úterý 30. dubna 2019

Plynový nebo elektrický kotel

Plynový nebo elektrický kotel

Je výhodnější plynový nebo elektrický kotel ? Poradíme vám, na co si dát pozor. Topná sezona je v plném proudu a vy jste možná zjistili, že vaše vytápění doma má už nejlepší roky za sebou. Je tedy čas se rozhodnou.


Plynový nebo elektrický kotel

Také je potřeba zvažovat vše komplexně – ohřev vody: boiler je komfortnější než průtoková plynová karma, ale můžete mít plynový kotel se zásobníkem – mít doma elektrický bojler a plynový kotel je trochu netypické, většinou se to řeší jedním spotřebičem. Samozřejmostí jsou i moderní vlastnosti, jako je plynulá modulace výkonu, nebo autodiagnostika, či moderní ekvitermní eBus regulace. Dobrý den, jdu za vámi pro radu. Uvažuji vyměnit plynový kotel za elektrický , ale nevím, jestli se to vyplatí či ne.


Elektrický kotel se hodí spíše do nízkoenergetických a dobře zateplených staveb. Pro více informací o výběru elektrického kotle se můžete podívat na náš článek Jak vybrat elektrický kotel ? Fórum Topení, větrání a klimatizace. Plynový, nebo elektrický kotel ? Ahoj, rekonstruuji radovy domek v Praze a nedokazi se rozhodnout, zda privest plyn a postavit plynovy kotel na topeni a ohrev. Vyplatí se vytápět elektřinou, nebo plynem? Tepelná čerpadla jsou hlučná a nejlepší kotel poznáme podle nejvyššího výkonu.


O vytápění koluje velké množství „zaručených“ prav které nemají daleko k. Nechci investovat do komínu, takže připadá v úvahu pouze plynový kotel s odkouřením skrz zed (turbo). Vzhledem k tomu, že se ve věcech kolem topení nevyznám, potřebuji poradit, zda-li je pro mě výhodnější elektrokotel nebo plynový kotel. Moje myšlenka je taková, že se z tepelných ztrát spočte předpokládaná. V některých domácnostech ale využívají současně plynový kotel , elektrokotel, tuhá paliva a krb. Zvolíme-li plynový kotel , můžeme si vybrat mezi konvenčním teplovodním a kondenzačním.


Teplovodní kotle mají delší tradici a jsou cenově přijatelnější z hlediska počáteční investice, kondenzační kotel je na pořízení dražší, ekonomicky je však výhodnější z hlediska provozních nákladů. První otázkou je, zda vybrat kotel kondenzační nebo klasický. Pokud se rozhodnete pro elektrický průtokový ohřívač nebo elektrokotel. Kotel se zásobníkem si vodu průběžně dohřívá, takže nemá vysoké nároky. Týdenní programovatelný termostat HONEYWELL CM7Chronotherm CM9umožňuje automatickou časovou a teplotní regulaci topných systémů v rodinných domech a bytech.


Umožňuje řídit plynový , elektrický nebo olejový kotel , oběhové čerpadlo, termopohon, zónový ventil nebo elektrický vytápěcí systém pok. Ohřev vody: Elektrický bojler versus plynový kotel se zásobníkem. Ke stále nejoblíbenějším způsobům ohřevu vody v rodinných domech se řadí elektrické bojlery.


Na druhou stranu, zvyšuje se i počet bojlerů, které ohřívají vodu s využitím zemního plynu. Jejich výhodou jsou zejména nižší provozní náklady. Provoz je téměř bezobslužný a bezhlučný. Malými rozměry se vyznačuje další elektrický kotel Electra Mini. Jde o velice spolehlivý výrobek.


Plynový nebo elektrický kotel

V základní výbavě se dodává bez expanzní nádoby a čerpadla. Toto příslušenství však není problém dokoupit a připojit. Electra mini je vhodný jak pro běžné systémy vytápění, tak své využití.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky