pondělí 6. června 2016

Kondenzační plynové kotle test

Plyn čerpaný ze speciální plynové nádrže pod zemí, kterou je třeba pravidelně doplňovat. Donedávna jste mohli běžně narazit na dva druhy plynových kotlů – klasické atmosférické a kondenzační kotle. První jmenované se kvůli zpřísňujícím se emisním normám témě přestaly prodávat.


Nahrazují je účinnější a. Plynové kotle s ohledem na odvod spalin dělíme do dvou kategorií.

Existují varianty s odkouřením do komína, kdy spaliny automaticky odcházejí do komínové šachty, která musí být speciálně vyvložkována a schválena. Druhou variantou jsou plynové kotle s nuceným odtahem. V tomto případě jde o takzvaný turbo kotel.


Kondenzační plynový kotel má svá specifika. K tomu, aby pracoval s maximální účinností, totiž potřebuje topnou soustavu s trochu odlišnými vlastnostmi než běžný plynový kotel. Jednoduše řečeno, když vyměníme. Kotle s vestavěným zásobníkem.


Tento princip podporují hlavně kotle plynové.

Vodu ohřívají v malém vestavěném zásobníku. Tímto způsobem mohou fungovat jak plynové, tak elektrické kotle. How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02.


Klasické závěsné kotle najdete zde. Zjišťovali jsme, jaké jsou dnes trendy ve vytápění domácností. Důraz je jednoznačně kladen na úsporu energie a ekologičtější provoz.


Vzhledem ke stále vzrůstajícím cenám energií se nelze divit. Proto hledáme možnost jak. V případě nedostatku prostoru je ideální variantou nabíjecí zásobník vody. Zato se hned ptal, jak je ten kotel starý a že by rádi dodali nový, kondenzační, s vyvložkováním komína za pouhých tisíc.


No nekup to… Dosud jsem za plynové topení a teplou vodu platil okolo tisíc Kč za rok, takže za plyn bych u kondenzačního kotle z vyšší účinností ušetřil cca tisíce ročně. Pokud dnes budete uvažovat o koupi plynového kotle, pak doporučujeme se zaměřit na kotle kondenzační. Je sice pravdou, že kondenzační kotle nejsou na našem trhu žádnou novinkou a český spotřebitel je zvyklý na plynový kotel klasický, ať již závěsný nebo stacionární, ale v současné době je třeba vzít v úvahu růst cen energií. Byť se tento údaj zdá jako Perpetuum Mobile, není tomu tak. Větší jak 1 pravděpodobností se vyjadřuje právě ona kondenzační výhoda.


Výkon kotle totiž bývá často zbytečně veliký.

Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu. V kamenných prodejnách a na internetu lze zakoupit velké množství různých plynových kotlů všech značek. Mnoho potencionálních zákazníků si pokládá otázku, jaký kotel vybrat, aby byl dostatečně výkonný, bezporuchový a přitom ekologický. W, Ohřev užitkové vody, ocelové, 0. Tyto kotle mají vysokou účinnost a jsou vybaveny.


Víte, že na kondenzační plynový kotel můžete získat dotace? Plynové stacionární kotle najdou své uplatnění prostoru kotelen, kde v minulosti docházelo k nahrazení původních kotlů na pevná paliva. Dnes stacionární plynové kotle najdou své uplatnění ve velkých kotelnách a pro běžné domácnosti se převážně používají kotle plynové -závěsné. Komfort plynových závěsných.


Je kondenzační plynový kotel opravdu tak úsporný, jak nám tvrdí výrobci? Kaskádových kotelnách, které jsou vhodné pro řešení topných systémů v bytových nebo průmyslových objektech, tedy v objektech s vyšší tepelnou ztrátou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky