pondělí 8. října 2018

Kondenzační kotel účinnost

Kondenzační kotel účinnost

Teoretická účinnost je udávána 1. Platí: pokud kondenzační kotel budeme provozovat do zhruba °C topné vody na výstupu z kotle, pak topí v tzv. Kompaktní kondenzační kotle jsou kondenzační kotle vhodné pro rodinné domy. Jejich integrovanou součástí je zabudovaný zásobník na ohřev teplé vody. Ohřev teplé vody zajišťuje samotný kotel , případně i solární kolektor.


Jsou vyžadovány větší prostorové nároky z důvodu umístění kotle na zemi, jsou k dispozici. Klasický plynový kotel dokáže nabídnout účinnost , která se pohybuje okolo procent. Pokud má kotel účinnost výrazně pod , nejedná se o moderní provedení. Nejlepší variantou na trhu jsou s ohledem na účinnost rozhodně kondenzační plynové kotle. Ty dokáží jít s účinností i nad stovku a pohybují se okolo 103.


Během provozu kondenzačního plynového kotle se využívá spalné teplo ze spalin, které by jinak odcházelo nevyužité. Kondenzační plynový kotel přestavuje velice ekonomický způsob vytápění. Oproti výpočtové hodnotě unikne spalinami tepla, kotel vysálá a kondenzát odvede tepla. Dodatečně využitelných je tedy zhruba tepla.


Kondenzační kotel účinnost

Předpokladem je dokonalá technologie využívající uzavřenou spalovací komoru, přetlakové spalování a speciální kondenzační. Plynový kondenzační kotel Logano plus GB212Kompaktní design a nízká hmotnost kotle Logano plus GB2zajišťují pohodlnou. Honza Loučka, „starý“ zkušený revizní technik plynových kotlů říká: „ turbo kotel , pokud provozujete na snížený výkon kW, tak má násobný průtok vzduchu a. Pokud máte například turbo kotel , nemusí to být lepší. Závěsné plynové kotle Vaillant jsou díky svému umístění na stěně vhodné zejména pro vytápění a ohřev teplé vody v bytových jednotkách.


Díky tomu pracuje kotel účinně i tehdy, když nepotřebujete plný výkon. Výsledek: vysoká sezónní účinnost Vašeho vytápění až. Díky této technologii dosahují účinnosti až 1. Závěsné kondenzační plynové kotle Tiger Condens s vysokým stupněm účinnosti až 10 a s použitou technologií nerezové spalovací komory a vestavěného nerezového zásobníku TV s vrstveným ukládáním se řadí k vrcholným produktům evropského trhu.


Sám jsem provozoval karmu, jejíž účinnost byla po vyčištění a většinou do půl roku klesla její účinnost až na a volala po vyčištění. Tedy „volala“ tím, že dodávala vlažnou vodu. Proto jsem nejen tuto karmu, ale i ostatní atmosférické kotle vyházel a koupil kotle kondenzační. Tyto klasické plynové kotle, spaliny odvádějí přímo ven do komína. Spolu se spalinami odchází určité množství vodní páry a škodlivých emisí o teplotě 1– 180°C.


Tato tepelná energie odchází pryč komínem bez dalšího využití. Kouřovod musí mít oplechovaný komín. Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu.


Kondenzační kotel účinnost

Kotel Jablotron Aura přinese do vašeho domova inovativní algoritmy řízení vytápění. Těmito algoritmy se kotel umí sám přizpůsobit tepelné ztrátě vašeho domu a upravovat topný výkon bez složitého nastavování ideální topné křivky. Díky tomu jsme mohli na kotli Aura maximálně zjednodušit jeho ovládání a nastavení.


Kotel s průtokovým ohřívačem obslouží dřez, umyvadlo a vanu. Kotel s vnitřním bojlerem nebo externím zásobníkem zvládne i větší odběr teplé užitkové vody. Pro běžnou čtyřčlennou rodinu stačí zásobník na 1– 1litrů a pro běžný rodinný dům kotel s rozsahem výkonu – kW.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky