úterý 14. listopadu 2017

Kotel atmos recenze

Kotel umím seřídit, ale to bych u něj musel nocovat, nikdo jiný složitý proces nechce chápat - já chápu, že když si koupím zařízení, které má sloužit dlouhá léta, tak by mělo fungovat jednodušeji. Starší bratříček kotle Atmos DC S- kotel Atmos DC S. Tato verze kotle stejné značky je pochopitelně o pár tisíc levnější než jeho mladší a dokonalejší bratříček. Kotle jsou si v mnoha parametrech podobné, přesto jsou však vyladěny některé detaily.


Dřevoplynových kotlů se nyní montuje velké množství.

Mají vysokou účinnost spalování, ale i malé nároky na obsluhu. Měl jsem Dakona 16kW a chtěl kotel na dřevoplyn. Zvítězil právě ten Atmos C18S díky příznivé ceně a možnosti kombinovat uhlí a dřevo. Můj dům má také ztrátu okolo kW (je zateplen) a já měl stejnou obavu - na nádrž nebyly peníze a hlavně prostor.


Kotel jsem tedy zapojil přímo do soustavy přes 4-cestný ventil. Hodnocení produktu: (Velmi dobrý) recenze. Kotle na pelety Ekologické a plně automatické kotle na pelety ATMOS Jsou konstruovány pro dokonalé spalování pelet, tak že do levé či pravé strany kotle, podle potřeby.

Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Každý kotel je možné vybavit u zákazníka elektronickou regulací ATMOS ACD pro řízení celého topného systému v závislosti na venkovní teplotě, pokojové teplotě a čase. Tato regulace je schopna řídit i samotný kotel s ventilátorem s mnoha dalšími funkcemi. Zplynovací kotel na dřevo - typ DCxxS(X) Ekologické zplynovací kotle na kusové dřevo.


Jsou konstruovány pro spalování dřeva, na principu generátorového zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle, nebo s použitím tlačného ventilátoru, který vhání spalovací vzduch do kotle. Před 18ti lety jsme našemu zákazníkovi z malé obce Račice u Vyškova osadili kotel Atmos na spalování kusového dřeva, tehdy ještě zastaralým způsobem s čtyřcestným ventilem a jedním termostatem na spuštění čerpadla. Velký zásobník paliva zaručí dlouhou dobu hoření. Kotel Atmos je vhodný pro spalování velkých kusů dřeva.


Vy tak nemusíte do kotle neustále přikládat a můžete si naplno užívat příjemného tepla. Díky integrovanému zásobníku paliva zabere do šířky pouze cm. Téměř o metr víc má ale do hloubky.


Jediným možným topidlem jsou dřevěné peletky, kterých se do zásobníku vejde až 2dm3. Kotel dosahující výkonu až kW je regulován modulačním regulátorem, který se nachází na hořáku. Komplet je dodáván v bedně, kterou je možné následně použít ke skladování paliva, konkrétně až kilogramů pelet.


Kotel o hmotnosti 3kilogramů náleží do 4. Ale během používání jsem si kotel ATMOS musel doštelovat sám, aby nedehtoval, abych neprotopil, aby se nepřetápěl, apod.

Mám kombi a záleží na všem možném - na poměru uhlí-dříví, vlhkosti, málo popela, jestli chci trvalý provoz nebo zatápím denně. Cena kotlů Ať už si pořizujete kotel libovolného typu, vždy počítejte s tím, že jde o poměrně náročnou investici, jejíž výše odpovídá kvalitě zpracování výrobku, jeho životnosti, výkonu a ostatním parametrům. Odkazy na odborné recenze a testy Atmos DC GD. Nebo jste již produkt zakoupili s chcete naspat vlastní hodnocení či recenzi na Atmos DC GD. Základním otopem je dřevo, podle druhu přídavného hořáku můžete topit také dřevními peletami nebo extra lehkým topným olejem.


Hořák však budete muset ke kotli dokoupit zvlášť. Zvolený druh paliva ovlivňuje také účinnost, ta se pohybuje v rozmezí 8až 9. Kompletní informace o produktech značky Atmos - ceny, hodnocení, recenze na jednom místě. Produkty Atmos na jednom místě - Heureka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky