úterý 30. srpna 2016

Jak velký bojler

Ne každý má doma dálkové topení a dálkovou dodávku teplé vody, nebo kotel se zásobníkem. Teplou vodu ale potřebuje každý. Jak velký bojler si koupit?


Asi mnoho z vás řešila, nebo řeší jak velký bojler použít do vašeho bydlení… Již jsem se zde někde dotknul tohoto problému a někteří z vás co mě navštívili, byli udiveni nad naší sestavou bojlerů 200l. Totéž pokud bydlí osoby.

Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Spočítejte si, kolik teplé vody se přibližně spotřebuje ve vaší domácnosti a jak velký zásobník byste pro ohřev vody potřebovali. Jak na to: Zvolte počet osob v domácnosti. Nastavte si maximální teplotu vody v zásobníku a zvolte si místnost, pro kterou chcete výpočet vztahovat, popřípadě zvolte pro výpočet celý dům.


Velikost bojleru je hlavním kritériem při jeho výběru. Na tuto zásadu nikdy nezapomínejte. Bojler si vypněte s dostatečným předstihem, aby došlo ke zchladnutí vody.

Poté vypněte přívod elektřiny, popřípadě bojler odpojte od elektrického zdroje. Nemáte-li dálkové topení ani kotel se zásobníkem, k ohřívání vody budete nejspíš využívat bojler. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Ahoj, kolika litrový bojler jste zvolili pro 4-5ti členou rodinu. Asi jsme to zbytečně přestřelili, už bych tak velký nekupovala.


Jak už z jeho názvu vyplývá, akumulační bojler shromažďuje teplo od kotle, tepelného čerpadla nebo solárního systému. Efektivně tak využijete zbytkové teplo, které by jinak přišlo vniveč. Negativem je vyšší pořizovací cena bojleru, ale také závislost na topení v kotli či sluneční aktivitě. Při ohřevu teplé užitkové vody můžete ušetřit nebo utratit hodně peněz. Zdravím, klekl mi bojler , tak řeším novej a přemýšlím, jak velký potřebuju.


Původní měl 155l, což je pro mě zbytečný. Teď jsme v domě do budoucna nás bude nejspíš o 1-víc. Přijďte a dozvíte se, jak velký bojler potřebujete a jak vybrat ten správný!


L, osob: 120L, 140L 6-lidí. Převážně se sprchujeme.

Díky této pestré nabídce se do velké míry mohou co nejpřesněji. Pokud hledáme bojler na chatu nebo na chalupu, upřednostňujeme typy s. Bojler mám na chatě s využitím pro sprchu, zatím ho mám velmi krátce, ale pro. Pokud vlastníte chatu nebo chalupu, každý podzim řešíte její. Plánujeme na novostavbu FVE s amorfními panely o výkonu kWp a teď řešíme, jak velký bojler k tomu. Jeden z názorů je mít větší bojler 3- 5l (ke tisícům Kč), aby se nahřál a bylo možné přečkat několik zamračených dní bez dohřevu.


Tipy, jak vybrat ohřívač vody ( bojler ), nepřímotopný zásobník, interaktivní vyhledávač. Doplňuji: Pokud máte někdo osobní zkušenost,třeba i negativní, prosím o tip na výrobce. V případě samostatného bojleru jak velký , zvažovala bych 120l (byl by jak pro tuto koupelnu i kuchyň)? Koupat se tu bojím, bojler je nad vanou , tak z toho nemám dobrý pocit. Někdo preferuje krátkou sprchu po ránu, jiný se večer co večer nakládá do vany.


Ať už si pořizujete plynový či elektrický bojler , musíte se rozhodnout pro správnou velikost zásobníku na vodu. Před výběrem si položte čtyři otázky: Jak intenzivně bude bojler využívaný? Kolika místnostem má zajistit dodávku vody? Kolik lidí bude ohřívanou vodu využívat? Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvíř.


Před lety jsem toto dilema řešil na chalupě, na té dnes již bydlíme trvale s paní, tedy ve dvou lidech a občasné návštěvy. Původně jsem zvažoval větší bojler cca lt. Nakonec jsem se rozhodl pro lt.


Dražic a do kuchyně nad linku ještě menší na lt.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky