úterý 23. října 2018

Co je ionizace vzduchu

Co je to ionizace vzduchu ? Veškeré ovzduší je neustále ionizováno, jde o tzv. Ionizací se však rozumí i stav, kdy jsou v ovzduší obsaženy ionty. Ionty mohou být nabité kladně nebo záporně. Vzdušné ionty mohou být lehké (malé a rychlé), střední nebo těžké.


V přírodě probíhá ionizace neustále.

Ionizátor vzduchu pročišťuje znečištěný vzduch a je užitečným pomocníkem pro alergiky, zlepšuje krevní oběh, má pozitivní vliv na imunitu a působí antidepresívně. Největší uplatnění má v městských bytech. Ionizátor vzduchu prečisťuje znečistený vzduch a je užitočným pomocníkom pre alergikov, zlepšuje krvný obeh, má pozitívny vplyv na imunitu a pôsobí antidepresívne. Najväčšie uplatnenie má v mestských bytoch.


Můžete se přestěhovat do roubené stavby zbavit se elektroniky a moderních materiálů. K tomu se asi odhodlá málokdo. Dalším řešením je poměr kladných a záporných iontů změnit k našemu prospěchu.


Záporné ionty snadno do vzduchu doplníte ze zařízení, kterému se říká ionizátor.

V dalším článku pak uvedu jak si můžete zkonstruovat svůj vlastní ionizátor k obohacování vzduchu o negativně nabité ionty. Její příkon je až W. Doporučována je do místností o velikosti až 1m tehdy výrobce deklaruje až účinnost filtrace vzduchu. Umelá ionizácia vzduchu vo vnútornom prostredí. Prirodzenú ionizáciu vzduchu a elektroiontové mikroklímu bohužiaľ veľmi negatívne narušil človek používaním umelých materiálov. Koncentrácia aeroiontov je vďaka tomu v budovách veľmi malá, a tam, kde sa používa klimatizácia, dokonca nulová.


Ionizátor je vlastně zdroj vysokého napětí zakončený ostrým hrotem ze kterého vyletuje do vzduchu řádově bilion elektronů každou sekundu. Hustota elektronů na hrotech je díky vysokému napětí tak velká, že opouštějí hrot vzduchem, což je pro ně za jiných okolností cesta značně neschůdná. K expanzi vzduchu tedy dochází při jeho průchodu turbínou, kde je navíc odevzdána využitelná objemová práce a je dosaženo ještě nižších teplot při stejném rozdílu tlaků, resp. Kapalný vzduch tvoří namodralou kapalinu o bodu varu −1°C. Ionizací vzduchu se myslí jev, se kterým se neustále setkáváme v přírodě důsledkem kosmického záření, bouřkových blesků, či tzv.


Lenardova efektu, kdy dochází k štěpení molekul vody. Když je vzduch suchý, prach má tendenci se vířit při sebemenším pohybu a dráždí ke kašli. Aby prach přestal vířit, je potřeba doplnit do vzduchu vlhkosti aspoň ke relativní vlhkosti.


Voda ve vzduchu obaluje smítka prachu a zatěžuje je , takže padají k zemi. Ionizátor kyslíku obohacuje vzduch velkým množstvím záporně nabitých iontů , jenž mají příznivý vliv na naše zdraví. Vytvářejí tak ideální prostředí pro osoby trpícími alergiemi, astmatem nebo sennou rýmou.


Ionizace vzduchu je proces, kdy je vzduch obohacován větším množstvím záporných iontů (anionů) tvořených molekulami kyslíku (O 2-).

Zvýšené množství záporných iontů výrazně zlepšuje kvalitu vzduchu , protože aniony jsou zdraví prospěšné, lapají polétavé nečistoty a také potlačují výskyt mikrobů a plísní. Ionizace je jev, se kterým se setkáváme běžně v přírodě důsledkem kosmického záření, bouřkových blesků, či tzv. Ionizátory dokážou v místnosti vzduch z velké části vyčistit a obohacují ho o lehké záporné ionty.


Tento proces má blahodárné účinky zejména na: imunitní systém, kardiovaskulární systém, alergiky, astmatiky a psychiku. Vybíráme: zvlhčovač vzduchu (pokračování) Na co se zaměřit. Při rozhodování je prvně třeba rozmyslet, k čemu Vám zvlhčovač má sloužit. Jedno ze základních kritérií pro výběr je objem vzduchu , jehož vlastnosti potřebujete změnit.


Pro jeden pokoj či menší skleník stačí daleko menší stroj, než pro open-space.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky