pondělí 7. října 2019

Tepelné rohože

Elektrické topné rohože pod dlažbu, do betonu, pod koberec a PVC. Pro jednoduchost instalace je topná rohož nejoblíbenějším topným prvkem. Rating is available when the video has been rented. This feature is not available right now. Please try again later.


Topné rohože jsou umístěny přímo pod dlažbu v tenké vrstvě pružného tmelu. Vhodné pro systémy hlavního vytápění, i pro systémy komfortního ohřevu podlahy. Skružované lamelové pásy (izolační rohože ) jsou vhodné pro veškeré tepelné izolace vzduchovdů, a to jak kruhových tak hranatých. Pásy jsou vyrobeny z kamenné vlny s jednostraným hliníkovým polepem.


Rohože jsou běžně odolné až do teploty 600C. Díky kolmému postavení vláken se snadno přizpůsobí kruhovým. Toto provedení zaručuje konstantní výkon na plochu a jednodušší instalaci. Podle provedení a výkonu je možné je použít pro podlahové. Topné uhlíkové fólie HEATMAX mění elektrické energie na infračervené záření, také nazývané jako tepelné záření.


Tepelné rohože

Tepelné záření je nejpřirozenější zdroj tepla pro lidský organismus, jelikož tento zdroj tepla vydává samo lidské tělo. S tímto druhem záření se denně setkává každý z nás v podobě. Jejich provoz je levnější, nepotřebujete žádný (plynový nebo elektrický) kotel ani tepelné čerpadlo.


Tím odpadají zařízení, která vyžadují pravidelnou údržbu. Nemusíte myslet na revize komína či plynového kotle, bát se poruchy vedení vody. Velkou výhodou je i mnohem jednodušší instalace a přesná regulace.


Tepelné rohože

ISOVER vyvíjí, vyrábí a prodává materiály z polystyrenu, minerální i skelné vlny pro tepelnou izolaci, ochranu před hlukem i požární bezpečnost. Ano, zvažoval jsem, tak jak se dá očekávat od každého stavebníka, snad všechny možné varianty topení. Vzhledem k našemu specifiku, jsem nakonec došel k závěru, že je pro naši stavbu nejvhodnější topení elektrickými topnými rohožemi v hlavních obytných prostorách.


Kapilární rohože se tak dokáží rychle přizpůsobit změně teploty. Tepelné izolace jsou látky, které mají nízkou tepelnou vodivost. Tato vlastnost jim umožňuje bránit tepelné výměně mezi vyhřátým prostorem našeho domova a studeným vzduchem venku (v letních měsících je tomu naopak). Pro porovnání účinnosti tepelných izolací se používá fyzikální veličina součinitel tepelné. Odebíráme od těchto výrobců: Knauf Isover Rockwool Ursa Druh minerální izolace, která se vyrábí rozvlákňováním roztavené směsi (čedič, siderit, vápenec, dolomit, recyklované sklo a koks) a následným přidáním pojiva a dalších přísad.


Tepelné rohože

Použití rohože nebo kabelu je závislé především na tvaru vytápěné plochy, pokud se jedná o koupelnu, která není příliš členitá, kde není například oblouková vana, nebo obloukový sprchový kout, je vhodné použít topnou rohož. U rohože je předem daná rozteč mezi smyčkami a tím i její šířka a délka, takže. Správně navrženou tloušťku izolace a vhodnou technologickou skladbou lze ušetřit až energie. Proto se stávají tepelné izolace středem pozornosti jak po. Z hlediska funkce není mezi kabelem a rohoží žádný rozdíl.


Snadno se instalují a zajišťují vysoce ekonomický provoz při spojení s vhodnou regulací. Historie společnosti KDP Assembly s. KABELOVNA Děčín Podmokly s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky