pátek 17. listopadu 2017

Průtokový bojler

Jednotlivé výrobky jsou opatřeny speciálním. Největší vliv na rozhodování zda bojler nebo průtokový ohřívač má čas. U bojleru je čas na ohřátí delší, nahromaděné teplo Q je součin výkonu a času.


Průtokový bojler

U průtokového ohřívače musí být okamžitý výkon takový, aby se potřebné mnozství protékající vody stačilo za dobu průtoku ohřát na potřebnou teplotu. Na počátku byla jednoduchá myšlenka – vyrobit ten nejúspornější a nejméně poruchový ohřívač vody - nejlepší bojler. Každým rokem si myslíme, že jsme dosáhli cíle. A přesto každým dalším rokem vyrábíme dokonalejší ohřívače vody (bojlery), akumulační nádrže, topná tělesa.


Elektrický průtokový ohřívač vody o objemu litrů. Rozměr (ŠxVxH) 20x16xcm. Zajímalo by mě jestli je lepší si pořídit do domu na ohřev vody bojlér nebo průtokové ohřívače.


Bojler Dražice To litrů TO20. Ačkoliv průtokové ohřívače mají větší okamžitou spotřebu, tak v časovém součtu musí být spotřeba el. Velis s digitálním displejem a možností vertikální i horizontální instalace rozhodně nebude rušivým prvkem vaší koupelny. Vzhledem k menšímu výkonu není.


Vybrat si můžete bojler podle způsobu ohřevu - kombinovaný, elektrický, s tepelným čerpadlem nebo tzv. Bude to pod dřezem, nad dřezem, horizontálně, nebo. Za toto odbobí jsme získali mnoho zkušeností, se kterými se rádi podělíme se svými zákazníky. Průtokový ohřívač vody vs.


Nepleťte si průtokový ohřívač s bojlerem. Obě zařízení se vám sice postarají o ohřev vody, existují však mezi nimi významné rozdíly. A to nejpodstatnější – každé se hodí pro použití ve zcela jiné situaci. Obecně platí, že je lepší zvolit bojler s vyšším objemem, než je požadované minimum.


Rezerva by ovšem neměla být příliš veliká, jelikož jinak může dojít ke zbytečnému plýtvání energie ohřevem mnoha litrů vody. Zároveň platí, že čím více vody, tím déle trvá ohřev. Kotel vodu ohřívá v okamžiku, kdy jím prochází.


Vhodnější je na místa, kde není příliš vysoká nebo nárazová spotřeba vody (ohřívání vody ke sprchování nebo koupání by se vám mohlo prodražit). Kombinovaný bojler , jak název napovídá, může k ohřevu využívat dva zdroje energie. Dále si lze vybrat ohřívač na pevná paliva, který se hodí zejména do rekreačních objektů. A k dispozici máte i nepřímotopný bojler , jenž připravuje teplou vodu v kombinaci s jiným zdrojem tepla, např.


Vyměníme, nebo namontujeme bojler či průtokový ohřívač vody. Vás: Společnost Tatramat - ohřívače vody je soukromou firmou. Praktické a účelové elektrické zásobníkové ohřívače vody vám zaručí ohřev vody přesně dle vašich potřeb. Smaltovaná ocelová nádrž, ochranné prvky a možnost nastavení požadované teploty jsou jen zlomkem funkcí, které Vám elektrické ohřívače vody MORA nabízí.


Nejčastěji je elektrický průtokový ohřívač vody umístěn tam, kde není bojler , nebo jsou rozvody horké vody z bojleru daleko a nevyplatí se či nelze trubky rozumně vést. Plynové ohřívače vody a bojlery Quadriga, Quantum, Enbra atd. Plynový bojler může být v provedení s odtahem do komína, Turbo nebo bez odtahu spalin. Dobrý den, měla bych dotaz k volbě vhodného ekonomického způsobu ohřevu teplé vody - plyn x elektřina, bojler x průtokový ohřívač.


V případě, že je toto natápění nedostačující (například v létě, kdy kotel netopí), je bojler natápěn elektrickou spirálou. Další možností jsou tzv nepřímotopné bojlery, které jsou celoročně natápěny pouze topnou vodou z kotle například plynového nebo elektrického. Zásobníkové ohřívače vody tzv.


Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky