čtvrtek 21. července 2016

Co na teplotu

Normální” teplota se individuálně liší a pohybuje se v závislosti na denní nebo noční hodiny. Teplotu může ovlivnit i příliš teplé oblečení, nálada nebo fyzická námaha. Pokud teploměr ukáže 3C máte horečku. Polykáte prášky už ve chvíli, kdy máte sotva trochu zvýšenou teplotu – o horečce ještě nemůže být ani řeč?


Nehuntujte si zbytečně tělo chemickými medikamenty, zkuste osvědčené lidové recepty.

Naše prababičky dobře věděly, co na teplotu platí. Co je to vlastně horečka? Asi každý měl někdy chřipku nebo virózu, takže asi netřeba vysvětlovat, že horečka je synonymem pro zvýšenou tělesnou teplotu. Poznáme ji jednoduše podle horké kůže. Kdy ji zvládnete sami a kdy je nutné navštívit lékaře?


Léky na teplotu, horečku - detailní popis Co když jsou hodnoty na teploměru už příliš vysoké? Příliš vysoká horečka může být i životu nebezpečná, a to zejména u dětí a kojenců! Proto se vyplatí vědět, jak s ní bojovat, a pro tyto případy mít doma připravené železné zásoby.

U vícesložkových systémů má teplota vliv na mísení resp. Naopak platí, že koncentrace příměsí ovlivňuje charakteristické teploty - způsobuje. Je-li teplota zvýšená, svlékněte děťátku jednu vrstvu oblečení a za až minut zkontrolujte teplotu znovu.


U velmi malých kojenců totiž může teplotu zvýšit i příliš teplé oblečení. Horečka u miminek může být také reakcí na očkování nebo projevem infekce v těle. Víte, co dělat, jakmile se tělesná teplota vyšplhá nad stupňů? Pokud srážíte i nižší teplotu, zbytečně tělu ztěžujete boj s infekcí, s níž by si jinak možná poradilo samo. Skip and Shannon: UNDISPUTED 670views.


Většinou se teplota bez teploměru měří pomocí doteku na čelo nebo na krk. Dotkněte se krku nebo čela pacienta hřbetem ruky, nebo rty – kůže na dlaních není tak citlivá, jako kůže na těchto místech. Nesahejte pacientovi na ruce nebo na nohy – tyto části těla mohou být studené, i když má člověk horečku. Pokud má budoucí matka bolesti hlavy a nízkou tělesnou teplotu , měli byste zkontrolovat hladinu hemoglobinu v krvi. Já se před tím musím nakazit nějakým bacilem či co.


Ale ani pak nemám nijak vysokou teplotu (tak 33). Na nemoci je naše doktorka pes,jak vidí nemoc,tak jde po ní! Obklady namočené do studenej vody pomáhajú organizmu vylučovať teplo.


Obklady prikladajte na tie časti tela, kde sa pod povrchom nachádzajú veľké cievy – čelo, spánky, krk, slabiny.

Obklady vymeňte zakaždým, keď sa zohrejú na teplotu tela. Používajte ich dovtedy, kým sa horúčka nezníži. Pot se vylučuje při přehřátí organismu a tím vyrovnává teplotu v těle. Pocení je řízeno hormony a nervovým systémem a následně potní žlázy vylučují pot na povrch kůže. Pot jako tekutina se tvoří v malém množství, i když je člověk v klidu a za normální teploty.


Měří tělesnou teplotu na čele, teplotu různých povrchů i pokojovou teplotu - ta je na displeji zobrazována i ve vypnutém stavu, takže teploměr nelze zcela vypnout. Při měření tělesné teploty je nutné postupovat přesně podle pokynů výrobce, jinak může být měření nepřesné. Má podsvícený displej, vypínatelný. Stav, když má ditě zvýšenou teplotu v rozsahu 3°C - 3°C označeujem jako teplota, horečka nastává v okamžiku, když je hranice 3°C převýšena. Tyto léky snižují teplotu a bolest a mají také protizánětlivé účinky.


Dokážou tedy pomoci i při zánětech kloubů, jejichž bolest také tlumí. Na druhou stranu ale dráždí žaludek a trávicí ústrojí. Nemocní by je tedy měli polykat po jídle a neměli by je užívat zbytečně dlouho ve velkých. Odpovědět budete muset na několik otázek týkajících se vašeho věku, pohlaví, ale také dalších onemocnění, kterými trpíte. Dotazník bude chtít znát odpovědi také na to, jakou máte teplotu , zda průjem či bolest kloubů, nebo i to, jestli je váš kašel suchý.


Jde o situaci, kdy vás obvykle. Lieky na teplotu - detailný popis Čo ak sú hodnoty na teplomere už príliš vysoké? Príliš vysoká horúčka môže byť i životu nebezpečná, a to hlavne u detí a dojčiat! Preto sa vyplatí vedieť, ako s ňou bojovať, a pre tieto prípady mať doma pripravené železné zásoby. Když tělo napadne bakterie nebo virus způsobující zánět, nastartuje se množství poměrně složitých pochodů.


Do krve se vyplaví zánětlivé látky, kterým se říká pyrogeny. Ty doputují do mozku, do centra, jež má na starosti řízení tělesné teploty, a dají mu signál, že je třeba teplotu zvýšit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky