pátek 15. března 2019

Převod m3 na kwh

Online kalkulačka provádí převod spotřeby plynu mezi m, které lze odečíst z plynoměru a kWh a MWh, v nichž je spotřeba uvedena na faktuře. Wh (kiloWatthodina), resp. Online kalkulačka vykonáva prevod spotreby plynu medzi m, ktoré možno odčítať z plynomeru, a kWh a MWh, v ktorých je spotreba uvedená na faktúre. Spotreba plynu Na faktúre však dodávateľ spotrebu a cenu plynu udáva pomocou kilowatthodín ( kWh ), prípadne megawatthodín (MWh), čo sú jednotky energie.


Kvalita zemního plynu závisí na jeho chemickém složení a hustotě. Přesný převod mna kWh zajišťují distributoři, aktuální stav nám prozradili úředníci. Kalkulátor počítá s hodnoutou: mzemního plynu přibližně = 10. Obě jednotky udávají rozsah vaší celkové spotřeby. Na plynoměru se však zobrazuje v množství (objemu) m, zatímco na faktuře vám pak dodavatel spotřebu vyúčtuje v jednotkách energie (týkajících se skutečně spotřebovaného tepla) - v kWh , popř.


Naštěstí není vůbec těžké si tyto rozdílné veličiny přepočítat. Stačí vám k tomu jednoduchý vzoreček. Přepočet naměřeného objemu plynu ( m ) na energetické jednotky ( kWh ) je upraven ve vyhlášce č. Všechny plynárenské společnosti v ČR začaly účtovat dodávky plynu v kWh od 1. Kilowatthodiny jsou objektivnější. Zemní plyn je dodáván z různých zdrojů a jeho kvalita není vždy stejná. Spálením m³ zemního plynu ze dvou různých.


Na plynoměru máte uvedenou spotřebu zemního plynu v m, ale na faktuře je pak spotřeba vyúčtována v kWh. Jak si tento rozdíl přepočítat? Ukážeme vám, jak na to! Spotřebované množství plynu se totiž měří právě v kubíkách ( m), nicméně dodavatelé plynu si neúčtují plyn v m, ale faktury odběratelům zasílají s hodnotami převedenými na kWh.


Potřebné teplo poté vyčíslíte v Joulech, čímž získáte potřebné množství tepla. Pro přepočet se používá koeficient m= 1kWh. Pro příklad můžeme využít objem 1m, jehož převod na kWh dostaneme. Nameraná spotreba plynu. Priemerné spaľovacie teplo objemové.


Plyn, který je běžně spotřebováván v domácnostech, je počítán v m3. Lidově se tato měrná jednotka nazývá kubíkem. Na základě pohledu na elektroměr přesně konkrétní odběratel uvidí, kolik kubických metrů spotřeboval a jaká bude cena plynu za konkrétní.


Kalkulačka pro přepočet MWh – m3. Převod kWh na Jouly je dán. Průměrná potřeba energie pro jednoho člověka na Zemi je kW. Zadejte prosím jeden z následujících údajů. K vyjádření vztahu mezi objemem plynu ( m) a spotřebovaným teplem ( kWh ) se používá koeficient 155.


Díky převodu objemu plynu na kilowatthodiny lze porovnávat ceny za plyn a elektřinu a spočítat si, který způsob vytápění - zdali plynem či elektřinou. Na fakturách se tak místo spotřeby vyjádřené v m³ začalo používat vyjádření v MWh. V praxi to znamená, že platíme za dodanou energii (spalné teplo) a ne za objem plynu v metrech krychlových (tzv. výhřevnost). Wh zemního plynu odpovídá kWh tepelné energie, která vznikne jeho dokonalým spálením. V energetice se běžně používají, přesto označuje každá něco zcela jiného.


Na jednotky kWp a kWh již zřejmě někdy narazil každý z nás. Co ale skutečně znamenají? A o čem jejich hodnoty vypovídají?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky