplotní plynové kotle, které ideálně fungují například s podlahovým vytápěním.


Jaký kondenzační kotel

Nemusíte se však bát, že by tento kotel neuměl topit i na vyšší teplotu topné vody. V případě potřeby (např. při velkých mrazech) tento kotel umí. Zvolíme-li plynový kotel , můžeme si vybrat mezi konvenčním teplovodním a kondenzačním.


Teplovodní kotle mají delší tradici a jsou cenově přijatelnější z hlediska počáteční investice, kondenzační kotel je na pořízení dražší, ekonomicky je však výhodnější z hlediska provozních nákladů. Píšete že máte kondenzační kotel. Máte změřeno, jaký odběr plynu máte za hod.


V jakých případech je kondenzační kotel správná volba a kdy se naopak jedná o vyhozené peníze? Plynový kotel patří v domácnostech k nejčastějším zdrojům vytápění. Udává se, že u nových rodinných domů vytápěných levným plynem padne volba v na kondenzační kotel.


Reklama slibuje zaručenou finanční úsporu. To se pak nastavuje tak, aby se ten kondenační kotel spínal na kondenzační režim v případě, kdy to ty radiátory unesou, jinou jede na režim stejný jako turbo kotel. Tu my ale nechceme z více důvodů. Takže pokud bychom dali větší radiátory.


Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky