pondělí 26. srpna 2019

Rozvody topení v mědi cena

Oproti ocelovým trubkám je jejich tepelná roztažnost takřka dvojnásobná, nicméně čtvrtinová oproti výrobkům z plastu. V dnešní době se nabízí moderní řešení na ekonomické využití topiva v kotlech, pomocí regulačních zařízení a izolace se dnes dají vytvořit účinné vytápěcí systémy, přičemž rozměry zařízení jsou čím dál menší. Přesněji, začal jsem železem, pak plast, některé místnosti v mědi , a teď budu prodlužovat k bazénu a už jedině v PPR.


Všude mě topení topí, mám propojení třech kotlů navzájem, nemám problém s netěsností, kroucením, ucpáváním. Protože je rozpočet napjatý je pro mě nejdůležitější hledisko cena.

Spočítal někdo co je dražší a co levnější u topení ? V rámci rekonstrukce topení v RD stojím před otázkou, zda nové rozvody udělat v plastu a táhnout je z centálně umístěné. Odhad ceny rekonstrukce topení v bytě už rozebírají maminky na webu eMimino. Montuji a opravuji veškeré rozvody topení , vody, plynu a čistím odpady. Domů instalace a rozvody - měď. V rámci rozvodu plynu Vám zhotovíme rozvod plynu v materiálu MĚĎ ve Vaší domácnosti vhodný pro dopojení dalších plynospotřebičů.


Cena je uvedena pouze za samotnou trubku mědi v délce 1m (včetně úchytu do zdi). V ceníku rozlišeny nejběžnější průměry (světlost !!!) potrubí.

Rozvody vody v koupelně výměna kanalizační stoupačky. Nový rozvod plynu, přemístění plynoměru na chodbu, revize. Nové rozvody topení z mědi. Montáž a spuštění turbokotle, věšení radiátorů, montáž.


Rozvod tepla v novostavbě bungalovu mám navržený v podlaze v mědi. Topenář mi nabízí za stejnou cenu rozvody v plastu (systém REHAU) - argumentuje větší trvanlivostí, v budoucnu menší pravděpodobností prasknutí. Samozřejmě pro něho je to plus, protože montáž je podstatně jednodušší. Pod podlahovku byl použit polystyren s reflexní tkaninou, k němuž byl had uchycen sponami (díky textilii sice spony drží v polystyrenu lépe, ale i tak se had na některých místech při zalévání podlahy nadzvedl).


U tchána jsem dělal koplet rozvody topení v plastu - bylo to řešení ,,z nouze ctnost´´, nemám totiž autogen a upřímně řečeno ani neumím natolik kvalitně svářet, abych si troufl ,,vymrsknout´´ rozvody po celém baráku v železe. Jednotkové ceny obsahují samotnou práci bez materiálu a dopravu. Je lépe zvolit plastové rozvody a komplikacím se vyvarovat předem.


Měděné (CU) trubky za nejlepší ceny! Velkou nevýhodou rozvodů z mědi je pracná montáž, vyšší cena a vysoká četnost spojů. Provádíme výkup mědi za aktuální cenu odvozenou od LME.


Zarezervujte si svoji nejlepší cenu. Cena mědi se aktualizuje několikrát během pracovního dne.

Právě spoje mohou být zdrojem problémů v budoucnosti. Podobné vlastnosti jako rozvody měděné mají rozvody ocelové - nerezové. Ocel má proti mědi kratší životnost. V případě klasických radiátorů sice není teplo tak rovnoměrné, jako při využití podlahového topení , ale zase v okolí samotných radiátorů jsou zóny, kde je teplo intenzivnější. Pokud se topí podlahou, tak teplo přichází od nohou, a proto se cítíme ve větší tepelné pohodě.


Zkušenosti, rady a pracovní postupy ze stavby i rekonstrukce domu nebo bytu. Návrh situace koupelny. Vám prozradí, jak postupovat při stavbě nebo rekonstrukci svépomocí a ušetřit statisíce korun. Myslím, že my jsme platili asi 2tis.


Ale ne tedy podlahové topení , to jsme nechtěli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky