čtvrtek 18. dubna 2019

Nevýhody podlahového topení

Nevýhody podlahového vytápění. Za nevýhodu podlahového vytápění lze považovat jeho pomalou odezvu, což znamená, že čas nahřátí vytápěcího systému a vytopení prostoru je delší než u klasického radiátorového topení. Tato nevýhoda je však vyvážena velkou setrvačností akumulované spotřeby energie v samotné. Největším potencionálním problémem je jeho nepřístupnost po zalití betonem nebo anhydridem.


Je tedy špatně dostupné pro opravy.

Doporučujeme důkladně vyfotografovat položené trubky podlahového topení , zvláště v oblasti dveří. Pozitivní vlastností podlahového topení obecně je velmi dobrá tepelná pohoda, daná velkou topnou plochou s nízkou povrchovou teplotou a rovnoměrným rozložením tepla v celém vytápěném objemu. Nižší sazba za elektřinu.


S elektrickým podlahovým topením máte nárok na nižší sazbu za elektřinu. Malá konstrukční výška. Eklektické podlahové topení v konstrukci podlahy zabírá úplné minimum cca mm.


Pokud si s myšlenkou na pořízení podlahového topení pohráváte i vy, jste na správné cestě ke zvýšení životního komfortu.

Jen se nezapomeňte seznámit se všemi aspekty – včetně těch negativních. Jednou z výhod podlahového topení je možnost umístění do libovolné části bytu či domu. Výhody a nevýhody podlahového vytápění(1) Topit pouze radiátory je v dnešní době už všední. Mnoho rodin nyní preferuje především podlahové topení , které bylo kdysi dávno synonymem luxusu.


Dnes už tomu tak není, a tak se není čemu divit, když se do této verze vytápění pouští čím dál více lidí. Mezi zásadní výhody teplovodního podlahového vytápění lze zařadit velmi dobré rozložení teploty vzduchu v místnosti. Ze všech variant jak a kde umístit otopná tělesa, je z hlediska rozložení teploty vzduchu nejlepší právě podlahové vytápění. Je lepší elektrické nebo teplovodní podlahové topení ? Jaký použít materiál a jaká je doporučená povrchová teplota?


Na poslední vrstvu izolace, dle typu podlahového topení , položte separační, reflexní či izolační fólii. Fólie slouží k ochraně izolace proti protečení potěrové vody, tvorbě tepelných mostů, zabraňuje šíření tepla či chladu, rovnoměrně roznáší teplo, zpevňuje izolační vrstvu, pomáhá šíření tepla, tvoří teplotní bariéru případně izoluje. Instalace podlahového topení je poměrně náročná jak na stavbu, tak i na finance. Je důležité vybrat kvalitního dodavatele, protože při správné instalaci jde prakticky o neporuchový systém, takže se investice určitě nebojte. I když je tedy instalace podlahového topení nákladnější, časem se vám určitě vyplatí.


Největší nevýhodou podlahového topení je pomalá odezva. To znamená, že po jeho zapnutí trvá delší čas, než se interiér prohřeje.

Proto se nehodí do chat, chalup a dalších objektů, kde je požadavek na rychlé vytopení po krátký čas. Přečtěte si náš článek, kde jsme vám shrnuli důležité výhody a nevýhody podlahového topení oproti běžným radiátorům. What would you call it? Pokud hledáte firmu, která pro Vás připraví celý projekt.


Pokud se rozhodneme pro elektrický systém podlahového topení , musíme počítat s tím, že je vhodný spíše jen jako doplňkový zdroj vytápění. Elektrické topení jako doplněk. Jeho nespornou výhodou oproti použití vody jako topného média je možnost „inteligentní“ regulace, elektrické podlahové topení může pružně.


Díky tomu, že u podlahového topení nenastává cirkulace vzduchu v místnosti, jak je tomu při vytápění přímotopy nebo klasickými radiátory, nevíří se tímto pohybem vzduchu ani prach v místnostech. Na otázku, zda je podlahové topení do dřevostavby vhodné, je velmi jednoduchá odpověď: Ano. Podlahové topení a dřevostavby. Pokud jste rozhodnuti, že si chcete dopřát komfort podlahového topení , budete stát před otázkou, zda zvolit teplovodní nebo elektrické. Každé má své výhody i nevýhody , záleží na konkrétní situaci.


V některých případech může být nevýhoda výhodou a naopak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky