středa 19. září 2018

Alobal za radiator

Při hledání toho, kdo nám sebral nezanedbatelný díl výplaty, jsme jako jednoho z vážných pachatelů odhalili zbytečné výdaje za energii. Víme, že spousta tepla, které jsme krvavě zaplatili, nám jen tak zbůhdarma uteče stěnou za radiátory. Je alobal za radiátorem účinným opatřením pro úsporu energie?


Jaký zvolit výkon tepelného čerpadla? Lze přepočíst kilowatthodiny na kilogramy CO 2?

Jaké jsou dotační tituly na větrné elektrárny? Naměřte si alobal tak, aby byl delší, než topení. Potom alobal nalepte za radiátor lesklou stranou směrem do místnosti. Vytvoří se tak zrcadlo, od kterého se budou odrážet tepelné paprsky a zamíří si to přímo do místnosti, takže v ní bude mnohem tepleji. Bojíte se, že vám štětec do druhého dne.


Poradíme vám, jak ušetřit. Stačí si udělat jednoduchý, ale účinný odrážeč tepla.

Přilepte silnější alobal na lepenku lesklejší stranou ven a desku umístěte za radiátor. Teplo se odrazí od alobalu zpět do místnosti místo toho, aby zbytečně zahřívalo stěnu za radiátorem. Alobal totiž působí jako dokonalý odrážeč tepla, díky kterému nebudete muset topit naplno po celý den. Alobal přilepte matnou stranou na lepenku, kterou zavěste za radiátor. Takto vytvořená vychytávka bude.


Je naivní si myslet,že vrstva novin jakkoliv tepelně izoluje. Nalepit alobal přímo za radiátor je bezvadné,ale stejně jako ta molitanová folie funguje hlavně proti vnikání IČ záření do zdi. Skutečně vrátí vyzářeného tepla zpět do místnosti. Reflexná fólia za radiátor EcoSavers.


Fólia za radiátor slúži ako izolácia. Zabraňuje unikaniu tepla cez stenu za radiátorom. Jednoduchá inštalácia, vysoká efektivita. Pripína sa magnetickou páskou na zadnú časť radiátora.


Na fólii vytvoríme prípadne zárezy a nalepíme na stenu podľa návodu výrobcu lepidiel. Lepidlo nanášame na penovú časť, reflexná vrstva je orientovaná do miestnosti. Odporúčame lepidlo Toprén Extrém, ktoré je vhodné.

Běžným teploměrem ten rozdíl měřitelný není, je to spíš pocitové. Jako důkaz mi postačí, že zeď za radiátorem už není zahřátá, teplo tedy tudy neuniká. Je možno dát alobal několikanásobně a najednou odvíjet ze dvou rolí.


Na stůl, nebo na podlahu naskládat vrstvy v rozměru o něco. Prilepte silnejší alobal na lepenku lesklejšou stranou von a dosku umiestnite za radiátor. Teplo sa odrazí od alobalu späť do miestnosti namiesto toho, aby zbytočne zahrievalo stenu za radiátorom.


Aby ste tomu zabránili potrebujete len alobal a lepenku. Pripevnte silnejšiu vrstvu alobalu na lepenku lesklou stranou von. Vložte za radiátor a teplo, ktoré by inak zbytočne zohrievalo stenu sa odrazí vráti späť do priestoru vášho bytu. Alobal vám pomôže rýchlo a jednoducho naostriť nožnice.


Aby vám teplo z radiátoru neutíkalo a neohřívalo studenou zeď za ním, vložte za radiátor desku potaženou alobalem. Lesklá strana, která by měla směřovat ven, bude odrážet vznikající teplo z radiátoru do místnosti. Pomocí oboustranné lepenky přilepte alobal na stěnu za radiátor (lesklejší stranou ven). Nůžky se častým používáním ztupí, jak jim vrátit zpět jejich ostrost? Pomůže alobal , který několikrát přeložíte a pak.


Domácí broušení tupých nůžek – Alobal několikrát složte, aby byl silnější a začněte stříhat. Kouskem zmuchlaného alobalu můžete vydrhnout připálené hrnce. Abyste zvýšili hřejivost radiátorů, tak přilepte silnější alobal na lepenku (lesklejší stranou ven) a tu dejte za radiátor.


Takže: to, co zde píšete je pravda, ale platí to jen pro alobal který se ničeho nedotýká = platí to pouze pro jeho vnější povrch a navíc jen pro ten, co není ve styku např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky