pondělí 7. ledna 2019

Kompresor tepelného čerpadla

Základním prvkem tepelného čerpadla je kompresor , který zajišťuje koloběh chladicího média. Nejčastěji se používají dva typy rotačních kompresorů, kompresory scroll a dvojité rotační kompresory. Uvedené kompresory se odlišují svojí konstrukcí a principem stlačování média. Při nákupu tepelného čerpadla můžeme vybírat mezi modely s kompresorem pístovým, kompresorem rotačním či kompresorem spirálovým.


Pístový kompresor má větší účinnost než rotační, ale jeho životnost není tak vysoká. Srdcom tepelného čerpadla je kompresor (1), ktorý je najčastejšie poháňaný elektromotorom.

Vo výmenníku tepla = kondenzátore (2) pary odovzdajú teplo do vykurovacej sústavy. Ochladením pár dôjde k ich. Když vypadne jeden kompresor , mohou topit další tři. Tepelné čerpadlo do nezateplených budov. Pokud třeba zvýšíte výkon tepelného čerpadla o procent, investice se zvýší o zanedbatelných až tisíc korun ročně na celý bytový dům.


Teplo je odebíráno ze vzduchu přes výparník tepelného čerpadla , přes který proudí venkovní vzduch. Výhodou tohoto zařízení je příznivá pořizovací cena a nenáročná instalace. Systém je doplněn o takzvaný Hydrobox, který převádí teplo do topné vody.


Jako zprostředkující medium používají tepelná čerpadla.

Možnosť diaľkovej údržby tepelného čerpadla. Panasonic vyvinul skutočne jednoduchú diaľkovú údržbu svojich zariadení. Servisný cloud Aquarea umožňuje inštalačným firmám starať sa o vykurovacie systému zákzaníkov na diaľku. Na kW výkonu tepelného čerpadla potřebujete cca m vrtu.


Pokud je třeba pro tepelné čerpadlo zajistit více energie, odnímá se teplo z více vrtů. Cena tepelného čerpadla - levné nebo drahé? V cenách dodávaných tepelných čerpadel na našem trhu jsou obrovské rozdíly. KOMPRESOR = SRDCE TEPELNÉHO ČERPADLA.


Na jeho výkonu závisí ekonomika provozu a je také nejnákladnější součástí tepelného čerpadla. Kompresor tvoří nejdůležitější část tepelného čerpadla. Jak funguje klasický kompresor ? Píst pohybující se ve válci stlačuje plyn a ten.


V jednom výměníku tepla je odebíráno nízkopotenciální teplo z okolí (hornina, půda, voda, vzduch). Na druhém výměníku tepla, je získaná energi. Srdcem tepelného čerpadla je kompresor a ten by měl vydržet u kvalitních čerpadel minimálně let (někteří výrobci uvádějí i let), nebo cca 50.


V případě dobře dimenzovaného tepelného čerpadla a jeho optimálního provozního režimu lze dobu životnosti významným způsobem prodloužit. Majú všetky Vaše tepelné čerpadlá Scroll kompresor ? Nie, tepelné čerpadlo iTec má dvojitý rotačný kompresor , ostatné majú kompresor typu scroll. Usnadněte si výběr ideálního modelu.

Ten je zároveň nejvíce namáhanou částí a jeho životnost se udává kolem let. Pak lze provést generální opravu chladícího okruhu a provozovat zařízení dál. Obecně životnost tepelného čerpadla závisí na místních klimatických a provozních podmínkách a kvalitě provedené. Návratnost tepelného čerpadla je okolo let.


Když tyto peníze investujete do tepelného.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky