úterý 5. února 2019

Jak na tvrdou vodu

Jak na tvrdou vodu

Jak změkčit tvrdou vodu. Tvrdá voda obsahuje velké množství minerálů, obvykle vápník a hořčík. Tyto minerály po sobě zanechávají usazeniny, které mohou ucpat odtoky, způsobit skvrny na skle a dlaždičkách, zabraňovat mýdle v pěnění a zanechá. Naopak když pění hodně, bude se jednat pravděpodobně o měkkou vodu. Přesná tvrdost vody se určuje jako množství uhličitanu vápenatého (CaCO3) rozpuštěného.


Pokud budete chtít změkčit pitnou vodu na vstupu do vašeho domu, výběr se zmenší a běžné filtry již nestačí. Pokud mýdlo pění hodně, máte měkkou vodu. Pokud se vám tedy na testovacím proužku zobrazilo, že máte velmi tvrdou , tvrdou či středně tvrdou vodu , měli byste přistoupit k jejímu změkčení. Máte v zásadě několik možností.


Za tvrdost vody jsou odpovědné ionty vápníku a hořčíku, které se vyluhují do vody, když prostupuje půdou. Limity pro pitnou vodu : vápník – min. Nádrž na dešťovou vodu : Kolik vám ušetří a jak ji vybrat? Abychom zjistili, zda opravdu potřebujeme změkčovat vodu v naší domácnosti, je nejlepší nechat si provést odborný rozbor vody.


Jak na tvrdou vodu

To je nutné také v případě, že používáte vodu z vlastní studně – u té se dá. A to ve vaší pračce, rychlovarné konvici, na vodovodních bateriích, nebo na sprše? Právě filtry na vodu jsou řešením, jak ho můžete eliminovat. Dokážete tak odstranit všechny nežádoucí látky, které tvrdost vody způsobují.


Nabízíme úprava tvrdé vody. Nevíte-li již jak na tvrdou vodu , nabízíme poradenství ZDARMA. Filtry na tvrdou vodu naleznete na našem e-shopu.


Jak na tvrdou vodu

Zda je voda tvrdá nebo ne, záleží zejména na geologické skladbě horniny, kterou voda protéká, než se dostane do naší domácnosti. Obsah minerálů ve vodě se tak může lišit podle konkrétní oblasti. Pokud voda pochází z oblasti s vápenitým podložím.


V první řadě podle usazenin ve varné konvici i na kohoutku. Na vlasech se projeví jejich vysušením a lámavostí. Proto vlasům dopřejte kvalitní hydratační šampon a kondicionér, který vlas zacelí a ochrání.


Zdravím Vás, chci se zeptat, jestli máte zkušenost s nějakou fintou, nebo nějakým nástavcem na kohoutek, nebo něčím takovým, jak se zbavit tvrdé vody. Jsme na obci a máme vlastní studnu, ale bohužel jen tvrdou vodu. Když jsem ale třeba v Brně, kde mám měkkou vodu , tak jí vypiju třeba i šest litrů. A samozřejmě, nesmíme zapomenout ani na firmy, protože tvrdá voda způsobuje některým odvětvím průmyslu těžké ztráty. Neškodí sice zdraví, ale negativně ovlivňuje životnost a účinnost některých domácích spotřebičů.


Na hladině kávy nebo čaje se tvoří povlak. Z jídel a nápojů se ztrácejí aromatické látky. Prodlužuje se doba vaření masa a zeleniny. Pokud to ještě neprozradily vaše vysušené ruce, zkontrolujte odtok nebo vnitřek varné konvice. Uvidíte-li usazeniny vápníku, vodní kámen a skvrny od vody, máte doma tvrdou vodu.


Dalším způsobem, jak to zjistit, je pozorovat, jak se chová mýdlo či prací prášek. Nebojte se nás na cokoliv zeptat rádi Vám odpovíme na veškeré dotazy a pomůžeme vyřešit problémy. Pokud se s námi chcete setkat osobně a poradit se, tak nás zastihnete na kamenné. Pokud dojde k potvrzení problému s kvalitou vody, měla by vám vaše laboratoř vždy poradit, jak byste měli dále postupovat s případnými úpravami vody, studny nebo jejího okolí.


Může pomoci některá z metod trvalé úpravy vody, dezinfekce, nebo čištění studny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky