pátek 17. února 2017

Dělená mobilní klimatizace

Je docela patrné, že jsou mobilní klimatizace na tuzemském trhu spíše novinka. Většina výrobců se totiž zatím ještě nevypořádala s jedním poměrně zásadním problémem, a to odvodem horkého vzduchu. Každá mobilní klimatizace při svém provozu odvádí horký vzduch mimo chlazenou místnost.


Split klimatizace ( dělená klimatizace ) Split klimatizace se skládá ze dvou částí, vnitřní a vnější jednotky. Dělená klimatizace (splitová) Je dělená na dvě části, venkovní a vnitřní. Vnitřní jednotka může mít různá provedení, mohou být nástěnné, parapetní.


Je úspornější, výkonnější a tišší než klimatizace mobilní. Nedá se ale nainstalovat bez stavebních úprav. U obou typů klimatizací je třeba vést kabely (příp. flexibilní hadici) ven z interiéru.


Dělené klimatizace se skládají ze částí - vnitřní a venkovní klimatizační jednotky, které jsou mezi sebou propojeny měděným potrubím a potřebnou kabeláží. Oproti mobilním klimatizacím má systém dělené klimatizace velkou výhodu v nízké hlučnosti v klimatizované místnosti, a to díky vnější jednotce. Mobilní klimatizace se těší velké oblibě. Její hlavní výhody jsou totiž opravdu výmluvné. Toto zařízení je snadno přenosné a nevyžaduje žádnou zvláštní montáž ani instalaci.


Vyhnete se tudíž jakýmkoli stavebním zásahům. To dělá z téhle klimatizace ideální volbu v případě některých. Utěsnění okna pro mobilní klimatizace. Už žádná horká výheň doma ani v práci! Klimatizace typu split.


Na rozdíl od mobilní klimatizace je kompresor a kondenzátor umístěn mimo místnost, proto je tato klimatizace také o poznání tišší. Split má totiž dvě jednotky – vnější s kompresorem instalujeme ven (na fasádu, na střechu, balkon či terasu), vnitřní chladící jednotku s regulací pak můžeme. Zařízení, v kterém jsou kodenzační a výparníková část umístěny dohromady v jednom zařízení. Například okenní klimatizace a mobilní klimatizace.


Tato zařízení mají kondenzační a výparníkovou část oddělenu. Jsou propojeny měděným potrubím s cirkulujícím chladivem. Existuje i dělená mobilní klimatizace , ale díky vývodu skrz stěnu je omezena základní vlastnost – mobilita. Okenní jednotka dostala svoje označení podle umístění přímo v okně, popř.


Dělená mobilní klimatizace

Kvůli obavám z montáže klimatizace není dobré nahrazovat úsporné a tiché splity mobilní klimatizací, která montáž nevyžaduje. Zaměřili jsme se na mobilní , nástěnné i okenní modely. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat klimatizaci. Dělená mobilní klimatizace Desa s nekompromisním výkonem a tepelným čerpadlem. Kompresor je u této klimatizace Desa stejně jako u nástěnných split klimatizací umístěn mimo místnost.


Bývá často označována jako mobilní split. Tento typ mobilní klimatizace je vlastně takovým hybridem mezi klasickou venkovní klimatizací a tou mobilní. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Dělená mobilní klimatizace

Využijte ji vždy, když zavládnou teploty, které jsou už z kategorie nesnesitelných. Opět kompaktní provedení zařízení, které je postavené celé v místnosti. Ze zařízení je vyvedena roura jako výfuk teplého vzduchu, kterou je nutno opět vyvést mimo chlazený prostor např. Díky odvodu teplého vzduchu se však velmi snižuje. Chladivo je už ve venkovní jednotce, takže žádného chlaďaře nepotřebujete - teda pokud vás nebude trápit svědomí, že jste porušil zákaz instalace klimatizace bez přítomnosti odborníka s papírem.


V Česku jsou z tohoto důvodu samoinstalačky už téměř nedostupné, popřípadě předražené. Doporučuji nakoupit v Polsku. Vynikají hlavně tichým a ekonomickým provozem, příznivou pořizovací cenou, spolehlivostí a hezkým designem. Používáme pouze nejkvalitnější komponenty a materiály.


Tepelné výměníky jsou řádně dimenzovány pro vysokou energetickou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky