čtvrtek 22. prosince 2016

Ebenove drevo

Eben je velmi tvrdé a těžké dřevo černé barvy s jemnou strukturou. Pochází z tropických stromů rodu tomel (Diospyros) z čeledi ebenovitých. Používá se k výrobě nábytku, hudebních nástrojů (resp. jejich částí jako hmatníků), ozdobných předmětů, intarzii či v řezbářství.


Eben patří mezi tropická tvrdá dřeva vyskytující se především ve střední a západní Africe. Nejlehčí a nejtvrdší dřevo ze všech.

Lze jej zapracovat do šperků z ebenového dřeva. Info: Ceníky a katalogy, které jsou Vám na našich webových stránkách k dispozici ke stažení, jsou ve formě PDF dat. K jejich zobrazení a tisku potřebujete program Adobe Acrobat Reader. Hřeben dřevěný - ebenové dřevo, Dřevěné hřebeny. Zdál se vám sen, který si neumíte vysvětlit a máte pocit, že znamenal něco víc?


Nyní máte jedinečnou možnost najít si zdarma význam svého snu v našem snáři. Ebenové drevo je extrémne tvrdé a ťažké drevo s vysokou hustotou. Drevo má veľmi jemnú štruktúru avšak je pomerne ťažko opracovateľné.

Dá sa vyleštiť do vysokého lesku. Farba dreva je veľmi tmavá, čiernohnedá až takmer úplne čierna. Zapomeňte na diamanty nebo staré známky.


Obrovské jmění se dá vydělat na obchodu se vzácným a exotickým dřevem. Které jsou ty nejdražší na světě? Eben (Diospyros Crassiflora) patří k nejtvrdším a nejhustším dřevinám na světě. Používá se v soustružnictví, uměleckém truhlářství, restaurování a stavbě hudebních nástrojů pro výrobu esteticky atraktivních a nebo mechanicky namáhaných dílů (klávesy, rukojeti, úchytky, zdobné prvky, kolíčky, hmatníky).


Krátký popis několika druhů exotických (cizokrajných) dřevin, se kterými se v České republice můžete setkat - Mahagon, Eben, Týk, Balza, Dub, Borovice. Dorastá do výšky cca m. Exotický strom, ktorý rastie najmä v Afrike. Používa sa na výrobu luxusného skrinkového nábytku. Odjakživa sa používal aj v sochárstve a rezbárstve.


Ostatné - Ebenove drevo bazár. Predajte ľahko a rýchlo na Bazoš. Cez 4tisíc užívateľov za deň. Nájdite čo potrebujete vo Vašej kategórii. O všetko živé sa treba starať.

Aj drevo je živý materiál, preto je potrebné chrániť ho. Tento prírodný skvost si žije svojím životom – a práve v tom spočíva jeho čaro. Drevo je späté aj s históriou a tradíciami Slovenska. Príťažlivé je nielen pre rezbárov a architektov, ale aj pre všetkých zručných ľudí.


Vážení zákazníci, v současné nelehké situaci se nám i nadále daří udržet systém fungování našich služeb. Zde v pár bodech aktuální informace: - na Slovensko již není nadále možné zasílat balíky na dobírku na základě přijatých opatření našeho rozvozového partnera v této lokalitě. Tento webový portál a objednávkový systém provozuje společnost Pavel Celý s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky