úterý 4. dubna 2017

Přívod vzduchu do krbu

S tím rozdílem, že v případě přívodu vzduchu z interiéru bude v domě čistčí vzduch a do krbu se bude dostávat předehřátý vzduch. Externí přívod vzduchu je hadice, která přivádí vzduch z venku přímo do krbové vložky. Má jedinou úlohu, a to dodat kyslík pro hoření v topeništi.


Nijak tedy neslouží k rozvádění tepla po místnosti. Pokud chceme využít externího přívodu, pak si musíme vybrat takový spotřebič, který napojení externího přívodu umožňuje.

Takto přiváděný vzduch slouží pouze k hoření v topeništi, neslouží k rozvádění tepla po domě ani neplní žádnou jinou funkci. Kudy je nejlépe vést přívod vnějšího vzduchu do krbové vložky. V projektu mám přívod udělaný 100mm KG trubkou vedenou v podlahovém polystyrenu. Komponenty obdélníkového potrubí 2x mm.


Pozor na hranaté přívody vzduchu. Pokud to tak není a dům by byl opravdu těsný, tak pak máte pravdu mohl by být problém. Jenže v takovém domě by jste se necítíl vůbec dobře ani kdyby jste měl externí přívod vzduchu do krbu.


Ale pravdou je, že v domů na takový objem není ani potřeba mít otevřená okna.

Dnes je ovšem situace naprosto jiná. Moderní okna jsou téměř hermeticky těsná, do domu nikudy netáhne a kamna tedy mají jen málo vzduchu k hoření. Kdybychom v novostavbě nebo v domě s vyměněnými okny neměli přívod spalovacího vzduchu , tak zpočátku (řekněme hodinu) by kamna hořela normálně. Predaj a stavby krbov v špecializovanej obchodnej sieti TUMA.


Predaj krbových vložiek, krbov, kachlí, pecí, grilov, komínov a kompletných stavebných materiál. Krbové vložky a kamna vyžadují dostatek spalovacího vzduchu pro hoření. Kyslík ze vzduchu se zúčastní hoření, přemění se na kouřové spaliny a vyletí ven komínem.


Množstvím dodávaného vzduchu regulujeme intenzitu a rychlost spalování dřeva. Ohniště do krbu a grilu s řízeným přívodem vzduchu. Tento požadavek bývá nereálné splnit u rovinatých pozemků, kde není v rámci podezdívky pod základovou deskou dostatek místa. Kudy a kam má být přiveden externí přívod vzduchu ? V druhém případě je potřeba počítat s odvětrávanou izolační komorou pod stropem. Byl jsem proti externím přívodům vzduchu do krbu.


Musí být externí přívod vzduchu ke krbovým kamnům? Zatím nemáme nachystaný externí přívod vzduchu do kamen a přemýšlíme zda jej vůbec máme dělat. Naši rodiče mají krbové kamna bez přívodu vzduchu již let a topí bezproblémově.


Předem děkuji za rady a vlastní.

Přívod vzduchu pro spalování obdélníkovým potrubím v podlaze. Potrubí můžeme díky obdélníkovému tvaru dobře schovat do podlahy. V době, kdy se v krbu netopí, by mělo být možné přívod vzduchu zcela.


Inštaláciou prívodu vzduchu z exteriéru do krbovej vložky či kachlí je tento nežiaduci jav eliminovaný vytvorením úplne oddeleného otvoreného okruhu - exteriér - ohnisko - komín - exteriér, ktorý bude na tlakových pomeroch v priestore bytu úplne nezávislý. Ako vyriešiť externý prívod vzduchu ku krbu v Ned dome? Fórum Kúrenie, vetranie a klimatizácia. Myslím tým aby sa čo najmenej eliminovali tepelné mosty. Potreboval by som radu ohľadom nasávania vzduchu do krbu.


Pokud pro přívod venkovního spalovacího vzduchu použijete hranatou rouru, tak je potřeba si uvědomit, že proudění v takové rouře neprobíhá v celé rouře, ale že v rozích vzduch skoro stojí a vzduch proudí pouze pomyslnou elipsou, která je vepsaná do obdélníku, viz. Neviem či by mala byť takáto vec obsiahnutá v pr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky