pátek 30. prosince 2016

Odsedávací smyčka

Ovšem v případě, že gumovou objímku máme, tak smyčka je „falešně“ držená u karabiny. Ale po zatížení vahou člověka nemůže chabá gumová objímka vydržet, a smyčka se vytrhne. Odsedávací smyčka z dynamického lana se zašitým zakončením.


Dynamické vlastnosti této smyčky jsou hlavní výhodou oproti běžně používaným plochým šitým smyčkám. Lehčí a tenčí jsou z Dyneemy, ale třeba na písek, zejména ten mekký jako je třeba Hrubice se často hodí právě širší, které tolik nezatěžují místo, kde je smyčka umístěná.

Daisy Chain je oblíben na využití na odsedkách, protože se dají dobře nastavit dle délky, kterou aktuálně potřebujete. Jednoduše nastavitelná odsedávací smyčka Connect Adjust od francouzské firmy Petzl je ideální především na sportovní lezení. Ergonomycký tvar lanové svěry Adjust umožňuje snadné, rychlé a přesné nastavení délky smyčky. Smyčku lze nastavit v rozsahu až cm.


Karabina je udržováná ve správné poloze gumovým. Camp Swing - odsedávací smyčka. Systém lanové smyčky a duralového polohovače se ovládá velmi jednoduše jednou rukou.


Nastavitelná délka odsedky je - 1cm.

Skladem a doprava zdarma. Dvojitá odsedávací smyčka s nastavitelnými rameny, vhodná pro manévry při technickém lezení. Hlavní přednosti: Ergonomický tvar lanové svěry ADJUST umožňuje rychlé a přesné nastavení délky smyčky. Při odsednutí umožňuje nacvičování kroků kolem jistících bodů.


Tendon Dynaprot classic – odsedávací smyčka pro lezce. Pro toho, kdo slézá ke slaňáku např. Výhodou je snížení rázové síly při pádu na přijatelnou úroveň. Petzl Spirit Screw Lock) ve vhodné poloze. Smyčka z dynamického lana se k úvazku připojuje liščí smyčkou.


Jednoduchá nastavitelná odsedávací smyčka pro sportovní lezení. Smyci lze použít jako odsedávací , jistící, či ji použít k vytvoření štandu. Karabinu udržuje ve správné poloze gumový kroužek. Nakupte smyčky Simond za výhodnou cenu online.


Nabízíme tisíce produktů pro sportovce všech věkových kategorií. Pro zdolávání delších cest, příp. Výrobci ferratových setů doporučují odsedávání buď přímo do setu, nebo pro kratší odsednutí mezi pružná ramena setu přidávají oko pro karabinu.


Tento vźrobek byl vyvinut André Laperriérem z Quebeckého horolezeckého svazu.

Její určení je zejména pro sportovní lezení a canyoning. Ideální smyčka pro sportovní lezení. Její ergonomický tvar se dobře drží. Chránič STRING udržuje karab.


Je vhodná na technické lezení. Použitím této odsedky eliminujete velikost pádového faktoru při pohybu kolem jištění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky