pátek 9. srpna 2019

Kapilární rohože

Kapilární rohože

Stropné, podlahové a stenové vykurovanie a chladenie kapilárnymi rohožami. Maximálne úspory, najnovšie technológie a využitie najnižších teplôt pre vykurovanie a chladenie na trhu. Kapilární rohože je možné využít při nové výstavbě i rekonstrukci architektonicky cenných budov. Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Teplo nebo chlad proto distribuuje rovnoměrně po celé ploše místnosti a to bez proudění vzduchu.


Kapilární rohože

Příkladem je zámek Tonkovice na Slovensku. V prostorách je použit systém zavěšení nad sádrokarton (obr. 10). Jedním systémem je možné chladit i topit.


Ideální je spojení s tepelnými čerpadly. Vnitřní prostor zůstává architektonicky čistý bez rušivých otopných těles a klimatizačních jednotek. Kde všude budou kapilární rohože , je vždy otázka na projektanta, která vytápění kapilárním systémem zajišťuje. Pro náš dům máme dva rozvaděče – jeden pro dolní patro a jeden pro horní patro. Kapilární systém bude navíc podpořen solárními kolektory a náklady na vytápění tak budou minimální.


Kapilární rohože

Po informacích o výhodách oproti klasickým systémům, základních vlastnostech rohoží a způsobech navrhování systému popisují autoři výpočtové vztahy a příklad výpočtu potrubní sítě systému. H, kapilární rohož typ U, kapilární rohož typ HN, kapilární rohož typ UN, optimální délka rohože , Typy kapilárních rohoží - H, U,HN, UN od jediného českého výrobce, Infraclima s. Na stavbu jsou kapilární rohože dodávány jako celky p řipravené pro montáž na konstrukci stěny, podlahy nebo stropu. Optimální délka každého typu kapilární rohože a doporučené použití.


Díky své flexibilitě tak mohou být kapilární rohože instalovány v sádrokartonu, zality v železobetonové desce či v samonivelační stěrce. Mezi hlavní nevýhodu tohoto systému patří omezení dispozice, neboť umístění nábytku před stěnu se zabudovanými rohožemi prakticky zabrání jejich funkci a vyřadí otopnou plochu z fungování. Takto instalované kapilární rohože nacházejí uplatnění například v obytných a rodinných domech, kancelářských budovách a podobně. Podívejte se na již instalované kapilární rohože do omítky - Reference kapilární rohože. Je vyrobena z polypropylenu, polyethanolu a viskózy.


Vyniká vysokou kapacitou pro udržení vody a perfektní kapilární aktivitou. Nejluxusnější chladicí systém. Modulární rozdělovače topných a primárních okruhů. Jedná se o síť trubiček s životností více než 1let. V uzavřeném okruhu z těchto trubiček po celý rok nepřetržitě cirkuluje voda s teplotou o cca nižší než je teplota lidského těla a zabezpečuje tak ideální vnitřní tepelně-vlhkostní mikroklima.


Měď je ideálním materiálem a spojení s měděným výměníkem tedy vyhovuje předpisům výrobců. Vyhledávání produktů Zpět na nové filtrování. Počet nalezených produktů: Výsledků Uvedené ceny jsou bez DPH a platí pro množství, které je aktuálně skladem.


Kapilární rohože

Zboží bylo přidáno do pop. Použití systému pro kapilární rohože ve stropních deskách je tedy vhodné především do kancelářských prostor nemocnic a dalších veřejných budov. Při instalaci kapilárních rohoží do samonivelační stěrky mohou kapilární rohože nahradit klasické podlahové topení. Při tomto způsobu instalace jsou kapilární rohože zality pouze jedním centimetrem samonivelační stěrky. Není tedy kladen velký nárok na výšku podlahy.


Chelčicích využity při výrobě marmelády k ohřívání tanků se sirupem. Studená voda proudící v trubičkách ve stropu ochlazuje rovnoměrně všechny předměty v místnosti a vytváří zcela přirozené klima. Rozšiřujeme sortiment vyráběných kapilárních rohoží. Naměřené výsledky v podobě závis-losti tlakové ztráty kapilárních rohoží na objemovém průtoku znázorňují obr.


MPA Wiesbaden vyvrátil tvrzení, že štěrk a štěrková drť jako jediná drenážní vrstva přerušují kapilární vzlínavost. Voda o výšce hladiny pouhé 3mm vystoupala – ti mm vrstvou štěrku až na její povrch během necelých 5- ti hodin. Mezi jednotlivými kapilárami je poměrně krátká vzdálenost (až mm), což ve spojení s malým teplotním spádem způsobí prakticky.


Vybíráte-li koberec, určitě si vyberete u nás. Nabízíme bytové, dětské, vlněné, vpichované i zátěžové koberce, čistící zóny, rohože i umělé trávníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky