čtvrtek 4. října 2018

Omítníky

V porovnání s klasickými omítníky , které zůstávají pod omítkou, dosáhneme návratnosti investice do systému při omítnutí cca místností. Pro příkladmý výpočet klikněte zde. Omítací lišty jakož i celý systém je chráněn užitným vzorem.


Dodáváme i na Slovensko! Lištový omítníkový systém byl vytvořen, aby usnadnil a výrazně. Omítky jsme se rozhodli nahazovat sami.

Pro omítání rovných stěn můžete využít omítníky kruhového, čtvercového či obdélníkového průřezu o délce – m, které se připevní na stěnu a srovnají pomocí vodováhy a olovnice na špagátu. Největší skupinu na českém trhu tvoří ocelové omítníky , které jsou často pozinkovány. Vynikají především rychlou instalací. K dalšímu rozšířenému typu patří výrobky z PVC.


Druhou, rychlejší a jednodušší variantou vytvoření roviny je použití hliníkových omítníků. Kotvení hliníkových omítníků je rektifikační, tudíž po ukotvení lišty na stěnu je možné srovnat. Pro dosažení roviny je třeba připravit si omítníky , podle kterých se omítka stahuje latí.


Použít lze k tomu určené výrobky – tenké laťky a nebo pevné dráty. Upevňují se na nahozené omítkové terče, které jsou vyrovnané pomocí vodováhy a olovnice.

Omítkové terče umisťujeme svisle i vodorovně cca 1až 1cm. Produkt Rychlo- omítníky za výhodnou cenu nakoupíte na Levné Stavebniny. Omítníkové sady SADA HOBBY - m 2. Právě jsem dokončil svou první jádrovou omítku. Doručíme Vám produkt Rychlo- omítníky po celé ČR bezpečně. Vypadá dobře, ale došlo mi, že nevím, co s omítníky.


To jsou ty dřevěné laťky, které jsem přibyl do cihel, abych mohl omítku zaříznou do rovna. Používali jsme standardní dřevěné omítníky dlouhé metry. Při přípravě omítníků jsem si vždy nejprve vodováhou přeměřil zeď, abych zjistil, jaká vrstva malty bude třeba.


Podle omítníků se pak omítka stahuje latí. LIŠTY, OMÍTNÍKY : ROHOVÉ LIŠTY : Rohová lišta obklad. Navíc stavební materiály za trvale nejnižší ceny. Musí být vyrovnány svisle a respektovat nerovnosti omítaných stěn tak, aby po omítnutí zůstaly rovné stěny svírající pravé úhly.


Podle délky stahovací latě se nakonec pomocí šňůrky doplní na stěny další mezilehlé omítníky. Kolem ostění se instalují. Vyrovnané terče spojíme omítníky. Můžeme použít i ocelové omítníky , které se upevňují hřebíky. Vnitřní omítka se skládá z jádra a lícní vrstvy (fajnové, štuku), přičemž vrstva jádra se podle potřeby nahazuje na cementový nebo vápennocementový špric.


Jádro je až mm silné, nahazuje se vždy od podlahy.

Lišta k vytvoření rovné omítky. Kovové a plastové druhy můžeme v omítce nechat, dřevěné však vyndáváme. Vyrábí se v různých šířkách. Vhodný druh si volíme podle tloušťky omítky. Hrubou omítku je možné nanášet mezi omítníky (svislé dřevěné lišty).


S jejich pomocí se pak dřevěnou lištou plocha “stáhne” do roviny (Foto: Hlinaprodum.cz) Jak již bylo zmíněno, jemné hliněné štuky čekají až na úplné vyschnutí hrubého podkladu. Ten před samotným nanášením jemné omítky navlhčíme vodou. OBI hobby market - Vaše jednička pro kutily, stavbu a zahradu.


Jsme tu pro Vás, jsme Vám blízko a nabízíme Vám více než 20.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky