úterý 19. února 2019

Jaký bojler

Při jeho vybírání musíte adepty podrobit různým požadavkům. Například tomu, jaký typ ohřívače vody je pro vás nejlepší, pro kolik osob bude využit, kam jej umístíte a kolik času chcete věnovat pravidelné údržbě. V neposlední řadě také.


Jaký je nejlepší bojler ? Recenze a test kvalitních bojlerů dle naší redakce a jak ho vybrat.

Srovnání, vítěz testu, nejprodávanější modely. Naše hodnocení a závěr. Jeho hlavní výhodou je bezesporu objem 1litrů, díky němuž je uživateli umožněn ohřev velkého množství vody (typicky je vhodný pro koupelny s vanou). Bojler Dražice OKCEV 1hodnotíme pozitivně.


Je možné uložit elektrický bojler pod vanu? Jaké máte praktické zkušenosti s volbou objemu bojlerů? Lze nahradit třífázový průtokový ohřívač jednofázovým?

Přebytek vody, která při ohřevu zvětší svůj objem, odtéká tímto ventilem do odpadního potrubí (nebo jinam). Naproti tomu elektrický bojler vodu efektivně ohřívá při nočním proudu a vyniká svou vysokou bezpečností. Akumulační bojler je o něco dražší, ale slouží k akumulaci přebytečného tepla od jeho zdroje. Akumulovat může teplo od kotle, tepelného čerpadla.


Bojlery slouží jako ohřívače vody se zásobníkem. Liší se zejména objemem teplé vody, která se do zásobníku vejde, avšak při výběru byste měli myslet také na typ a umístění. Vertikální bojler - Vhodný tam, kde je dostatek místa.


Výhodou je, že se v nich, na rozdíl od horizontálních bojlerů, tolik nemísí teplá voda se studenou. Horizontální bojler - bojler umístěný na ležato se instaluje zejména ve stísněných prostorách. Ahoj, mám celkem představu jaký bych chtěl bojler co se týče objemu atd.


Zajímá mě spí, jakou doporučujete značku - chci určitě něco co vydrží. Všichni doporučují bojlery Dražice, zdají se mi ale hodně levné - jsou kvalitní a mají dlouhou životnost? Poskytujeme širokou nabídku nadstavbových energetických služeb (instalace tepelných čerpadel, kondenzačních plynových kotlů, servis osvětlení, instalace fotovoltaických elektráren apod.).


Průtokáč je sice do sprchy lepší než nic, na chatu s vodou z vodovodu asi ještě ano (i tak něco sportovních zážitků při střídání teploty vody), ale do bytu ne. Na jedno umyvadlo je to.

Zmínili jsme se o tom, že před odstraněním vodního kamene je nutné bojler vypustit. Odpojte zařízení od zdroje energie. Ale pozor, bojler byste neměli nahřívat na teplotu vyšší než °C, protože pak se výrazně zvyšuje vylučovaní vodního kamene, a snižuje se tak životnost zásobníku. Navíc se zvyšujícím se rozdílem teplot uvnitř a vně bojleru dochází k tepelným ztrátám.


To znamená, že ohříváte vodu navíc a spotřebováváte energii navíc. Obecně platí, že je lepší zvolit bojler s vyšším objemem, než je požadované minimum. Rezerva by ovšem neměla být příliš veliká, jelikož jinak může dojít ke zbytečnému plýtvání energie ohřevem mnoha litrů vody. Zároveň platí, že čím více vody, tím déle trvá ohřev.


Nejčastějším zdrojem teplé vody pro domácnost je zásobníkový ohřívač, tedy bojler. Funguje na principu ohřívání vody do zásoby v množství například až 2litrů. K jeho výhodám patří především možnost ohřevu za snížené sazby ceny elektřiny. K nevýhodám pak to, že po vyčerpání zásob vody musíte.


Pánové jsou okouzleni pouze dražickými výrobky, moje zkušenost je ale jiná. Přestože jsem patriot a rád upřednostním českou kvalitu, když jsem tento týden vybíral bojler. Abychom to nějak shrnuli, čtyřčlenné rodině o dvou dospělých a dvou dětech by měl stačit bojler o kapacitě okolo 1l, ale v případě, že jsou všichni zvyklí na večerní koupel, nejspíš budou potřebovat alespoň 2l.


Dále nabízíme kotle, radiátory, bojlery, čerpadla, domácí vodárny, vany, sprchové kouty, nejrůznější boxy a další vybavení pro Vaši koupelnu. Chemická malta nebo hmoždinka? Jak správně vybrat bojler.


Kotvení těžkých břemen do stavebních hmot s nízkou pevností v tahu a tlaku (beton, cihlové a tvárnicové zdivo, přírodní kámen apod.) můžete vyřešit dvěma způsoby: použít opravdu výkonnou „super-hmoždinku“ a nebo chemickou maltu se svorníkem. Stejně jako při volbě kotle, je nezbytné přesně vědět, jakou kapacitu bojleru potřebujete. Pokud chcete zvolit nejoptimálnější bojler , je nutné vzít do úvahy následující faktory: počet členů domácnosti a zvyky lidí, kteří používají teplou nebo horkou vodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky