čtvrtek 18. ledna 2018

Kotle 3 emisní třídy

Prakticky tedy nebude možné kotle emisních tříd nižších než 3. Produkty mají jen informativní charakter a nelze je již objednat. Můžete jen stáhnout v sekci ke stažení návod kotle s rozpadem náhradních dílů pro případnou objednávku daných dílů např. Ukončení prodeje kotlů třídy : Všechny kotle třídy , které zůstaly na skladech prodejců i po datu 1. Emisní třídy kotlů nám ukazují, jak moc kotel na tuhá paliva kouří.


Kotle 3 emisní třídy

Některé staré kotle už brzy nebude možné používat. Na trhu se objevují pouze doprodeje skladových zásob, nové modely ale už uváděny nejsou. Aktuálně jsou na trhu pouze kotle 4. Prodejem systémů ústředního topení a poradenství v tyto oblasti se zábyvá sklad PROSAT se sídlištěm v Krzyżanowicach.


Plný sortiment systémů ústředního topení ( mezi jinými: kotle na touhá paliva,sluneční kolektory, výměníki tepla, podlahové topení) je možnost prohlednout si a objednat v internetovém obchodě kotly. VIADRUS proto připravil program přestavbových sad pro starší kotle , které umožní změnu 1. Aby mohl být kotel zařazen do konkrétní třídy , musí splnit limitní hodnoty jak pro emise, tak i pro účinnost. Pokud kotel splní limit pro emise odpovídající třídě ale svojí účinností pouze limit třídy , na výrobním štítku kotle bude vyznačena celková třída kotle 3. Není to případ pouze hypotetický, znám. Při výběru si dále dejte pozor na to, zda kotel patří do odpovídající emisní třídy. Nejméně náročné jsou automatické kotle na tuhá paliva.


Nejčastěji zákazníci kupují kotle na tuhá paliva. TIP MŽP: Neváhejte se žádostí o kotlíkovou dotaci. Zákaz používání kotlů 1. Kotle a přestavbové sady 3. Proto by i vybírané kotle měly splňovat určité vlastnosti. Jejich ekologičnost je v první řadě posuzována podle normy ČSN EN 303- která je základem pro zařazení do emisní třídy.


Moderní varianty kotlů se dnes pohybují v emisních třídách od čísla , až po hodnotu 5. Dále může nést kotel označení Ekodesign. Tyto kotle umí spalovat kusové dřevo, dřevěné pelety, koks, hnědé a černé uhlí. Proč je třeba znát emisní třídu kotle.


Používání kotlů s nízkou emisní třídou je již v současnosti regulováno zákonem. Již není možné zakoupit si kotel s první, druhou, či třetí emisní třídou (výjimkou jsou doprodeje). Ještě je poměrně dost času, datum 18. Představujeme vám kotle 5. Norma ČSN EN 303-kotle na tuhá paliva rozdělují do tzv.


Většina současných kotlů na tuhá paliva splňuje podmínky pouze nejméně přísné první a druhé emisní třídy. Právě tato zařízení bude nutné během. Zjednodušeně řečeno musejí kotle na tuhá paliva od 1. Povinnost předložit revizi kotle (včetně označení emisní třídy ). EN 303-5) a pro lokální topidla byly srovnatelné požadavky stanoveny od 1. Více o této problematice v článku zde. H412EKko-U) Dlouhá životnost kotle.


Jednoduchá obsluha a údržba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky