pátek 26. října 2018

Pojistný ventil bojleru

Ukázka funkce pojistného ventilu. Video pro začínající údržbáře a obsluhu tlakových nádob a kotlů. Přetlakové ventily k bojleru i ke kotli. V domácnosti lze pojistný či přetlakový ventil nejčastěji použít u systému topení kotlem nebo například u bojleru. Dle druhu použití musíte zvolit i typ pojistného ventilu, důležitý je zejména tlak udávaný v barech, na který je odlehčovací ventil konstruován.


Montujeme hlavní uzávěr vody, redukční ventil , pojistný ventil , výpustný ventil a na závěr.

V naší nabídce naleznete kvalitní pojistné ventily pro rozmezí tlaku – BAR. Když pustím ten pojistný ventil tak voda teče. Ve směru přívodu stedené vody je napřed ventil , pak pojistný ventil , pak není vypouštěcí ventil a potom je vstup do bojleru.


A proto jsem uvažoval, že i když zastavím přívod studené vody, tak po demontáži pojistného ventilu všechna voda z bojleru vyteče. Pojistný ventil je velice důležitou součástí jakéhokoli zdroje tepla. Bohužel zejména ze strany montážních firem je problematika instalace pojistného ventilu velmi často hrubě zanedbávána. U projektantů je základní problém v tom, kdo danou část projektu navrhuje. V případě projektanta vytápění je příprava teplé.


This feature is not available right now.

Please try again later. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem pojistný ventil nenamontoval na bojler, ale na přívod studené vody těsně pod stropem. Montáž se provádí zašroubováním pomocí závitu G. Na internetu jsem se dočetl, že odtok od ventilu nesmí být napevno zapojen. Správné zapojení bojleru posts 20. Pro tlakové ohřívače vody v rozvodech pitné a užitkové vody.


Pokud není pojistný ventil v bezvadném stavu, může dojít k výbuchu bojleru. Tento výbuch je vždy velmi destruktivní záležitost. Tedy uzávěr, zkušební kohout, zpětný ventil , pojistný ventil jehož součásti je často i zpětný ventil a vypouštěcí armatura. Pojistné ventily pro expanzní vodu neregulují teplotu a samy nepředstavují ochranu požadovanou pro zásobníkové ohřívače vody.


Ted mám třetí ventil po čtyřech letech provozu bojleru a začlo to nanovo už po měsíci. Máme zásobník Dražice 200l a bez expanzky pojistný ventil odpouštěl tak kýbl vody týdně. Nejprve se k vám přijedeme na bojler podívat - obhlídka. Za prvé asi nefuguje zpětná klapka, která je součastí pojistného ventilu (v pravo). Ale přece voda není tak tepelně.


Zmenšil se objem vody, ale vadná expanzní nádoba nebyla schopná v otopné vodě udržet potřebný tlak a kotel, tepelné čerpadlo přejde do poruchy. Pak je nutné chybějící část otopné vody, kterou v chladných dnech odpustil pojistný ventil , zase doplnit. Před tím by však měl být doplněn plyn do expanzní nádoby.


Hodnocení produktu:.

Aby ohřívač vody - bojler - správně fungoval, tak jak má a ohříval vodu bez rizika poškození, musí mít pojistný ventil proti nepřípustnému překročení tlaku vody. Ten má dvě funkce - pomocí zpětného ventilu (zpětné klapky) brání protlačení teplé vody zpět do vodovodního řádu při. Ona se ta mrška voda zahříváním roztahuje a zvětšuje objem, tím narůstá tlak v bojleru ( v části teplá voda ) a jelikož pojistný ventil má zpětnou klapku, což je vlastně uzavírací ventil , tak jediná cesta, jak se sníží nárůst tlaku vody v bojleru , je odkapávání vody z pojistného ventilu. Kromě instalace expanzní.


Pro vyšší vodovodní tlaky je nutné nainstalovat před pojistný ventil redukční ventil na zredukování tlaku do MPa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky