čtvrtek 20. července 2017

Expanzní nádoba topení

Při studeném stavu je expanzní nádoba vyplněna plynem. Růst teploty vody či jiné kapaliny však způsobuje zvyšování tlaku a pronikání kapaliny dovnitř nádoby. Ve chvíli, kdy dojde k poklesu teploty, tak naopak plyn začne vytlačovat kapalinu. Oddělení plynu a kapaliny uvnitř expanzní nádoby obvykle zajišťuje membrána.


Podlahového topení , radiátorů, stěnového topení i stropního chlazení. Aby mohla správně fungovat, musí být správně nadimenzovaná, natlakovaná a servisovaná. Proto pro vás tým topenilevne. Před uvedením do provozu je nutno expanzní nádobu nastavit na požadovaný tlak. Nejdříve se nastaví tlak plynu ( nádoba musí být prázdná!) a potom se nádoba naplní studenou vodou.


Kontrola za provozu Kontrolu doporučujeme provádět minimálně 1x za rok. Zrakem kontrolujeme úniky z nádoby nebo z připojení, dále korozi a. Udržují konstantní tlak vody díky důmyslnému zařízení – expanzní tlakové nádobě, expanzomatu. Na trhu kromě klasických expanzomatů. Umisťovaly se v nejvyšším místě otopné soustavy.


Expanzní nádoba topení

Otevřenou expanzní nádobou se do soustavy dostává vzduch a dochází ke korozi kovových částí soustavy. To je hlavní důvo proč se otevřené expanzní nádoby již mnoho let nevyrábí a. Zabezpečují hladký chod celé soustavy tím, že udržují tlak vody v daném rozmezí. V naší nabídce najdete expanzní nádoby topenářské a vodárenské.


Malé expanzní nádoby jsou navíc ke změnám tlaku daleko. Tlak v expanzní nádobě při nejnižší teplotě. Kdyby se nepoužíval expanzní systém.


Expanzní nádoba topení

Dobrý den, stavíme nový RD a nyní provádíme rozvody k ústřednímu topení. Nevíme si ale rady, jak velkou (objemově) zvolit tlakovou expanzní nádobu. Vím, že je zapotřebí toto spočítat. Stáhl jsem si i program pro výpočet Reflex, ale je to moc složité.


Prosím, zda by mohl někdo pomoci, případně i za malou úplatu. Když se zvýší teplota v soustavĕ, zvĕtší se objem vody v systému. Expanzní voda se dočasnĕ ulo.


Expanzní nádoba topení

Pokud máte u nás účet, přihlaste se prosíProblém s přihlášením. Reflex NG je speciálně konstruovaná expanzní nádoba pro pro uzavřené topné a chladící soustavy. KG, se sídlem v Ahlenu, Něměcko, nabízí i další špičkové produkty: kompresorové a čerpadlové expanzní automaty, odplyňovací systémy, akumulační zásobníky vody a solární zařízení.


Otevřené expanzní nádoby (dále jen EN) se v současnosti téměř neprojektují. Příčinou je možnost zamrznutí EN v tepelně - izolačně nechráněném půdním prostoru, otevřená hladina vody, která umožňuje odpar otopné vody a tudíž nutnost jejího doplňování v průběhu otopného období stejně jako sycení otopné vody kyslíkem. Například při topení to znamená i riziko poškození soustavy a omezení její životnosti.


Expanzní nádoba topení

Jako rezervoár pro nadbytečnou vodu slouží právě expanzní nádoba. Zatímco voda není stlačitelná, plyn stlačitelný je. Celá soustava tak s expanzní nádobou nabývá na pružnosti. Zvyšuje se pevnost a odolnost celé soustavy, ať. Mají funkce kompenzace změn kapalných hydraulických kapalin a udržování tlaku v rámci žádaných mezí.


Pro dlouhou životnost expanzní nádoby je nutné pravidelný servis pomocí zkušebního tlakoměru a to minimálně jednou ročně. Tlaková nádoby, expanzomaty v sortimentu eshopu Topení -koupelny. Dále nabízíme kotle, radiátory, bojlery, čerpadla, domácí vodárny, vany, sprchové kouty, nejrůznější boxy a další vybavení pro Vaši koupelnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky