pátek 27. července 2018

Jaký plynový kotel diskuze

Snad jediným negativem, které lze vytknout je příliš vysoká pořizovací cena. Samozřejmě s ohledem na cenu a kvalitu. Dobrý den, prosím o radu.


Mám plynový kotel Thermona 23TLXZ , který už dosluhuje a tak hledám náhradu. Zásobník TUV mám externí l ,radiátory klasika Korado, dům nezateplený. Naše firma se pohybuje v oboru vytápění již více než let. Jedním z nejčastějších dotazů našich zákazníků je otázka, jak správně vybrat plynový kotel ? V případě, že komín nemáte, zvolte si turbo kotel s odvodem spalin přes stěnu do volného ovzduší.


V místnosti, kde bude kondenzační kotel umístěn, se nesmí nacházet plynoměr ani hlavní uzávěr plynu. Jaky kondenzační plynový kotel koupit? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Druhou variantou je stacionární plynový kotel , který je určený zejména do rodinného domu. Stacionární kotel pak bývá zpravidla umístěn v technické místnosti, není pověšený na. Mezi nejlepší kotle na českém trhu patří také PROTHERM kotel Panther Condens KKO, což je závěsný plynový kondenzační kotel určený jen pro vytápění. Sestává z kondenzačního provedení a sortimentu certifikovaného odkouření. Můžeme u něho nalézt elektronicky řízené oběhové čerpadlo, expanzní nádobu OV.


Jelikož se jedná o turbo kotel typu C, tedy máme navedený odtah přes fasádu a momentálně se již tyto kotle nesmí prodávat, bude nutné udělat místo vývodu z fasády podél ní nový komín. Chtěl bych se tedy zeptat, jaký kotel jaké značky byste doporučili ? Někdo vychvaluje Buderus, ale jinde jsem se zas dočetl, jak jsou. Máte-li k dispozici komín s vložkou, volte stacionární plynový kotel s přerušovačem tahu.


Nemáte-li možnost odvodu spalin komínem, volte turbo kotel - uzavřený plynový spotřebič, který spojíte s venkovním ovzduším přes nějakou zeď tak, aby spaliny nikomu a ničemu nevadily. Kondenzační kotle jsou příliš drahé a. V některých domácnostech ale využívají současně plynový kotel , elektrokotel, tuhá paliva a krb. Jaký plynový kotel je ten nejlepší do Vašeho domu? Při koupi kotle chceme, aby přístroj fungoval spolehlivě a efektivně dlouhá léta.


Vhodný výběr plynového kotle je tedy důležitým krokem v začátku, abychom nemuseli řešit nečekané nepříjemnosti uprostřed zimy. Jak však vybrat ten správný kotel do domu, aby vaše investice byla dobrá? Honza Loučka, „starý“ zkušený revizní technik plynových kotlů říká: „ turbo kotel , pokud provozujete na snížený výkon kW, tak má násobný průtok vzduchu a. Pokud máte například turbo kotel , nemusí to být lepší.


Vemte kotel , jaký uznáte za vhodný - na jaký máte peníze a který ve Vás budí důvěru. Ke kondenzačnímu kotli musíte ještě obvykle dělat úpravy komínu (obvykle si přisává vzduch komínem = 2. plášť do komínu) a pak potřebuje odvod kondenzátu (nejlépe do odpadu). Poraďte, jaký plynový kotel by jste zvollili do starého rodinného domu, který má sice nová okna, ale není zateplen. A jestli je nutné pro větší úsporu vyměnit celý stávající rozvod včetně radiátorů. Zdravím, se značkou vám moc neporadím, ale než se budete poptávat po plynovém kotli, je taky potřeba vědět, jaký výkon kotle budete potřebovat, aby vám necykloval, takže byste ještě měla doplnit tepelné ztráty domu a jakým způsobem chcete řešit ohřev TUV.


Hlavní nevýhodou stavební i investiční (cenovou) je nutnost dvojitého komína. Nejsem si jist, jestli vůbec je možno vést plastové odkouření od KK a odkouření z plynového atmosférického.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky