úterý 30. května 2017

Redukční ventil bojler

Oprava regulátoru tlaku vody zabroušením dosedací plochy. Právě takový problém jsem měl já, když jsem změřil únik vody za noc, tak jsem šel koupit redukční ventil. Takže jestli máte v systému tak vysoký tlak, bude někde chyba.


Nezapomeňte počítat se statickým tlakem. Montuje se při velkém tlaku v hlavním vodovodním řádu nebo při velkých výkyvech tlaku. Snižuje tlak podle nastavené hodnoty.

Celý bojler musel dolů už jen proto že za ním nebylo vyštukováno a udělané dlaždičky. Redukční ventil S1CO2. V bojleru bylo po necelých pěti letech cca litrů měkkého kamene. Pojišťovací ventil jsem sehnal úplně stejný protože mi nešel sundat ze šroubení.


Vyměnil jsem jen zpětnou klapku a ventil. Původní měl trohu usazený kámen a. Proč se dává k bojleru redukční ventil u přívodu studené vody? Má snad chránit redukční ventil bojler před tlakovými rázy?

Vymontovat, vyčistit nějaké sedýlko? Nemá s tím někdo zkušenosti? Pojistný ventil je velice důležitou součástí jakéhokoli zdroje tepla.


Bohužel zejména ze strany montážních firem je problematika instalace pojistného ventilu velmi často hrubě zanedbávána. U projektantů je základní problém v tom, kdo danou část projektu navrhuje. V případě projektanta vytápění je příprava teplé. Bohužel se mi zdá, že přes ten pretlakovy ventil protéká poměrně velké množství vody (samozřejmě když se bojler nahriva).


Proč mi bojler propouští l vody denně? Po topné sezoně přepnutí na el. Od té doby denně propouští přetlakový ventil pod bojlerem 25l vody denně. Vodař co vše montoval tvrdí,že mu to doma také teče. Tlakový redukční ventil k zásobníkům TV FIV.


Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku. Nabízíme kvalitní, niklované pojistné ventily, různého připojení a tlaku. Vhodné pro většinu značek bojlerů.


Zboží v nabídce máme skladem. Poptávám výměnu pojistného ventilu ke kombinovanému bojleru Tatramat OVK150.

Dále poptávám instalaci redukčního ventilu tlaku vody na vstupu za vodoměrem. Zjistěte, jestli je někde před bojlerem, nebo v bytě, případně pro celý dům, redukční ventil. Pokud nikde není, je možné, že tlak ve vodovodu mohl být jen tak na hranici tlaku pojistného ventilu a ten ještě nepouštěl. Po odstávce mohl být tlak trochu zvýšen a ventil již propouští.


Ventil bomby je vždy třeba otevírat pomalu a opatrně. Rychlé otevření ventilu tlakové bomby může poškodit redukční ventil a prudký tlak může způsobit samovznícení redukčního ventilu. Nákup bez rizika: dní na vrácení. The flow of hot water from the water heater. Nemám elektro bojler , ale bojler nepřímotovný, nemá ani oheň, ani elektro vložku.


Vytápí se z druhým okruhem z plynového kotle. A při natápění bez expanzky se tlak parádně měnil a pojistný ventil odpouštěl celkem dost. K tomu natápění dochází podle odběru teplé vody jednou za 2-hod. Nyní s expanzomatem je klid.


U elektrických bojlerů - ohřívačů vody jsou závady opravitelné a závady, které opravit nelze. Jediná možnost je pak výměna ohřívače vody - bojleru za nový. Pokud ze spodní části bojleru vytéká voda, obvykle jde o závadu, která je neopravitelná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky