čtvrtek 24. srpna 2017

Splynovacie kotle na drevo

Táto webová lokalita používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť najlepšiu možnú používateľskú skúsenosť. Informácie o súboroch cookie sú uložené vo vašom prehliadači a vykonávajú funkcie, ako napríklad rozpoznanie vás pri návrate na našu webovú stránku a pomáhajú nášmu tímu pochopiť, ktoré časti webovej stránky sú pre vás najzaujímavejšie a. Kotol na drevo , pelety alebo uhlie? Kotly sa zásadne líši tým, čo dokážu spaľovať. Existujú varianty ako je kotol na čierne a hnedé uhlie, kotly na klasické drevo , alebo kotly na odpadový materiál v podobe peliet.


Splynovacie kotle na drevo

Modernú variantu predstavuje kombinovaný kotol na tuhé palivo, ktorý dokáže kombinovať viac tuhých palív. Splyňovacie kotly na drevo Ukážka zapojenia Splyňovací kotol a akumulačná nádoba. Zplynovací kotle na tuhá paliva jsou mezi zákazníky oblíbené pro svou vysokou účinnost, dlouhé přikládací intervaly, nízkou spotřebu a příznivou cenu. Ve zplynovacích kotlích se topí především kusovým dřevem, dřevními briketami, hnědým uhlím a uhelnými briketami. Drevo sa vyznačuje pomerne vysokou vlhkosťou, ale najlepší kotol na drevo dnešných dní dokáže byť vysoko efektívny, dokonca niektoré typy kotlov na drevo majú tzv.


C, potom sa teplota zvýši na asi 6až 7°C čím sa odparí. Pri strednom výkone stačí bežnému splyňovaciemu kotlu obsah zásobníka približne na až hodín. Ako pri každom kotle na pevné palivo, treba pravidelne zabezpečovať prísnu paliva (treba chodiť prikladať). Automatická prevádzka kotlov je už bežná aj pri kotloch na tuhé palivo. Veľké zásobníky na drevo umožňujú bezstarostné topenie na niekoľko dní.


Splynovacie kotle na drevo

Automatické kotly na elektrinu alebo plyn sú celkom bežnou záležitosťou. Zainvestovať do automatickej prevádzky sa rozhodne vyplatí, a to najmä ak si vážite vlastný komfort. U klasických kotlov na drevo externý zásobník nie je potrebný, prikladá sa ručne priamo do kotlovej pece.


Kotly na tuhé palivo, kotly na drevo , splyňovacie kotly Splyňovací kotol je inými slovami kotol na drevo. Energetickým zdrojom je drevo , ktoré sa v kotle premieňa na teplú vodu rozvádzanú do rozvodov kúrenia. Splyňovací kotol na drevo poskytuje dlhé prikladacie intervaly, zároveň patrí medzi cenovo atraktívne kotly na drevoplyn.


Splynovacie kotle na drevo

Kotly na pevné palivo Viessmann sa vyznačujú vysokým stupňom. Viadrus Hercules, Lignator a Hefaistos, Woodpell kotle na tuhé palivo, drevo. Svojim komfortom ovládania a regulácie dosahujú jednoduchosti plynových kotlov. ATMOS má kompletný program pre vykurovanie drevom. Kotle na tuhé palivo, drevo , uhlie, pelety a splyňovacie kotly.


Kombinovaný automatický teplovodný kotol VIGAS 18DPA v sebe spája dva systémy spaľovania paliva v jeden celok. Jedinečná konštrukcia umožňuje v kotle spaľovať kusové drevo aj pelety pričom po dohorení dreva je možné využiť funkciu automatického prechodu na palivo pelety. Ak vznikne súčasne požiadavka aj na kúrenie, 1 výkon kotla sa rozdelí na dobíjanie AKU nádrže a kúrenie. V takomto prípade sa nádrž dobíja len prebytočným výkonom kotla. Vzhľadom k tomu, že kotol a AKU nádrž sú navzájom hydraulicky prepojené, teplota v AKU nádrži a kotle stúpa na požadovanú teplotu kotla spoločne.


V posledných rokoch sa hlavne po nedávnej “plynovej kríze” dostávajú znova do popredia kotly na drevo spolu s kotlami, ktoré využívajú ako zdroj paliva takzvané nové zdroje energie. Jedná sa napríklad o kotly na pelety, alebo kotly na brikety inak známe aj ako splyňovancie kotle , prípadne kotle na biomasu. VERNER V25 VN25 V25DLS, VN25DLS Autor: Tomáš Šimek Kotly VERNER V25D a VN25D sú pyrolytické (splyňovacie) kotly na kusové drevo , drevné brikety a drevný odpa konštruované s ohľadom na antikoróznu úpravu stien. DREVOPLYN je firma ktorá sa zaoberá predajom, a servisom kotlov na drevo a kotlov na pelety.


Tiež montujeme regulácie vykurovacích systémov k našim kotlom.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky