čtvrtek 16. listopadu 2017

Kondenzační turbo kotel

Mohu turbo kotel používat? Pokud si zakoupíte či již máte nainstalovaný turbo kotel , můžete jej nadále používat, jen je třeba počítat s tím, že musíte mít v pořádku spalinové cesty. V opačném případě doporučujeme nahradit starý kotel nahradit pouze kotlem kondenzačním. Proč jsou kondenzační kotle úspornější?


Platí: pokud kondenzační kotel budeme provozovat do zhruba °C topné vody na výstupu z kotle, pak topí v tzv. Všechny kondenzační kotel mají nucený odtah spalin ( turbo ). Plynové a kondenzační kotle Turbo. Hledat podle parametrů. Konstrukce nadchne výměníkem tepla Inox-Radial, na který je poskytována záruka v délce let. Odolnost a životnost nabídne také kvalitní hořák MatriX.


Kompaktní kondenzační kotle jsou kondenzační kotle vhodné pro rodinné domy. Jejich integrovanou součástí je zabudovaný zásobník na ohřev teplé vody. Ohřev teplé vody zajišťuje samotný kotel , případně i solární kolektor.


Jsou vyžadovány větší prostorové nároky z důvodu umístění kotle na zemi, jsou k dispozici. Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu. Kondenzační a plynové kotle Protherm jsou vysoce účinné a ekologicky šetrné.


Se starým nízkoteplotním kotlem bylo spousty problémů poruch vadila nu studená voda na spátečce a komín byl jeden velký rampouch u nového kondenzačního kotle kondenzát vyteče spodem Je s. Teoretická účinnost je tedy 1. Oproti výpočtové hodnotě unikne spalinami tepla, kotel vysálá a kondenzát odvede tepla. Dodatečně využitelných je tedy zhruba tepla. Předpokladem je dokonalá technologie využívající uzavřenou spalovací komoru, přetlakové spalování a speciální kondenzační.


Kondenzační turbo kotel

Toto nařízení se okamžitě dotknulo ukončení prodeje nekondenzačních turbo kotlů. Vyjímka umožnila nadále prodej komínových kotlů. Jenže i vyjímky mají své konce a tak máte letost poslední možnost pořídit si komínový nekondenzační kotel. V segmentu kotlů není situace tak zlá, jelikož jej lze nahradit.


To se pak nastavuje tak, aby se ten kondenační kotel spínal na kondenzační režim v případě, kdy to ty radiátory unesou, jinou jede na režim stejný jako turbo kotel. Tu my ale nechceme z více důvodů. Takže pokud bychom dali větší radiátory.


Poskytují ty samé výhody jako „ turbo “ kotle, díky uzavřené spalovací komoře, ale navíc svojí moderní technologií poskytují velmi významnou úsporu plynu oproti výše zmíněnému tradičnímu kotli. Odkouření pro turbo kotle a kondenzační kotle. Firma REGULUS nabízí široký sortiment dílů odkouření pro velkou většinu turbo kotlů a kondenzačních kotlů prodávaných na našem trhu.


V současné době se jako materiál na odvod spalin používá hliník, nerezová ocel a polypropylén. U turbo kotlů pro odvod spalin. S touto technologií dosahuje plynový kondenzační kotel normovaného stupně využití až (vztaženo na výhřevnost). Vytápění plynem pomocí kondenzačního kotle pracuje velmi úsporně z hlediska energie, což šetří jak peněženku, tak životní prostředí. K tomu, aby pracoval s maximální účinností, totiž potřebuje topnou soustavu s trochu odlišnými vlastnostmi než běžný plynový kotel.


Jednoduše řečeno, když vyměníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky