středa 27. února 2019

Elektrokotle diskuze

Podle mě je to plus mínus stejné jako to topení plynem, jak cenově tak pohodlím… Cena za topení bude o něco vyšší, ale zas budeš mít nárok na hodin nízké sazby a tím zlevníš provoz dalších spotřebičů. Elektrokotle mají mezi spotřebiteli pověst drahého vytápění. Existují ale situace, kdy právě elektrokotle zajistí nejlepší tepelný komfort a přitom ani nezatíží peněženku.


Topení v rodinném domě elektrokotlem už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Ohledně TUV stále váhám mezi ohřevem z elektrokotle a mezi samostatným el. Jako výhodu elektrokotle vidím rychlejší ohřátí vody v případě potřeby. S elektrokotlem se dostávám někam k času kolem hodiny. Obyvatelé bytu ocení kromě malých rozměrů elektrokotle také jeho tichý provoz a možnost instalace na zeď bez nutnosti zajištění přístupu vzduchu, díky čemuž se dá bez problémů zakomponovat prakticky kamkoliv do interiéru.


Zejména majitelé bytů ocení, že elektrokotel nepotřebuje zajistit odtah spalin nebo komínovou. Značka Viadrus nemohla ve velkém testu chybět. Jedná se o kvalitní litinový zplyňovací model s ručním přikládáním.

Běžné elektrokotle se prodávají za cenu mezi až tisíci korun. Rozhodující ovšem nejsou jen náklady na vytápění, ale také na provoz elektrokotle (zde do hry vstupuje cena elektřiny). Na druhou stranu, na rozdíl od kondenzačních plynových kotlů nevyžadují elektrokotle pravidelný servis a údržbu. Proto se ptám, na kolik odhadem vyjde pořízení elektrokotle vč. TUV a jak by si stál proti zmíněnému TČ ( roční provoz, návratnost ) A jestli to není problém, když je v projektu ( a energ. štítku ) uvedeno TČ.


Berte to tak, že s TČ uspoříte minimálně 15. Kč ročně oproti vytápění a ohřevu TUV elektřinou. Návratnost máte maximálně do let, při zvyšování cen elektřinyv budoucnu i menší, podle mne se vám investice. Pokud by chtěla zadavatelka, aby se tu nediskutovalo, ale pouze striktně odpovědělo na dotaz, položila by otázku a neotevřela by diskuzní téma.


Já otevřené diskuze využiju a zeptám se všech, kteří topí elektrokotlem a mají tudíž levnější tarif hod. Sice vypadá, že je předimenzovaná, když běží takhle. By Ceny elektřiny a plynu komentáře u textu s názvem Plynové kotle Protherm – recenze, diskuze , zkušenosti 3. V současné době jsou k vytápění rodinných domů plynové kondenzační kotle hojně používány.


Kam zapojit vodič na ovládání od HDO do elektrokotle ? Jaké velké okénku musí být v krytu rozváděče před přijímačem HDO?

Bude HDO automaticky přepínat i podružný elektroměr EDIN 372L? Je možné umístit vedle elektroměrové rozvodnice, rozvodnici se spínači HDO? Proč se při přepnutí sazby HDO nepravidelně vypíná TV?


Elegantní design, bezpečnost díky mnoha ochranným prvkům a využití moderní technologie posouvá topení prostřednictvím elektrokotlů na pozici atraktivního způsobu vytápění. Prosím nevíte kolik by byla přibližná spotřeba příslušného elektrokotle pro objekt ,který je zateplen s novými okny a je momentálně vytápěn kw kotlem na tuhá paliva ,který dům bez problémů vytopí. Elektrický kotel by topil pouze pár hodin přes den aby zavlažil objekt než se vrátíme z práce a potom k ránu. Dobrý den, chtěl bych prosím poradit s výkonem elektrokotle.


Potřebuji aby vytopil nezateplený cihlový dům o objemu necelých 200m3. V domě jsou klasická litinová tělesa, takže velký objem vody a bude na okruh ještě napojen kombinovaný bojler pro ohřev teplé vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky