středa 13. července 2016

Jak velký bojler pro 2 osoby

Jak velký koupit bojler ? Totéž pokud bydlí osoby. Doplňuji: Pokud máte někdo osobní zkušenost,třeba i negativní, prosím o tip na výrobce. V případě samostatného bojleru jak velký , zvažovala bych 120l (byl by jak pro tuto koupelnu i kuchyň)?


Nemáte-li dálkové topení ani kotel se zásobníkem, k ohřívání vody budete nejspíš využívat bojler. Jaká by měla být jeho kapacita, aby vám nedošla teplá.

Vertikální bojler - Vhodný tam, kde je dostatek místa. Výhodou je, že se v nich, na rozdíl od horizontálních bojlerů, tolik nemísí teplá voda se studenou. Horizontální bojler - bojler umístěný na ležato se instaluje zejména ve. Menší 20-ti litrový bojler Dražice určený pro jednočlenou domácnost. Bojler - kolik litrů pro čtyřčlennou rodinu?


Smart bojlery zaznamenávají odběr teplé vody a. Fórum Topení, větrání a klimatizace. Ahoj, kolika litrový bojler jste zvolili pro 4-5ti členou rodinu.

Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Menší objem může být pro někoho limitující. Pro ostatní bude ideální bojler 100l, bojler 120l či zařízení s ještě větší kapacitou. Například bojler Dražice, který doporučujeme níže. Máme i solární ohřev se zásobníkem na 1l vody(na zimu vypouštíme) Trvale bude v domku bydlet -osoby.


Ten totiž samozřejmě může být i jinde, třeba v k. Příliš vhodně není vyřešen ani závěs pro nasazení přístroje na stěnu, který má tendenci pod tlakem upadávat. Celkově se však jedná o ideální bojler pro všechny, kteří potřebují rychlý ohřev menšího množství vody pro rychlou spotřebu na chatě i doma. Zdravím, klekl mi bojler , tak řeším novej a přemýšlím, jak velký potřebuju.


Původní měl 155l, což je pro mě zbytečný. Teď jsme v domě , do budoucna nás bude nejspíš o 1- víc. A teď otázka-stačí 80l nebo radsi 120l nebo jestli se vyrábí něco mezi tím?


Chci elektrický, je výhodný napojit to na kotel na tuhá. Dobrý den,prosim Vás jak velký kombinovaný bojler budu potřebovat pro ohřev vody do koupelen a kuchyně,dum obývají stále osoby. Slyšel jsem že ten na ležato moc vhodný není,ale mě by právě vyhovoval spíše ten na ležato. Mohu umístit průtokový ohřívač přímo do sprchového koutu? Proč mi špatně odpadá bojlerové relé?


Ahoj, poohlížím se po člunu na vláčku (s pevnou podlážkou, asi zico), potřebuji, ale aby jsme mohli chytat v člunu dva.

Na určení správné velikosti ohřívače opravdu záleží. S rostoucím objemem se zároveň prodlužuje i doba ohřevu. Maloobjemové ohřívače se používají u umyvadla.


Tento problém trápí každého, kdo nežije sám. Dále nabízíme kotle, radiátory, bojlery, čerpadla, domácí vodárny, vany, sprchové kouty, nejrůznější boxy a další vybavení pro Vaši koupelnu. Může se jednat o přímotop, akumulační vytápění, tepelné čerpadlo či elektrický bojler na ohřev vody. Mějte dokonalý přehled o času zapnutí nízkého tarifu. Potrebuji na chatu maly bojler hlavne pro sprchovy kout.


Podle vasich zkusenosti je bojler o obsahu 20l dostatecny? Zaujala mne rychlost ohrevu. Dobrý den, ano ke sprchovému koutu by měl být 20L boiler dostačující (ale doporučuje se tak pro osoby ). Pro velke prumyslove provozy, kde maji napriklad kompresor a jine odpadni teplo, se vyplati instalovat bojler , protoze s vymenikem je ta navratnost dost zajimava. Aktualni vypocty pro umistene TC od IVT ve vyrobnich prostorech, kde je tepla z technologie prebytek, ukazuji navratnost 5-roky.


U vymeniku je to rychlejsi. K přípravě TUV pro osoby vám bohatě stačí nějaký el. U TZ větších jak kW vytápění pouze elektřinou není nákladově úplně to pravé, ale vám stejně nic jiného nezbývá, takže byste pro snížení nákladů musela častěji zatopit v krbu nebo si pořiďte do bytu klimatizaci, kterou v. Ariston Nuos 1jsem měl cca roky a odešel mě komresor (dle výrobce vadná série) a dostal jsem za něj Ariston Nuos Evo 1a ten zatím slouží od 4. Jsme doma osoby a ohřívám pouze na GREEN (režim tepelného čerpadla).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky