pondělí 5. června 2017

Kondenzační kotel

Oproti výpočtové hodnotě unikne spalinami tepla, kotel vysálá a kondenzát odvede tepla. Dodatečně využitelných je tedy zhruba tepla. Předpokladem je dokonalá technologie využívající uzavřenou spalovací komoru, přetlakové spalování a speciální kondenzační výměník. Kondenzační plynový kotel má svá specifika. Jednoduše řečeno, když vyměníme.


Ten probíhá s využitím deskového výměníku. Mezi klady kotle patří ErP ready a také hodnota jeho celkové účinnosti, která činí až 10. Stává se tak velmi úsporným.


Při spalování uhlí, které obsahuje jen velmi málo vodíku, je účinek kondenzace zanedbatelný. Regulace provozu kotlů. Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu. W, Ohřev užitkové vody, kg.


Platí: pokud kondenzační kotel budeme provozovat do zhruba °C topné vody na výstupu z kotle, pak topí v tzv. K tomu, aby pracoval s maximální účinností, totiž potřebuje topnou soustavu s trochu odlišnými vlastnostmi než běžný plynový kotel. Pokud vám dosloužil starý plynový kotel , případně z důvodu rekonstrukce potřebujete využít starý komín pro nový kotel , tak dnes už přichází v úvahu pouze kondenzační kotel.


Pro tento kotel ale musíte vytvořit novou spalinovou cestu - odkouření tzn. Oproti klasickým plynovým kotlům využívají skrytého spalinového tepla. Díky této technologii dosahují účinnosti až 1. Věděli jste, že každý druhý zakoupený plynový kotel IMMERGAS v české republice je kondenzační ? Zkombinujte kondenzační kotel spolu se solárním kolektorem a díky obnovitelným zdrojům ušetříte za energie.


Vše o modernizaci vytápění zde. Vyberte si kondenzační kotel z naší zvýhodněné na. S touto technologií dosahuje plynový kondenzační kotel normovaného stupně využití až (vztaženo na výhřevnost). Před stavbou domu nebo před kompletní rekonstrukcí vytápění stojí za zvážení investice do kondenzačního plynového kotle namísto obyčejného. Stejně tak je kondenzační kotel ideálním řešením v případě velkoplošných otopných těles.


Plynový kondenzační kompaktní kotel pro moderní vytápění kondenzační a solární technikou v rodinném domě, jmenovitý tepelný výkon: až kW. TECHNICKÝ LIST KE STAŽENÍ ZDE Výhody kotle Vitodens 242-F. Immergas VICTRIX TERA PLUS je nástěnný kondenzační kotel s uzavřenou spalovací komorou o tepelných výkonech - 2kW v režimu vytápění a - 2kW při ohřevu TUV, pokud je instalován nepřímotopný zásobník TUV.


Pokud už vám dochází váš starý klasický plynový kotel je asi čas na výměnu plynového kotle za nový nejlépe za kondenzační plynový kotel. Určitě výměnou vašeho stávajícího kotle ušetříte jak na plynu, tak na elektrické energii. Pořizovací cena je o něco vyšší, ale návratnost investovaných peněz je zhruba do.


Firma BRÖTJE patří mezi vedoucí značky v oboru tepelné techniky na evropském trhu. Se svými úspornými produkty Vám nabízí špičkovou techniku topení plynem, především plynový kondenzační kotel , který je ideální pro byty, rodinné domy, ale i pro objekty průmyslové nebo občanské vybavenosti. Potom vyměňte starý plynový kotel za kondenzační plynový kotel , se kterým ušetříte až nákladů za vytápění! Vytápíte Vaši domácnost plynem?


Kondenzační kotel

Během provozu kondenzačního plynového kotle se využívá spalné. Zvolíme-li plynový kotel , můžeme si vybrat mezi konvenčním teplovodním a kondenzačním. Teplovodní kotle mají delší tradici a jsou cenově přijatelnější z hlediska počáteční investice, kondenzační kotel je na pořízení dražší, ekonomicky je však výhodnější z hlediska provozních nákladů. Dosažení nedosažitelného předvádějí kondenzační kotle Geminox THRs ve své již čtvrté generaci. Přichází první stacionární kondenzační kotel THERM.


Každý rok nový nebo inovovaný kotel. I tak by se dala zjednodušeně popsat naše strategie, díky které se nám daří držet na pozici předního.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky