úterý 28. června 2016

Ekologický kotel na tuhá paliva

Na základě parametrů, testů a uživatelských zkušeností jsme připravili výběr zahrnující nejlepší kotle na tuhá paliva a jejich recenze. Nejlepší kotle na tuhá paliva – TOP 9. Jak správně vybrat kotel na tuhá paliva ? Jaké parametry při výběru sledovat a kolik do něj investovat? Pokud vážně uvažujete nad pořízením kotle na tuhá paliva , základní otázka asi spočívá v tom, jaký typ paliva máte v úmyslu spalovat.


Zdali spíše uhlí, koks, příp.

Volba závisí pochopitelně. Díky tomu je kotel ekologický a má nízkou spotřebu paliva (asi kg dřeva za hodinu). Při výběru kotle na tuhá paliva se s jistotou setkáte s parametrem zvaným emisní třída. Hodnoty jsou zjišťovány při zkouškách při a 1 výkonu.


Jak fungují automatické kotle na tuhá paliva. Pod pojmem automatické kotle na tuhá paliva si lze představit standardní kotel na tuhá paliva (dřevěné pelety, dřevo, uhlí ap.), který je však vybaven na pravé či levé straně zásobníkem o určitém objemu. Vaším jediným úkolem tak zůstává nezapomenout včas dosypat uhlí nebo pelety.


V naší nabídce najdete například i teplovodní kotle na pevná paliva nebo automatické kotle na uhlí. Kotle na tuhá paliva se v dnešní době vracejí do módy, jelikož představují jeden z nejlevnějších způsobů vytápění.

Výhodou většiny kotlů na biomasu je možnost spalovat různé druhy pevných paliv. Investicí do kotle na tuhá paliva rozhodně nebudete tratit. Peníze se vám rychle vrátí v podobě úspory za vytápění.


Dobrý den, rozhoduji se, jakým kotlem na pevná paliva nahradím svůj stávající letitý ručně plněný v emisní třídě 2. Zároveň nechci nic na elektřinu, výpadky proudu jsou u nás. Nový ocelový kotel DOR 4F se speciá. Tyto kotle umí spalovat kusové dřevo, dřevěné pelety, koks, hnědé a černé uhlí. Moderní kotle , ať už na uhlí či dřevěné peletky, mají buď automatické plnění a samy si dávkují palivo podle potřeby, nebo jde o tzv. Nevýhoda je, že se do nich musí přikládat ručně.


Výhoda je, že v kotli dochází ke zplyňování paliva a následnému spalování plynu, což je z pohledu kvality spalování velmi příznivé. Kromě základních typů si představíme také ekologické kotle (vytápění). Ocelový teplovodní kotel na tuhá paliva OPOP H 4EKO-U kotel 25kW je svou konstrukcí a povrchovou úpravou určen pro etážové i ústřední vytápění rodinných domků, nebo vhodných výrobních provozů s max.


Mnoho českých domácností tak čeká jejich výměna za nový zdroj tepla. V kamenných prodejnách i na internetu lze zakoupit velké množství kotlů na tuhá paliva různých značek. Mnoho potencionálních zákazníků si pokládá otázku, jaký kotel vybrat, aby byl dostatečně výkonný, bezporuchový a přitom ekologický. Na našich stránkách jsou kotle na tuhá paliva rozděleny na kotle s ručním přikládáním a na automatické kotle.


Naše kotle na tuhá paliva jsou spolehlivým a úsporným zdrojem tepla, na který se díky dlouhé životnosti a vysoké kvalitě můžete skutečně spolehnout. Zvolíte-li kotel na tuhá paliva , počítejte s tím, že půjde o nejlevnější způsob vytápění nemovitosti a ohřevu vody.

Z pohledu provozních nákladů jde o bezkonkurenčního vítěze, zejména pokud máte přístup ke dřevu ve vlastním lese. Ještě více si musejí pospíšit majitelé kotlů na uhlí v Praze, kde obecní vyhláška zakáže uhelná paliva už letos v říjnu. Třída - EKODESIGN Nový ekologický kW automatický kotel VULKÁN automat mini na hnědé uhlí Oře.


Naše litinové stacionární kotle na tuhá paliva s ručním přikládáním jsou spolehlivým zdrojem levného tepla již několik desetiletí a to nejen v Evropě. Tradiční kotle na tuhá paliva se uplatní především tam, kde jsou požadovány nízké pořizovací i provozní náklady. Kotel VULKÁN automat mini pelet.


Automatické kotle bývají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky