pondělí 21. října 2019

Měření teplé vody

Při dodávce teplé vody společně přepravované pro více odběrných míst zajistí držitel licence do 1. Fakturační měření teplé užitkové vody je realizováno prostřednictvím patních měřičů teplé užitkové vody umístěných na jednotlivých vstupech do objektů (zúčtovacích jednotek). Měřiče standardně zobrazují spotřebu vody v m³. Měřiče jsou určeny pro centrální měření spotřeby teplé užitkové vody ve.


MĚŘENÍ TEPLA A TEPLÉ VODY 12.

Dům kultury Dukla, Pardubice Progra8. Působnost ČMI v oblasti legální metrologie, novela zákona o metrologii, směrnice MID Ing. Pro měření spotřeby vody jsou použity moderní bezpohybové elektronické průtokoměry, přičemž u teplé vody se odděleně registruje voda o teplotě menší nebo větší jako o C. Konkrétní příklad nasazení měření spotřeby tepla v bytech.


Jak jsme již výše upozornili a zdůraznili v textu, veškeré objektové měření teplé vody je poměrové. To znamená, že z nahlášených údajů o celkové roční spotřebě za jednotlivé objekty napojené na společný okruh centrální přípravy teplé vody se vypočítají procentní podíly, kterými se rozdělí celková dodávka teplé vody z. Stejně jako je vyřešeno měření spotřeby vody , elektřiny nebo plynu, je v podstatě vyřešeno i měření spotřeby tepla celého bytového domu. Dodavatel na patě objektu, tedy na hlavním přívodu, umístí cejchované měřidlo - kalorimetr, který přesně změří teplo dodané do celého objektu.

Výstavba moderních bytových domů se dnes neobejde bez přesného měření spotřeby tepelné energie a měření spotřeby teplé a studené sanitární vody pro jednotlivé bytové jednotky. Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle § 14a zákona č. Pro patní měření se používají vodoměry ve třídě B nebo C. Přípustné tolerance těchto vodoměrů se pohybují od ± do ± v závislosti na. Ve třetím díle našeho miniseriálu o měření a rozpočítávání tepla v bytových domech si ukážeme již něco praktického. Sami uvidítě, jak nová vyhláška vše spíše. Použitím této metody nelze spolehlivě změřit hodnoty Pmax ¼ hod z kalorimetru, pokud je měři množství proteklého kondenzátu sestavy umístěn až za výtlakem kondenzátního þerpadla!


Patní měřič COOP THERM (PMCT) je určen pro spojité dynamické měření dodávky teplé vody na vstupu do objektu ( měření na patě objektu) při společné přípravě teplé vody pro více objektů. Je možné, aby po zavedení měření teplé vody v bytech cena za m³ stoupla? Proč se nemohu v současné době sám svobodně rozhodnout jakým způsobem si budu teplou vodu ve svém bytě zajišťovat?


Koho bych tím poškodil, že se odpojím od dodávky teplé vody ? Podle jakého předpisu bych měl i po odpojení platit. Pro rozúčtování nákladů na přípravu teplé užitkové a případně dodávku studené vody potřebujeme fakturu dodavatele tepla, která obsahuje celkové náklady na objekt v Kč a množství odebraných GJ, a fakturu dodavatele vody , která obsahuje celkové náklady za vodné a stočné. V ČR je teplota teplé vody vytékající z výtokové armatury stanovena ve vyhlášce MPO ČR č. Pro zjišťování spotřeby tepla v bytových objektech se instalují elektronické indikátory topných nákladů nebo měřiče tepla.


Spotřeba studené a teplé vody u jednotlivých uživatelů bytů se zjišťuje odečtem údajů bytových vodoměrů.

Měření spotřeby tepla a vody. Používáme pouze vysoce kvalitní přístroje. V současné době jsou různé názory na objektové měření spotřebovaného množství teplé vody mezi dodavatelem a odběratelem. S některými názory se můžete seznámit na nezávislých stránkách odběratelů na objektové měření TV, a jejich pohledu na objektivnost vyúčtování za dodávku teplé vody.


Při měření byla zaznamenávána spotřeba teplé vody za hodinu. Z toho lze vyvodit, že koncepce způsobu rozvrhu celkových nákladů dodávky teplé vody mezi více odběratelů při společném měření v místě přípravy teplé vody může být v rozporu s ustanoveními citovanými z odstavců (1) a (7) § energetického zákona! Právo odběratele na měření dodávky jakékoliv energie jím. Hlavně při měření spotřeby teplé vody se dodavatelé, majitelé domů a společenstva vlastníků často potýkají se snahou spotřebitelů o nelegální ovlivnění vodoměrů. Stále častěji se proto instalují kvalitní antimagnetické vodoměry, jejichž mechanickou část nelze zastavit ani silným neodymovým magnetem.


Provádí se pomocí teplotně citlivé Termokamery, která odhalí všechny poruchové netěsnosti na podlahovém topení, rozvodech topení a teplé užitkové vody v interiérech, kde jsou tyto uloženy v menších hloubkách. Tyto hloubky jsou pro tento typ zaměření pomocí termokamery spolu s nedostatečnou (vychladlou) teplotou. Podle uvedených českých předpisů je povinností vlastníka bytového domu instalovat pro každý byt individuální měření spotřeby tepla na vytápění a vodoměr na měření spotřeby teplé vody. Pokud nelze instalovat měřiče tepla (rozvod topení je veden stoupačkami a byty nejsou napojeny jen v jednom místě), použijí se.


Nové požadavky na měření a rozúčtování 29. Evropské unie, musí akceptovat právo EU a přijímat tak vydaná nařízení. Při odečtu bychom si také měli důkladně zkontrolovat odečtené hodnoty v protokolu, který podepisujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky