středa 30. ledna 2019

Ekvitermní regulace topení

V článku je popsána možnost využití ekvitermní regulace v systémech vytápění a ohřevu teplé vody. Popsány jsou dále funkce ekvitermních regulátorů. Využitím principu ekvitermní regulace je možné dosáhnout automatického vytápění prostor v závislosti na venkovní teplotě.


Ekvitermní regulace topení

Při nižší venkovní teplotě je požadována vyšší teplota dodávané topné vody, aby došlo k rovnováze mezi dodaným teplem a tepelnými ztrátami místnosti a teplota místnosti tak zůstala konstantní. Představte si, že se vracíte z několikadenní zimní dovolené. Ekvitermní regulace je využívána v systémech regulace vytápění. Topení jste samozřejmě stáhli, aby se netopilo po celou dobu zbytečně. Prostorové čidlo teploty zpřesňuje regulaci topení díky detekování dalších vlivů na prostorovou teplotu např.


Grundfos a před ním trojcestný ventil (viz foto). Dle projektu mám mít ekvitermní regulátor, ale spousta jiných stavebníků mě od něj odrazuje, že jsou to vyhozené peníze a že by regulaci řešili elektrickým termostatickým ventilem. Jako jediný výrobce nabízíme tiché polovodičové spínání u centrální regulace elektrického topení s životností přesahující let. Nejpodstatnějším přínosem regulace pro mne je ale v řízení teploty do topení.


Ukázka programátorského postupu v kapitole podlahové topení je příkladem, který by mohl princip tohoto řešení ekvitermní regulace osvětlit a trochu vynahradit nepublikovanou kapitolu. Publikaci vydalo nakladatelství BEN. Drobná akumulace je třeba jen z toho důvodu, aby tepelné čerpadlo mělo k dispozici dostatek tepla pro odstranění námrazy na výparníku. Jako ekvitermní regulace se označuje takové řízení topení , které probíhá na základě aktuální venkovní teploty vzduchu. Nabízíme prodej komponent a výrobků z oboru topení , solárního ohřevu, vodovodních instalací, sanity a vybavení koupelen.


Jinými slovy – ekvitermní regulace by Vás ve Vaší kotelně stála např. Kč, ale jste –li napojeni na dálkové topení , bude stát třeba 1tis. Proto důkladně prostudujte Vaší platnou smlouvu a nechte si udělat rozbor situace od odborníka s patřičnými zkušenostmi. Celoroční program, který je možné nastavit, vyžaduje jen ojedinělé korekce.


A když můžete ušetřit na topení , proč té možnosti nevyužít, že? Vaillant eRELAX je ekvitermní eBus regulátor pro vzdálenou správu vašeho topného systému. Ovládání je velice intuitivní a snadné. Uživatelská aplikace eRELAX.


Ekvtermní regulace totiž sleduje, na rozdíl od prostorové regulace , také vnější teplotu, podle které následně plynový kotel zvyšuje nebo snižuje výkon a tudíž i teplotu uvnitř místností. RVS jsou regulátory určené k řízení sestav technologie vytápění, jako jsou kotle a jejich kaskády, tepelná čerpadla, solární panely, akumulace, ohřev teplé vody, bazénu, topné okruhy s radiátory, okruhy pro VZT, okruhy chlazení, podlahové topení a další. Tato generace přichází s celou řadou komfortních funkcí, s jejichž pomocí lze vytápění a přípravu teplé vody přesně přizpůsobit Vašim potřebám. Systémový ekvitermní regulátor CW 4pro kotle s řídicí jednotkou Bosch Heatronic III a IV patří k novým generacím regulátorů značky Junkers.


Press Fitting System - potrubí a press fitinky z uhlíkové a nerez oceli Magnetický filtr IVAR. Při návrhu či modernizaci topného systému proto s regulátory pro topení vždy počítejte. Právě i regulace vám totiž pomůže snížit náklady spojené se zvyšujícími se cenami energií. Kromě regulačních jednotek topení , pohybových čidel, stmívačů, spínačů, řídicích jednotek nebo bezdrátových zvonků, dodáváme také komplexní řešení pro Váš dům. Regulace by měla být nedílnou součástí každé topné soustavy.


Díky inteligentní elektroinstalaci budete mít Váš dům pod kontrolou. Termínem ekvitermní regulace ozhačujeme způsob řízení výkonu kotle podle aktuální teploty venkovního vzduchu. Intenzita vytápění pak odpovídá aktuálnímu počasí a lze tak ušetřit náklady na vytápění. Důležité je dobře stanovit ekvitermní křivku a zvolený kotel musí tento způsob regulace podporovat. Prostorový regulátor s ekvitermní regulací (po připojení venkovního čidla) a eBus komunikací umožňuje nastavit týdenní program s možností kombinace různých časových úseků.


Ekvitermní regulace topení

O nás Nabídka Topení Trubky, izolace, tvarovky Podlahové vytápění Bojlery a ohřívače vody Solární ohřev Topidla Čerpadla Expanzní nádoby Podlahové konvektory Termostaty, regulace a měření Koupelna Bazénové topení Izolační desky a folie Voda Filtrace Zahradní program Kanalizace Chemie, kapaliny, těsnění Bílé zboží Mobilní topidla Hydrantové systémy Akce. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Odborný velkoobchod s měřící , regulační a topenářskou technikou. Termostaty, regulace topení , regulátory pro vytápění a vzduchotechniku, tepelná čerpadla, servopohony ekvitermní regulace , regulační ventily, atd.


Centrální regulace teplovodního topení RNETJedná se o komplexní systém regulace teplovodního topení poskytující ideální řešení pro komfortní velice úsporné vytápění nejen nízkoenergetických či pasivních domů ale i velkých průmyslových objektů a škol.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky