čtvrtek 1. prosince 2016

Montáž vodoměru

Zde je na místě vysvětlit problematiku měření spotřebované vody. Bytový vodoměr je takzvané stanovené měřidlo, na které se vztahují příslušné předpisy. Bytové vodoměry mohou montovat pouze firmy s oprávněním ČMI a tyto firmy by měly být proškoleny na montáž výrobcem vodoměru. Vítám vás u tutoriálu, jak si vynulujete domácí vodoměr, neodpovídám za případné pokuty, zranění, či poškození vodoměru , spíše je to jen proto, abyste to něk.


V tomto vodoměru nejsou žádné mechanické díly, proto zde platí, že tento vodoměr je. Montáž a výměna vodoměrů.

Množství dodané vody měří provozovatel vodoměrem, který je stanoveným měřidlem v souladu se zákonem o metrologii. Já bych Vám doporučil kvalitní a levnější vodoměry TECHEM ve variaatách s radiomodulem nebo bez něho. Výhoda je v tom, že u těchto vodoměrů se mění pouze měřící část přístroje, tedy bez demontáže celého vodoměru. Nejdříve jsem si u místní vodovodní společnosti zjistil co vše je nutné zajistit.


Založil jsem si smlouvu a poté kontaktoval technika a domluvil se na termínu montáž vodoměru. Technici měli čas hned druhý den, takže celá akce včetně smlouvy trvala cca týden. Provádění ověřování (přecejchování) vodoměrů a následná zpětná montáž stejného měřidla se z praktických důvodů neprovádí. Z jakého důvodu je nutné vodoměry měnit ?

Kompletní montáž bytového vodoměru studené vody ve dvou starších cihlových bytech. Stoupačka je zazděná a jsou nutné menší bourací práce - odkrytí stoupačky, zvětšení otvoru kolem uzávěru vody a úprava vodovodní trubky za uzávěrem tak, aby bylo možné instalovat. Opravy a renovace Vodoměrů a měřidel. Nejpozději by se tato montáž měla realizovat v dopoledních hodinách téhož dne, kdy se bude provádet výměna vodoměrů.


Vsazení filtru nebo kontrolního vodoměru (případně obou) trvá cca - hodin. Dodávka vody do objektu je přerušena na cca - hodiny. Obvykle začínáme instalaci filtru provádět kolem osmé.


Zadání Dobrý den, máme u Vodáren schválenou žádost o připojení dalšího vodoměru v našem RD pro účely zahrady. Poptáváme jeho zakoupení a montáž. Nabídka Mohu příští týden, v případě zájmu mne kontaktujte.


Jedná se o dálkový odečet spotřeby vody pro spotřebitele, podobným způsobem, jaký už řadu let funguje v případě odběru tepla. Odpovídající podíl byl proveden výpočtu a hygienické služby( kanalizace). Pokud vnitřní vodovod nevyhovuje požadavkům pro montáž vodoměru , je odběratel povinen, na písemné vyzvání Vodárny provést potřebné úpravy na připojované stavbě. Jakýkoliv zásah odběratele do vodoměru je nepřípustný. Má-li odběratel pochybnosti o správnosti měření nebo zjistí-li závadu na vodoměru , má právo.


V této žádosti by také mělo být jasně uvedeno, kam byla montáž schválena (vodoměrná šachta, garáž, sklep…), předejdete tím nedorozuměním při následné montáži a plombování vodoměru. Kolik stojí instalace od vodárenské společnosti?

Jeho správná velikost je na obr. Společnost Vodotech, spol. Tato činnost je vykonávaná na základě Osvědčení o registraci č. Co objednávají naši zákazníci nejčastěji navíc ? Plastový talířek je dotěsněn gumovým těsněním a přitlačován nerezovou pružinkou k tělese zpětné klapky s obvodovým těsněním.


Umístění vodoměru (vodoměrné sestavy) musí umožňovat snadný přístup pro odečet, montáž , údržbu, výměnu a demontáž. Povinností odběratele je dodržet podmínky umístění vodoměru stanovené vlastníkem, popřípadě provozovatelem vodovodu. Práce na vodovodní přípojce zpravidla končí montáží vodoměru , propojením s vnitřní instalací, a vpuštěním vody z veřejného vodovodu do nemovitosti. Vodoměr je obchodním měřidlem ve vztahu mezi odběratelem a provozovatelem vodovodu.


Osazení vodoměru na vodovodní přípojce neukládá zákon přímo, avšak oděr vody bez vodoměru fakticky není možný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky