středa 27. března 2019

Bojler spotřeba

V orientaci vám dobře vypomůže energetický štítek. Nezapomeňte také zjistit, jak dlouho bude vlastně váš bojler vodu ohřívat. Příkon říká, kolik elektrické energie si bojler v daný okamžik bere ze sítě, uvádí se ve wattech.


A spotřeba pro děti není v žádném případě menší než pro dospělé. Ale když si vybíráte bojler do vlastního domu či bytu, jeho kapacita se musí přizpůsobit vám.

Rady k tomu, aby vám bojler sloužil co nejlépe. Spotřeba plynu minimální. To znamená, že bojler je buď ve sklepě domku, nebo třeba v koupelně. Výpočet spotřeby elektřiny pro bojler.


Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. U dobrých bojlerů je denní ztráta skoro 1kW u horších i kw. Do spotřeby si započtěně mimo sprchu i umyvadlo, možná i dřez.


V prípade, že elektrický bojler využiť nechcete, na základe vami zadanej spotreby elektriny vám odporúčame zmeniť súčasnú sadzbu na sadzbu.

Průtokový nebo akumulační bojler. Kotel vodu ohřívá v okamžiku, kdy jím prochází. Vhodnější je na místa, kde není příliš vysoká nebo nárazová spotřeba vody (ohřívání vody ke sprchování nebo koupání by se vám mohlo prodražit).


Kdo má bojler či elektrické vytápění, může počítat se sumou přibližně poloviční. Beztlakový bojler má zásobník pouze na pár litrů. Obvykle nad nebo pod umyvadlem. V noci jede u nás hodin, odpoledne hodiny.


Pokud dopoledne nikdo není doma a není odběr, tak odpoledne sepne jen chvilku, vlastně. Pokud je bojler elektrický, tak také jeho výkon, který se v průměru pohybuje kolem kW. Klíčový článek našich domácností, v rodinných domech zajišťuje patřičný komfort, umožní ohřát vodu během krátké chvilky a sprchovat se, co zrovna hrdlo ráčí. Bojlery Dražice OKCE a OKCEV.


Hodnoty jsou uvedeny pro vstupující vodu o. Keď už máte zvolený objem, môžete rozmýšľať nad tým, kam bojler umiestnite. Najvhodnejšie je umiestniť ohrievač vody v tesnej blízkosti spotrebného miesta, aby voda nemusela prechádzať dlhú trasu a nevznikali tepelné straty. Tie vznikajú v prípade, že je bojler umiestnený viac ako metre od odberného miesta.


Pro ostatní bude ideální bojler 100l, bojler 120l či zařízení s ještě větší kapacitou.

Například bojler Dražice, který doporučujeme níže. Teplo se pak ukládá do ohřívané vody. Ze zkušenosti víme, že teplou vodu zpravidla spotřebováváme ráno a večer. Následně však potřebujeme v domě větrat a snížit vlhkost, která vzniká při zacházení s vodou.


Máte-li doma elektrický bojler , dá se spotřeba elektřiny snížit jeho vhodným kroky při provozu elektrospotřebičů, nejdříve vezměte v úvahu stáří spotřebičů. Používáme sprchový kout a myjeme v teplé vodě nádobí. Podle mě žádná závratná spotřeba teplé vody. Přesto taková spotřeba na ohřev.


Pokud říkáte, že to nemůže být způsobeno kotlem, napadá mě jedině, že bojler. Přímotopný elektrický kotel má téměř bezobslužný a bezhlučný provoz a jeho výhodou je okamžitý výkon. Nevýhodou vyšší spotřeba elektřiny na vytápění. Takýto spôsob ohrevu sa využíva aj ako centrálny zdroj teplej vody v domácnosti.


Další zásada pro ohřev TUV je nižší teplota, takže se TUV hřeje na maximálně °C, což je dostatečná teplota i pro napuštění vany. Elektrokotel se zásobníkem. Je to vždy spotřeba za celou elektriku, tedy topení, bojler , vaření, pečení, svícení, pračka, počítač. Dlouholetá zkušenost s výrobou ohřívačů vody je zaměřená na použití nejmodernějších technologií při svařování vnitřních nádob a povrchové úpravě smaltem, která zabezpečuje hygienickou nezávadnost přípravy teplé vody.


Použitím vysoko účinné bezfreonové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky