úterý 26. února 2019

Výměník kamna

Toto nevyužité teplo je odváděno komínem do atmosféry. Díky teplovzdušnému výměníku toto teplo využijete a zvýšíte účinnost kamen. W, Výměník , ocelová, 1mm, 7m 1cm. Výkonná krbová kamna s teplovodním výměníkem. Výměník je situován do svislých stran kolem topeniště a vodorovně v příčce před odtahem spalin na výstupu z kamen.


Jedním z nepropracovanějších systémů, který spojuje tyto snahy, jsou konstrukčně jedinečné externí teplovodní výměníky Mijori, vhodné pro krby a kamna. Znatelně se tak zvýší účinnost Vašich kamen, zároveň se také sníží celkové náklady na vytápění. Kamna s teplovodním výměníkem většinou není možné používat bez zapojeného topného okruhu, voda ve výměníku se totiž ohřívá plamenem a zároveň ochlazuje výměník. Teplovzdušné výměníky jsou určeny na všechny druhy kamen, krbů a sporáků.


U některých kamen jde výměník vyjmout a kamna zaslepit. Výkon kamen s teplovodním výměníkem rozdělujeme na výkon „do vzduchu“ (výkon, který kamna předávají do prostoru, ve kterém jsou umístěna) a výkon „do vody“ (výkon, který zajistí teplovodní výměník a předá jej do systému topení). Přesné dimenzování výkonu kamen do vzduchu i do vody je velmi důležité.


Takto označená kamna lze (jako příslušenství) vybavit akumulačními kameny, jejichž zásadní výhodou je, že vyhřívají prostor dlouhou dobu po skončení topení. Velmi příznivý vliv mají akumulační kamna na ekologické dopady svého provozu. Kamna jsou většinou provozována v optimálním režimu, kdy dochází k. Rozdělujeme ho totiž na „do vzduchu“ (výkon, který kamna předávají do prostoru, ve kterém jsou umístěna) a výkon tzv. Teplovodní výměník je jedním ze systémů, který zpříjemní vaše bydlení. Systém Tulikivi WSystém Wmění krbová kamna na nepostradatelnou součást vytápění vašeho domova.


Proč naše kamna tak fungují? Základem spalovací komory Vv Kamen je jedinečný trubkový výměník. Ten je z větší časti osazen kvalitní žárobetonovou vyzdívkou. Tato vyzdívka má v našich kamnech dvě základní funkce. Akumulační, kdy i po vyhasnutí kamna udržují tepelnou energii, kterou sálavě vydávají po několik hodin.


Výměník kamna

Moderní krbová kamna a kotle na tuhá paliva představují bezkonkurenčně nejlevnější a přitom nejekologičtější topný systém na provoz vůbec. V nabídce máme klasická krbová kamna s výměníkem i bez něj, půvabná kachlová kamna a masivní litinová kamna , ale také kamna peletová, sporák jako od prababičky a krbovou. Krbová kamna s výměníkem pro ohřev teplé užitkové vody. V topeništi krbových kamen je umístěný výměník , do kterého je předávané teplo sáláním z plamenů a tokem spalin.


Výstup teplé vody výměníku je na zadní stěně krbových kamen nahoře, vstup ze zpátečky dole. Kvalitní provoz krbových kamen s výměníkem by. O výhodách není třeba příliš dlouho spekulovat, neboť cena energií stále stoupá. Pokud Vás zaujala naše nabídka krbových a kachlových kamen ABX, budeme rádi, když nás budete kontaktovat. V Oprechticích u Ostravy provozujeme také vzorovou prodejnu, kde máme vystaveny nejprodávanější typy kamen a kde se Vám můžeme osobně věnovat.


Kamna s výměníkem lze navíc velmi jednoduše nainstalovat, případně naopak výměník odstranit a vývod zaslepit. Pokud budete kamna škrtit na nízkém výkonu, budou kamna dehtovat, špinit sklo, bude zadehtovaný výměník , stejně jako kouřovody. A většinou kamna i kouří do místnosti při přikládání ( mj proto, že není dostatečně zahřátý komín). Praktický teplovodní výměník lze napojit na teplovodní rozvod a díky tomu si můžete užívat příjemného tepla nejen v místnosti s kamny, ale také po celém Vašem domě. Naprostá spokojenost, kamna jsou úžasná,výhřevnost perfekrní.


V troubě jsme zatím pekli trhané vepřové maso a bábovku. Ani v elektrické troubě nebyla bábovka taková,jako v troubě v Guliverovi. Důmyslný výměník je vlastně rozšířeným kouřovodem s velkou topnou plochou. Náš výměník je vyroben z ocelového plechu o síle mm. Koupelnová lázeňská kamna Slouží na ohřívání teplé vodu - to znamenánbsp;několik polínek a máte spoustu horké vody.


Výměník kamna

Elektřina již dávno není za haléřů a příprava teplé vody může představovat významnou částku v rodinném rozpočtu. Lázeňská kamna mají perfektní účinnost. Kachlová kamna a krby jsou ideální pro ty, kdo hledí do budoucnosti.


S kachlovými kamny si volíte chytrou investici pro její návratost. V našem kamnářství pro vás rádi postavíme interiérová kachlová kamna , kachlový sporák nebo krb na míru Vašim požadavkům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky