čtvrtek 13. července 2017

Kotle na dřevo dakon

Naše kotle na tuhá paliva jsou spolehlivým a úsporným zdrojem tepla, na který se díky dlouhé životnosti a vysoké kvalitě můžete skutečně spolehnout. Ocelové kotle na uhlí a dřevo Tradiční ocelové kotle na tuhá paliva s ručním přikládáním. Odhořívací způsob spalování paliva umožňuje dosáhnout nízkých hodnot emisí, vysoké účinnosti spalování a jednoduché regulace výkonu.


Nejvyšší kvalitu spalování zajišťuje nastavitelný vstup doplňkového. Kotle okolo kW pořídit lze, např.

Většinou je však kusové palivové dřevo používáno jako doplňkové palivo a primárně se jedná o kotle na uhlí nebo peletky. Podívejte se na aktuální cenu kotle DAKON DOR F kW. V této kategorii naleznete úsporné zplynovací kotle na dřevo tradičních a osvědčených značek Atmos, Viadrus, Verner nebo Dakon , ale také kombinované kotle s vysokou účinností, které mají speciální hořák, který umožňuje topit kromě kusového dřeva i čím dál oblíbenějšími dřevěnými peletami.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Výhodou většiny kotlů na biomasu je možnost spalovat různé druhy pevných paliv.

Investicí do kotle na tuhá paliva rozhodně nebudete tratit. Peníze se vám rychle vrátí v podobě úspory za vytápění. Zplynovací kotle DAKON - Na tuhá paliva: dřevo , uhlí, pelety. Samostatnou kategorií jsou pak zplyňovací kotle na dřevo. Existují varianty jako je kotel na černé a hnědé uhlí, kotle na klasické dřevo , nebo kotle na odpadový materiál v podobě pelet.


Kotel na dřevo , pelety nebo uhlí? Moderní variantu představuje kombinovaný kotel na tuhá paliva, který dokáže kombinovat více tuhých paliv. Ve střední cenové kategorii se objevují ocelové a litinové zplyňovací kotle , a to jak na uhlí, tak na kusové dřevo. Vybírat si můžete z prohořívacích i zplyňovacích modelů.


Začínají se objevovat i automatické přístroje, o které se nemusíte tolik starat. Moderní automatické kotle již navíc nevyžadují stálé ruční přikládání. Počítejte alespoň s dvojnásobnými náklady na topení oproti tuhým palivům – to však neplatí u kondenzačního kotle na plyn, o čemž se zmíníme v příslušné kapitole. Plyn má mimo jiné trochu širší užití, protože jej upotřebíte nejenom na topení a ohřev teplé vody, ale také na vaření.


Po koupi automatického kotle na dřevo již nebudete závislí na dodávkách energií, jejichž cenu nelze ovlivnit. Cenu pevných paliv lze ovlivnit vhodnou dobou koupě. Mimo topnou sezónu se cena topiva snižuje a při dobrém plánování si za tuto výhodnou cenu můžete zajistit otop na celou zimu.

Ať již vyberete uhlí, dřevo , brikety či peletky, správná volba zdroje energie může výrazně pozitivním způsobem ovlivnit vaše náklady na běžný provoz kotle. Uhlí a dřevo reprezentuje tradiční způsob vytápěný, který je u společnosti Dakon realizován výhradně v ocelových kotlích. Jiří Šubrt upozorňuje na okolnosti, se kterými je třeba počítat při výměně starého kotle s ručním přikládáním DAKON za nový automatický kotel, např.


Při volbě typu kotle a způsobu vytápění, se musí rozhodnout každý sám. A to v závislosti na současných cenách energie, možný budoucí vývoje energie, dále na pořizovacích nákladech celého systému vytápění, velikosti domu, náročnosti na prostor i údržbu apod. This feature is not available right now. Please try again later.


Jeden z nejdůležitějších faktorů při výběru kotle na kusové dřevo je výběr optimálního výkonu. Výkon kotle by měl odpovídat velikosti tepelných ztrát objektu, které Vám přesně vypočítá projektant. Zde platí jednoznačná zásada.


Pořídit si kotel, který bude topit převážnou dobu topné sezony na jmenovitý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky