úterý 14. srpna 2018

Chlazení tekutým dusíkem

Chlazení tekutým dusíkem

Polití (neplatí pro ponoření) tekutým dusíkem nezpůsobuje zranění. Za další výkonnou metodu chlazení , i když trošku atypickou, můžeme považovat i tzv. V podstatě se do speciálně upravené nádoby s komponenty nalije olej. Ten má větší měrnou tepelnou kapacitu. Je netoxický, nehořlavý, bod varu má -19celsia a dá se normálně koupit v zálohované přepravní lahvi.


Mimo jiné se používá pro chlazení procesorů při hloubkovém přetaktování. Ty jsme si dovolili rozdělit do dvou skupin od těch běžně používaných, až po ty extrémní včetně chlazení tekutým dusíkem nebo héliem. Konvenční typy chlazení.


Do první skupiny musíme zařadit vzduchové chlazení , které bylo za poslední desetiletí značně vylepšeno, i když jeho základní princip zůstal nezměněn. V typické instalaci chlazení tekutým dusíkem , z mědi nebo hliníku trubice je umístěna v horní části procesoru nebo grafické karty. Poté, co systém byl silně izolován proti kondenzaci, kapalný dusík se nalije do potrubí, což vede při teplotách pod -1° C (-1° F). Už jsem nemohl dále mlčet, proto jsem natočil toto video. Sdílejte rychle, než to náš marketing zjistí a vymaže!


Dewarova nádoba na kapalný dusík litrů - denní nájemné. Denní nájemné Dewarovy nádoby na kapalný dusík litrů. Zvolený počet kusů udává počet zápujčních dní. Při chlazení tekutým dusíkem se obecně na estetiku nehraje, ostatně jde vesměs o pokusy či snahy o překonání rekordů, takže důraz se klade především na funkčnost a většinou postačí kus vhodně tvarovaného kovu.


Max Parisotto je ale jiného názoru. Jak jistě řada z vás ví, kapalný dusík má teplotu bodu varu cca. Na akcích zabývajících se extrémním přetaktováním jste jistě zaregistrovali ještě chlazení tekutým dusíkem.


Stejná technologie se využívá například ve zdravotnictví pro rychlé podchlazení tkání při jejich skladování. Bod varu kapalného dusíku je zhruba -1°C a pro jeho relativně snadnou dostupnost se stal. Je potřeba dávat pozor, protože dochází k manipulaci s chladnou kapalinou, co může způsobit poranění. UTC (letní čas) Chladenie tekutým dusíkoModerátoři: morke, Mr Lucas.


Pro hledání použijte český nebo anglický název produktu, kód produktu nebo CAS. Po zadání dotazu můžete výsledek upřesnit filtrem kategorií. XPG SPECTRIX Dje světově první RGB DDRpaměťový modul s hybridním chladícím systémem založeným na kombinaci kapalinového a vzdušného chlazení. Metoda chlazení tekutým dusíkem opravdu existuje, ale jedná se o NAPROSTÝ EXTRÉMa dělají to jen „šílenci“, co chtějí nahánět overclocking rekordy v taktování a chlazení. Chlazení pomocí tekutého dusíku.


Tekutý dusík má -196°Ca v podstatě ho nejde použít na běžné chlazení , protože se velmi rychle vypařuje a. Je naprosto zřejmé, že se z toho nemůže stát chlazení pro běžné uživatele, a to už jen proto, že je stále zapotřebí mít k dispozici nádrž s tekutým dusíkem a stále je třeba se vypořádat s dopadem teplot hluboko pod bodem mrazu. Oproti klasickému využití tekutého dusíku ale tento systém vypadá mnohem vyspěleji a. Stejně jako u suchého ledu potřebujete k chlazení tekutým dusíkem speciálně navržené chladiče, tzv. Ty u nás můžete najít ke koupi ve speciální subsekci Kingpin Cooling, kde máme tyto komíny navržené a používané jednou z největších legend extrémního overclockingu, Vincem „Kingpinem“ Lucidem.


Firma ADATA Technology, výrobce paměťových modulů DRAM a NAND flash pamětí, oznámila, že se jí povedlo překonat další hranici v přetaktování. Výhodou je rychlost ošetření, zákrok trvá několik sekun velmi rychlé zhojení a přesnost ošetření, kdy pracujeme s přesností na milimetry a nedevastujeme zdravou kůži v okolí, jako je tomu při ošetření tekutým dusíkem. Nevýhodou je většinou nutnost opakovaného zásahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky