úterý 2. dubna 2019

Folie za radiátory

Při hledání toho, kdo nám sebral nezanedbatelný díl výplaty, jsme jako jednoho z vážných pachatelů odhalili zbytečné výdaje za energii. Víme, že spousta tepla, které jsme krvavě zaplatili, nám jen tak zbůhdarma uteče stěnou za radiátory. Na fólii vytvoríme prípadne zárezy a nalepíme na stenu podľa návodu výrobcu lepidiel. Lepidlo nanášame na penovú časť, reflexná vrstva je orientovaná do miestnosti.


Odporúčame lepidlo Toprén Extrém, ktoré je vhodné. Mnoho ľudí hľadá spôsoby, ako ušetriť v zimných mesiacoch najmä na kúrení.

V tomto prípade je ideálne využitie produktov, ako napríklad fólia za radiátor, ktorá pomáha odrážať generované teplo naspäť do miestnosti. Vyskúšajte naše fólie za radiátor a znížte svoje náklady na vykurovanie. NMC Nomareflex skládaná izolační folie za radiátor. Izolační odrazová folie za radiátory snižuje náklady na vytápění prostoru.


Vrstva polystyrenu tloušťky 3mm s hliníkovou folií. Lepí se na zeď disperzními n. Jedná se o celkem zajímavý doplněk, který má zamezit tomu, aby část tepla z radiátoru nemířila špatným směrem. Tedy v podstatě přímo do zdi, vlivem čehož není teplo využito tak jak by mělo.

Omezuje ztrátu energie skrz zeď tím, že odráží tepelnou energii zpět do místnosti. V každém domě existuje mnoho míst, která umožňují energetické ztráty a zvyšují náklady na vytápění. Kromě střechy, dveří a oken je to například také zeď za radiátorem. Pro snížení zbytečných nákladů je vhodné na zeď za radiátory vložit izolaci v podobě odrazové hliníkové fólie.


Teplo tak zůstane uvnitř. Izolačná fólia pre radiátory je dodávaná s metrovou samolepiacou magnetickou páskou pre jednoduchú inštaláciu za radiátor. Hlavnou charakteristikou radiátora je, že vyžaruje teplo do miestnosti a do steny. To spôsobuje veľké plytvanie energiou. Osadením fólie na zadnú stranu.


Radiátor topení produkuje teplo sáláním do všech směrů v místnosti. Více jak tepla je ovšem vyzářeno na studenou stěnu za radiátorem kde dochází ke ztrátám. Rozmer fólie je 100×cm. Funguje tak, že odráží teplo zpět do místnosti. V diskuzích na internetu se dočtete, že při použití této folie se dosahuje efektu až °C, což není vůbec málo.


Přitom instalace folie není nijak náročná - prostě se vyříznou odspodu díry na úchyty radiátoru a folie se za něj nalepí (většinou je samolepicí). Máte pocit, že teplo, které vydává váš radiátor, je něco, co se k vám pomalu „plazí“? Odrazové desky za radiátory.

Pak vás tento pocit klame. Je pravda, že vzduch ohřátý radiátorem stoupá (proudí) vzhůru, a to relativně malou rychlostí, která je závislá na rozdílu teploty od okolního vzduchu. Termoreflexní panely za radiátor snižují náklady na topení až o. Eliminují ztráty tepla přes stěnu za radiátorem. Jednoduchá instalace pro každého. Přizpůsobitelné rozměry radiátoru.


Když vezmu do úvahy cenu folie a cenu tepla,není asi moc o čem uvažovat. Je jedno,jaký typ radiároru máte. Podstata je ta,že využijete Vámi zaplacené teplo na ohřev prostoru a nikoliv zdi. Investice je nějakých peněz za radiátor?


Už si nepamatuji,kolik jsem platil za folii. A máte vystaráno napořád. Termoizolační pásy laminované pohliníkovanou polyetyléntereftalátovou fólií zesílenou polyestérovou mřížkou. Reflexní folie za radiátory x 25m.


Takže zpět k použití folie. Pro běžné použití stačí nalepit za radiátor jen šíři folie ,která je cm. Nemusí sahat až ke konci radiátoru,většinou ji lepím tak,aby z pohledu nebyla vidět.


Po rozvinutí role je potřeba folii srovnat,má snahu se kroutit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky