pondělí 29. května 2017

Harpagofyt

Harpagofyt ležatý je známější pod lidovým názvem čertův spár. Používá se k léčbě řady onemocnění. Má svůj původ v jižní Africe v okolí pouště Kalahari.


Sukulent tvoří plazivé výhonky a kvete velmi líbivými trubkovitými květy obvykle tmavě růžové barvy. Plody jsou obdařeny háčky, zřejmě díky nim si rostlina získala.

Tato zajímavá suchomilná rostlina pochází z okrajů pouště Kalahari v jižní Africe. Rostlina vytváří plazivé výhonky, odtud také pochází její druhový název. Listy jsou jednoduché, vstřícné, asi cm. U nás ho však len tak ľahko nezoženiete.


Táto zaujímavá suchomilná rastlina pochádza z južnej a juhozápadnej Afriky, rastie aj na savanách Kalahari a Namíbie. Kvitne v lete, na južnej pologuli je to september až apríl. Department of Agriculture Agricultural Research Service.

Harpagophytum procumbens in the Germplasm Resources Information Network (GRIN), U. Afrikaans: Duiwelsklou, Kloudoring čeština: harpagofyt ležatý Deuts. Na světovém trhu je nabízeno několik stovek kom-binací drog zahrnující harpagofyt. Tradiční, lidové využití.


Této bylině je přisuzován protizánětlivý (antiflogistický) a analgetický, diuretický účinek. Byl využíván při revmatických bolestech, zánětu kloubů , bolestech na hrudi, ústřelu, bolest za případně při bolestech svalů. Harpagophyt), naše favorizovaná bylinka pro každého koňského důchodce a koně se záněty pohybového aparátu, artózou, jinými.


Charakteristické jsou pro ni plazivé výhonky s jednoduchými listy. Napomáhá vylučování kyseliny močové. Sportovci harpagofyt využijí na namožené svaly i bolavé klouby. Z čertova drápu se vyrábějí například kapsle pro vnitřní užívání. Keď si tento juhoafrický sukulent vyberal meno, chcel zrejme odstrašiť každého, kto by po ňom zatúžil.


Prozkoumejte nástěnku „DIY diverses“ uživatele harpagofyt na Pinterestu. Podívejte se na další nápady na téma Náramky, Návody a Pletené náramky. Bylinka čertov pazúr ( harpagofyt ležatý) má silné protizápalové účinky.

Chraňte před přímým slunečním zářením a vlhkem. Ukládejte mimo dosah i dohled dětí. Výtažek z harpagofytového kořene má mírné protizánětlivé vlastnosti a již dlouhou dobu se používá k úlevě od potíží s pohybovým.


Apomedica 6mg potahované tablety užívat. Príslušným nastavením vášho webového prehliadača vyjadrujete súhlas, resp. Kromě účinku na pohybový aparát, má stimulující vliv na látkovou výměnu v organismu. Contextual translation of harpagofyt from Czech into Italian.


Akčná ponuka HARPAGOFYT OVÝ KRÉM 1ml Prírodný produkt tradičného liečiteľstva na bolesti. Protizánětlivé účinky u kloubového revmatismu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky