pátek 10. února 2017

Etážové topení

Při etážovém vytápění je plynový kotel umístěn přímo v bytě, takže se sníží ztráty v rozvodu. Lze jej dobře automaticky řídit a je pak také výhodné, když se zapne jen podle potřeby (například když se lidé vracejí ze zaměstnání), pak se ale voda rychle ohřeje a radiátory začnou brzy hřát. Etážové vs ústřední topení.


A jaký je tedy rozdíl oproti ústřednímu topení ? Jednoduchý – nedochází zde ke zdolávání žádného výškového rozdílu a teplo je rozváděno vodorovně přímo mezi byty.

Nedochází tak k tepelným ztrátám mezi přechody bytů a rovněž jste, jakožto menší skupina využívající dané. Pokud souhlasíte s tímto použitím cookies, klikněte prosím na Ano, souhlasím. Topení bude etážové , tj.


Vše v měděných trubkách průměr 22mm. Celkem cca 60m trubek (počítám oba směry). Chtěl jsem se zeptat, jestli jste nakonec nějak vyřešili topení ve Vašem bytě a pokud jste zvolili etážové vytápení, na kolik to zhruba vyšlo.


Stojíme před podobnou otázkou, téměř identicky byt jen v Brně.

CZ, kde naleznete širokou nabídku zboží z oblasti voda - topení - plyn - sanita - kanalizace. Při topení samotíží je třeba trubky řádně vyspádovat a je nutné, aby vyústění teplé vody na kotli bylo v určité výši oproti k nejníže umístěnému radiátoru protože, čím výše bude střed radiátoru nad vývodem teplé vody z. Dodávky vytápěcích systémů, rekonstrukce a opravy topení. Provádíme kompletní rozvody topení. Dodávka topenářského a instalatérského materiálu a komínových systémů Prodej kotlů na tuhá i plynná paliva.


Nikdo nechce platit zbytečně drahé účty za elektřinu či plyn, ale hlavně nikdo nechce mít doma zimu. Právě na topenářský materiál se náš eshop specializuje. Již přes let se zabýváme prodejem topení a topenářských potřeb. Náš tým spolupracovníků s dlouholetými zkušenostmi v oblasti vytápění budov, staveb rozvodů plynu, vody a kanalizace je připraven vyjít vstříc všem Vašim požadavkům. Pokud vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete pedii pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte tak, aby vedl přímo na odpovídající článek.


Tato stránka je rozcestník, tj. Můj problém se týká vytápění. Podlahové a etážové topení rodinného domu i nebytových prostor.


Montáž a rekonstrukce topení - deskové i článkové radiátory, topení do koupelny a konvektory. Zmíněné zákonné požadavky na emise platí samozřejmě také pro topení dalšími palivy rostlinného původu, proto moderní kotle a celé systémy od dodávky paliva k hořáku přes nádrže na akumulaci tepla nejenže vykazují velmi nízké zplodiny, ale mohou být natolik automatizovány, že jejich obsluha je srovnatelná s. Za topení plynem průměrná česká domácnost ročně vydá na až tisíc korun.

Tyto náklady jsou takřka srovnatelné s vytápěním uhlím, v případě plynu se však jedná o neporovnatelný komfort. Nejprve si obecně povězme o vytápění zemním plynem jako takovém. V současné době, kdy jsou ceny plynu velmi příznivé, je tento způsob topení nejen komfortní, ale také poměrně levný. Výhody a nevýhody topení plynem. Zdrojem tepla je topidlo, které je současně i topným tělesem, jež předává teplo do místnosti.


Topidla pro etážové topení. Podmínkou je správná konstrukce topidla, které je opatřeno kotlem, případně výměníkem tepla, v němž probíhá předávání tepla vodě v tepelném okruhu. Používá se pro vytápění jednotlivých bytů v rodinných domcích, činžovních domech, nebo tam, kde objekt má jen jedno patro.


Odvod splodin do samostatného komínu a přívod vzduchu samostatným přívodem ze světlíku v malé místnosti v bytě. Vedení rozvodu topení a teplé,studené vody bude ve stavajícím zdivu. Přímotopy neboli elektrické konvektory se dají vzhledem i tepelnou pohodou, kterou nabízejí, srovnat s radiátory etážového topení. Vhodné jsou tam, kde není možnost napojení na etážové topení a kde by menší elektrické zdroje tepla velkou studenou koupelnu nevyhřály. Vedle typů k zavěšení na zeď jsou i volně.


Realizujeme jak klasické etážové vytápění, tak vytápění průmyslových objektů, podlahové i stěnové vytápění a solární systémy. Montujeme plynové kotle jak kondenzační, tak i klasické konstrukce, kotle na tuhá paliva, automatické kotle na pevná paliva, tepelná čerpadla a elektrické kotle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky