úterý 2. srpna 2016

Zasobnik na pelety

Výhodou hořáku je automatické zapalování paliva pomocí žhavící spirály, které zajišťují komfort topení a minimální obsluhu. Pokud je kotel na pelety jediný zdroj tepla, musí pokrývat veškeré tepelné ztráty vytápěním peletami a tomu musí odpovídat velikost zásobníku na pelety. Jestli je ale kotel na pelety používán jen jako druhý zdroj tepla, pak je zásobník mnohem menší a jeho velikost závisí na tom, jak často se používá. Pelety mají tendenci k nasákavosti, proto musí být uskladněny v uzavřeném prostoru aby nedocházelo k jejich destrukci.


Jako nejvhodnější se pro tento účel zdají být ocelové zásobníky s dostatečnou kapacitou a na ně navazující doprava paliva do sil i do kotle. Zásobník na pelety je nedílnou součástí hořáku, který je zodpovědný za přepravu paliva z násypky do hořáku.

Podavač je ovládán regulátorem a přívod paliva se provádí cyklicky podle nastavení regulátoru. Celosezónní silo na pelety. Základem všeho je suchá místnost s rovnou a pevnou podlahou.


Povrch stěn by měl být homogenní, pokud se omítka drolí, doporučuji vystěrkovat. Začínáme od montáže a připevnění žlabů pro vedení šnekového dopravníku pelet. Systém je složen z několika kusů, se správným výběrem. Udiaci zasobnik na pelety RUČNÁ VÝROBA zásobník je určený na výrobu modrého dymu na STUDENÉ údenie.


Největší výhodou kotlů na pelety je totiž jejich vysoká účinnost, což v praxi znamená, že při spálení menšího množství paliva získáme více tepla, než například u kotlů na uhlí.

Opravdu s kotlem na pelety ušetřím? Mega Halibut pelety je výborná voľba pri love sumcov a kapitálnych kaprov. Na výrobu sú použité kvalitné rybie múčky a oleje pelety sú 3x obaľované vďaka čomu je doba rozpadu až 20h. Odporúčam pelety pred použitím ešte posypať liver múkou ktorú mám v ponuke. Enzym liver múka 200g -50.


Násypka na pelety 4litrů. Nádrž na pelety a zadinu 6litrů. Provedení kovové v práškovám laku - černý zásobník a zeléné víko. Horní a spodní otvor pro zasunutí dopravníku. Obsah zásobníku je 2litrů, což znamená přibližne 1kg pelet.


Zásobníky majú nastaviteľný a pohyblivý násypník, ktorý umožňuje nastavenie uhla podávača a prispôsobenie existujúcemu priestoru. Sú vybavené vrchným krytom a dvoma oddeľovacími prepažkami, ktoré umožňujú čitenie zásobníka od pilín. Vysoká trvanlivosť materiálu, odolnosť proti zaťaženiu.


Vážení čtenáři, vzhledem k tomu, že většina z vás má problém, jak po instalaci kotle Guntamatic vybudovat silo na pelety (celoroční zásobník), rozhodli jsme se pro vás připravit tuto fotoreportáž se stručným popisem, jak nejlépe na to. Ponast zásobníky na pelety 7l, skládaný. Týdenní zásobník na pelety pro cca 4kg paliva ve složeném stavu. V tejto nádrži je uložené 1kg peliet, tj.


Atmos AZPD 3- zásobník na pelety 3l.

Umožňuje umístění nádrže v těsné blízkosti kotle, tak aby sestava zabírala málo místa. Zásobníky na granulát PelletMaster jsou vyrobeny z nejkvalitnějšího polyetylenu, který je odolný vůči mechanickému poškození a UV záření (odolné vůči blednutí). Výrobek nevyžaduje speciální údržbu.


Pětiletá záruka na trvanlivost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky